Munakoisocurry

Mausteinen curry on täydellistä kolean syyspäivän ruokaa! Ja mehevärakenteinen ja mieto munakoiso sopii curryyn täydellisesti! Kookosmaito pyöristää mausteisen katikkeen lämpimän lempeäksi. Paahdettu munakoiso, täyteläinen currykastike ja makean mausteinen thaibasillika (joka on muuten yksi maailman vanhimmista yrteistä) muodostavat mahtavan makumaailman. Munakoisocurry tarjoillaan basmatriisin kera. Meillä lapset syövät curryn kanssa turkkilaista jogurttia, se pehmentää hyvin mausteisuutta.
Munakoisocurry
Ainekset (4 annosta)
- 1 kpl
- Iso sipuli
- 4 kpl
- Valkosipulin kynsiä
- 2 rkl
- Öljyä
- 2 rkl
- Panang currytahnaa
- 1 rkl
- Inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
- 2 tl
- Kurkumaa
- 3 rkl
- Tomaattipyrettä
- 0,5 dl
- Vettä
- 1 tlk
- Kookosmaitoa
- 1 dl
- Cashewpähkinöitä
- 1 kpl
- Munakoiso
- Öljyä paistamiseen
- 1 rkl
- Soijaa
- 1 rkl
- (vegaanista) kalakastiketta
- Thaibasillikaa
Tee näin:
Kuullota sipulit rasvassa kasarissa. Lisää mausteet ja tomaattipyre. Kuullota vielä hetki sekoitellen, lisää vesi, kookosmaito ja cashewpähkinät. Anna hautua noin 10-15 minuuttia, kunnes pähkinät ovat hiukan pehmenneet.
Leikkaa munakoiso pieniksi (n. 1 cmx1 cm) kuutioiksi. Lämmitä öljyä paistinpannulla ja paista munakoisoja melko kovalla lämmöllä, niin että ne saavat väriä. Mausta munakoisot soijalla.
Soseuta kastike hienoksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta kalakastikkeella ja hienonnetulla thaibasillikalla. Lisää paistetut munakoisot. Anna kiehua muutama minuutti. Tarjoile munakoisocurry riisin, naanleivän ja (paahdettujen) cashewpähkinöiden kanssa.