Kikhernecurry

Kikherneet, nuo monikäyttöiset herkulliset pallerot.(Meillä niitä lapset kutsuvat myös peppuherneiksi). Koska kaapista löytyy aina muutama tölkki kikherneitä, on tästä helposta currystä tullut yksi perheemme lempiarkiruoka. Onpa tätä tarjottu äitini syntymäpäiväjuhlillakin sankarin toiveesta, kyytipojaksi nautittiin hyvää valkoviiniä. Vaihtamalla jogurtin kookoskermaan, saat tästä kikhernecurrystä vegaanisen.
Tarjoile kikhernecurry basmatiriisin ja naanleivän kera. Jos olet tulisen ystävä, laita tarjolle myös tuoretta chiliä. Mausteista makua pyöristää mukavasti paksu (kasvis)jogurtti.
Kikhernecurry
Ainekset (4 annosta)
- Ainekset
- 1 kpl
- Iso sipuli
- 3 kpl
- Valkosipulin kynttä
- 2 rkl
- Öljyä (paistamiseen)
- 1 rkl
- Punaista currytahnaa
- 1 rkl
- Raastettua inkivääriä
- 1 tl
- Curryjauhetta
- 1 tl
- Kurkumaa
- 1-2 tl
- Garam masalaa
- 3 rkl
- Tomaattipyrettä
- 3 dl
- Vettä
- 1 kpl
- Kasvisliemikuutio
- 1 tlk
- Kikherneitä (valutettuna)
- 3 dl
- Turkkilaista jugurttia
- 2 tl
- Ruokosokeria
- Tuoretta korianteria, soijaa ja chiliä (tarjoiluun)
Tee näin:
Kuullota hienonnettuja sipuleita öljyssä padassa muutaman minuutin ajan.
Lisää currytahna, raastettu inkivääri ja mausteet, kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti ja lisää sitten tomaattipyre, vesi ja kasvisliemikuutio. Hauduta noin 10 minuuttia.
Jos haluat sileän kastikkeen, voit ajaa sen tässä vaiheessa tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.
Lisää valutetut kikherneet pataan ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.
Lopuksi lisää jugurtti ja sokeri ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa lämmitä curryä varovasti, mutta älä enää keitä, jotta jugurtti ei juoksetu.
Nauti kikhernecurry basmatriisin, tuoreen korianterin ja chilin kanssa. Myös naanleipä ja paksu (kasvis) jogurtti sopii kylkeen.
*VEGAANIVINKKI*
Vegaaniseen kikhernecurryyn korvaa turkkilainen jogurtti tölkillisellä kookoskermaa.