Muu-burgerit ja parhaat lohkoperunat

Muu-hampurilainen
Vege-hampurilaisen väliin paistetaan tällä kertaa kasvislihapihvi.

Mikä ihmeen kasviliha!? Pitihän sitä testata markkinoille tullutta suomalaista versiota paljon puhutusta Beyond Meatin burgerpihvistä. Muu-pihveistä syntyi maukas perusburgeri, joka jakoi syöjien mielipiteet. Lihansyöjät hihkuivat innosta ja kasvissyöjille pihvit olivat hmm.. aika lihaisia. Mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla!

Itse tehdyt lohkoperunat ovat helppo tehdä ja ne maistuvat mahtavilta. Unohda siis pakastealtaan valmisperunat! Nämä ovat täydellisiä hampurilaisten seuraan!

Muu-burgerit ja parhaat lohkoperunat

Ainekset (4 annosta)

Lohkoperunat
900 g
Perunoita (isoja, jauhoinen lajike)
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Yrttimaustetta
0,5 tl
Suolaa
0,5 tl
Chilimausteseosta
Burgerit
4 kpl
Kasvispihvejä
Öljyä (paistamiseen)
4 kpl
Hampurilaisämpylöitä
Sipulia
Tomaattia
Suolakurkkua
Cheddar-juustoa
Jääsalaattia
Majoneesia
Ketsuppia
Sinaappia
Chilikastiketta

Tee näin:

Valmista ensin lohkoperunat. Pese perunat, mutta älä kuori. Lohko perunat pitkittäin kuuteen osaan. Valmista mausteöljy sekoittamalla mausteet ja öljy suuressa kulhossa, lisää perunalohkot ja sekoita. Levitä perunat pellille leivinpaperin päälle ja paista 200˚c uunissa n.15-20 minuuttia. Kokeile perunoiden kypsyyttä haarukalla. Varo paistamasta liikaa, jauhoiset perunat kypsyvät nopeasti.

Paista pihvit öljyssä pannulla. Viipaloi suolakurkku, sipuli ja tomaatit.

Lämmitä hampurilaissämpylät ja kokoa hampurilainen.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *