Kikhernekkäät ja karamellisoitua nyhtökauraa

Kikherneletut eli kikhernekkäät
Kikhernekkäät tarjoillaan karamellisoidun nyhtökauran ja tomaattisalsan kanssa.

Melkein kuin lettu ilman jauhoja ja melkein kuin munakas ilman munaa. Lisäksi vielä gluteeniton ja vegaaninen. Mikä se on? Sehän on kikhernekäs, eli kikhernejauhosta tehty plätty. Kikherne -eli gramjauhoja löytyy ainakin ekokaupoista ja etnisistä liikkeistä. Jauhot ovat todella monipuolisia, ne toimivat sidosaineena kuten kananmuna, kokeile vaikkapa kasvispihveissä tai pyöräytä niistä terveellinen pizzapohja. Kikhernekkäät onnistuvat parhaiten, jos annat taikinan turvota hetken ennen paistamista. Ja täytteeksi kelpaa mitä jääkaapista löytyy, lapseni rakastavat syödä kikhernekkäitä mozzarellan, kurkun ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Jälkkäriksi voit herkutella kikhernekkäät hillon kera.

Kikhernekkäät, karamellisoitu nyhtökaura ja salsaa

Ainekset (4 annosta)

Kikhernekkäät
4 dl
Kikhernejauhoja
5 dl
Vettä
2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rasvaa (paistamiseen)
Tomaattisalsa
4-5 kpl
Tomaattia
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Ruokosokeria
0,5 kpl
Limen mehu puristettuna
3 rkl
Tuoretta korianteria hienonnettuna
0,5 tl
Mustapippuria rouhittuna
Suolaa, chilihiutaleita
Karamellisoitu nyhtökaura
1 pkt
Nyhtökauraa
1 rkl
Paahdettua seesamöljyä
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Valkosipulin kynsiä hienonnettuna
1 tl
Chilimaustetta
2 rkl
Soijaa
1 rkl
Ruokosokeria
Tarjoiluun
Avokadoa viipaloituna ja paksua (kasvis)jogurttia

Tee näin:

Sekoita kulhossa kikhernekkäiden ainekset ja anna tekeytyä ainakin 15 minuuttia. Voi tehdä taikinan jo hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin.

Kuutioi tomaatit pieneksi  ja kaada ylimääräinen neste pois. Hienonna sipulit ja lisää tomaattien sekaan. Lisää loput ainekset ja sekoita. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Sekoita öljyt ja mausteet paistinpannulla. Lämmitä mausteöljy ja lisää nyhtökaura. Paista välillä käännellen kunnes nyhtökaura on saanut rapeutta pintaan.

Paista kikhernekkäät pannulla rasvassa. Lieden kannattaa olla melko kuumalla, jotta saat lättyihin kauniit pitsireunat ja rapean paistopinnan.

Tarjoile kikhernekkäät nyhtökauran, salsan, avokadoviipaleiden ja paksun jogurtin kanssa.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *