Chili con papu

Chili con papu on täydellinen arkiruoka! Nopeasti valmistuva maukas pata, jossa on käytetty mustapapuja ja kidneypapuja maistuu kaikille. Voit käyttää pataan lempipapujasi tai korvata toisen papupurkillisen maissilla. Tätä pataa kannattaa valmistaa vaikka tuplasatsi, maku vain paranee lämmitettäessä. Tarjoile Chili con papun kanssa riisiä, paksua jugurttia, jalapenoja ja nachoja.
Chili con papu
Ainekset (4 annosta)
- 2 kpl
- Sipulia
- 5 kpl
- Valkosipulin kynsiä
- 3 rkl
- Öljyä
- 2 kpl
- Porkkanaa
- 800 g
- Paseerattua tomaattia
- Tilkka vettä purkkien huuhtomiseen
- 1-2 tl
- Chilijauhetta
- 2 tl
- Paprikajauhetta
- 1 tl
- Juustokuminaa
- 1 tl
- Oreganoa
- 1 tl
- Rouhittua mustapippuria
- 1 tl
- Suolaa
- 1 tlk
- Mustapapuja
- 1 tlk
- Kidneypapuja
- 2 tl
- Ruokosokeria
- Tarjoiluun
- Riisiä, paksua jogurttia, jalapenoja ja nachoja
Tee näin:
Kuullota hienonnetut sipulit ja kuutioidut porkkanat öljyssä padassa. Lisää paseerattu tomaatti (huuhtele tyhjät tölkit tilkalla vettä ja kaada pataan), mausteet, suola ja sokeri. Anna hautua kannen alla n.15 minuuttia.
Lisää valutetut ja huuhdellut pavut ja keitä hiljalleen vielä viitisen minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa Chili con papu riisin, jalapenojen, turkkilaisen jogurtin ja nachojen kanssa.