Halloweenin parhaat lakritsidonitsit

Halloweenin parhaimmat donitsit ovat vegaanisia ja maistuvat sitruunaiselta salmiakilta. Donitsit paistetaan uunissa donitsipelillä, joten leipominen on todella helppoa. Nämä muffinssit ovat meheviä ja ihanan pehmeitä. Hurja ulkomuoto ja mahtavan salmiakkinen maku takaavat sen, että nämä donitsit katoavat halloweenin herkkupöydästä pian. Meillä donitsit katosivat lasten ja vähän suurempienkin kitoihin jo ennen juhlia.
Jos kaapistasi ei löydy donitsipeltiä, ei hätää! Voit tehdä taikinasta pieniä muffinsseja. Paistoaikaa kannattaa tarvittaessa pidentää muutamalla minuutilla.
Lakritsidonitsit uunissa
Ainekset (12 annosta)
- Donitsit
- 3 dl
- Vehnäjauhoja
- 1 dl
- Sokeria
- 2 tl
- Leivinjauhetta
- 1 dl
- Juoksevaa kasviöljyvalmistetta
- 1 dl
- Vaniljan makuista soijajogurttia
- 1 dl
- Kasvimaitoa
- 0,5 dl
- Turkinpippurirouhetta
- 0,5 kpl
- Sitruunan kuori raastettuna
- Kuorrute
- 3 dl
- Tomusokeria
- 1 dl
- Lakritsikastiketta
- n, 1 rkl
- Vettä
- Koristeluun
- Valkoista ja mustaa sokerimassaa
- Turkinpippurirouhetta
Tee näin:
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kosteat aineet, turkinpippurirouhe ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita varovasti sekaisin, älä vaivaa.
Voitele donitsipellin kolot reilulla määrällä juoksevaa margariinia. Levitä taikina donitsipellin koloihin. Paista 200˚c uunin keskitasolla n.15 minuuttia.Tarkista kypsyys puutikulla. Anna donitsien jäähtyä hieman ennenkuin kumoat ne pois donitsipelliltä.
Kuorrutetta varten sekoita tomusokeri ja lakritsikastike. Lisää vesi parissa erässä, ja sen verran että saat sopivan paksuista kuorrutetta. Levitä kuorrute jäähtyneiden donitsien päälle. Ripottele päälle turkinpippurirouhetta. Koristele donitsit sokerimassasta tehdyillä silmillä.