Muu-burgerit ja parhaat lohkoperunat

Mikä ihmeen kasviliha!? Pitihän sitä testata markkinoille tullutta suomalaista versiota paljon puhutusta Beyond Meatin burgerpihvistä. Muu-pihveistä syntyi maukas perusburgeri, joka jakoi syöjien mielipiteet. Lihansyöjät hihkuivat innosta ja kasvissyöjille pihvit olivat hmm.. aika lihaisia. Mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla!
Itse tehdyt lohkoperunat ovat helppo tehdä ja ne maistuvat mahtavilta. Unohda siis pakastealtaan valmisperunat! Nämä ovat täydellisiä hampurilaisten seuraan!
Muu-burgerit ja parhaat lohkoperunat
Ainekset (4 annosta)
- Lohkoperunat
- 900 g
- Perunoita (isoja, jauhoinen lajike)
- 2 rkl
- Oliiviöljyä
- 1 tl
- Yrttimaustetta
- 0,5 tl
- Suolaa
- 0,5 tl
- Chilimausteseosta
- Burgerit
- 4 kpl
- Kasvispihvejä
- Öljyä (paistamiseen)
- 4 kpl
- Hampurilaisämpylöitä
- Sipulia
- Tomaattia
- Suolakurkkua
- Cheddar-juustoa
- Jääsalaattia
- Majoneesia
- Ketsuppia
- Sinaappia
- Chilikastiketta
Tee näin:
Valmista ensin lohkoperunat. Pese perunat, mutta älä kuori. Lohko perunat pitkittäin kuuteen osaan. Valmista mausteöljy sekoittamalla mausteet ja öljy suuressa kulhossa, lisää perunalohkot ja sekoita. Levitä perunat pellille leivinpaperin päälle ja paista 200˚c uunissa n.15-20 minuuttia. Kokeile perunoiden kypsyyttä haarukalla. Varo paistamasta liikaa, jauhoiset perunat kypsyvät nopeasti.
Paista pihvit öljyssä pannulla. Viipaloi suolakurkku, sipuli ja tomaatit.
Lämmitä hampurilaissämpylät ja kokoa hampurilainen.