Kikhernecurry

Herkullisen ja helpon kikhernecurryn voit valmistaa myös vegaanisena.

Kikherneet, nuo monikäyttöiset herkulliset pallerot.(Meillä niitä lapset kutsuvat myös peppuherneiksi). Koska kaapista löytyy aina muutama tölkki kikherneitä, on tästä helposta currystä tullut yksi perheemme lempiarkiruoka. Onpa tätä tarjottu äitini syntymäpäiväjuhlillakin sankarin toiveesta, kyytipojaksi nautittiin hyvää valkoviiniä. Vaihtamalla jogurtin kookoskermaan, saat tästä kikhernecurrystä vegaanisen.

Tarjoile kikhernecurry basmatiriisin ja naanleivän kera. Jos olet tulisen ystävä, laita tarjolle myös tuoretta chiliä. Mausteista makua pyöristää mukavasti paksu (kasvis)jogurtti.

Kikhernecurry

Ainekset (4 annosta)

Ainekset
1 kpl
Iso sipuli
3 kpl
Valkosipulin kynttä
2 rkl
Öljyä (paistamiseen)
1 rkl
Punaista currytahnaa
1 rkl
Raastettua inkivääriä
1 tl
Curryjauhetta
1 tl
Kurkumaa
1-2 tl
Garam masalaa
3 rkl
Tomaattipyrettä
3 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 tlk
Kikherneitä (valutettuna)
3 dl
Turkkilaista jugurttia
2 tl
Ruokosokeria
Tuoretta korianteria, soijaa ja chiliä (tarjoiluun)
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Kuullota hienonnettuja sipuleita öljyssä padassa muutaman minuutin ajan.

Lisää currytahna, raastettu inkivääri ja mausteet, kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti ja lisää sitten tomaattipyre, vesi ja kasvisliemikuutio. Hauduta noin 10 minuuttia.

Jos haluat sileän kastikkeen, voit ajaa sen tässä vaiheessa tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.

Lisää valutetut kikherneet pataan ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.

Lopuksi lisää jugurtti ja sokeri ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa lämmitä curryä varovasti, mutta älä enää keitä, jotta jugurtti ei juoksetu.

Nauti kikhernecurry basmatriisin, tuoreen korianterin ja chilin kanssa. Myös naanleipä ja paksu (kasvis) jogurtti sopii  kylkeen.

 

*VEGAANIVINKKI*

Vegaaniseen kikhernecurryyn korvaa turkkilainen jogurtti tölkillisellä kookoskermaa.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.