Paras porkkanakakku

Porkkanakakun sesonki on ehdottomasti syksy! Maukkaat porkkanat tekevät pohjasta todella mehevän, kaneli ja neilikka antavat tuoksullaan lupauksen joulusta. Tässä reseptissä tuorejuustotäytettä on tosi runsaasti, mutta se tasapainoittaa hyvin porkkanoiden terveellisyyttä :). Pohja on helppo tehdä, ainekset vain sekoitetaan keskenään, lisäksi kakku on kananmunaton. Koristeluun olen saanut idean iki-ihanalta Kinuskikissalta (www.kinuskikissa.fi/porkkanakakku-carrot-cake). Tällä reseptillä valmistat helposti parhaan porkkanakakun, joka katoaa varmasti viimeistä murua myöten.
Paras porkkanakakku
Ainekset (10 annosta)
- Pohja
- 4,5 dl
- Porkkanaraastetta (hienoksi raastettuna)
- 3,5 dl
- Fariinisokeria
- 1,5 dl
- Maitoa
- 2 dl
- Öljyä (miedon makuista)
- 1 dl
- Perunajauhoja
- 5 dl
- Vehnäjauhoja
- 1 tl
- Ruokasoodaa
- 2 tl
- Leivinjauhetta
- 0,5 tl
- Suolaa
- 1 tl
- Neilikkaa
- 1 tl
- Kanelia
- Täyte
- 450 g
- Mascarponea
- 150 g
- Voita
- 2,5 dl
- Tomusokeria
- 3 tl
- Vanilijasokeria
- 0,5 kpl
- Sitruunan kuori raastettuna
- Koristeluun
- Oranssia sokerimassaa
- Oreo-keksejä
- Mintunlehtiä
Tee näin:
Raasta porkkanat hienolla terällä. Sekoita öljy, maito ja fariinisokeri kulhossa. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu muut kuivat ainekset. Sekoita vähän ja lisää taikinaan porkkanaraaste. Sekoita varovasi, älä enää vaivaa. Kaada voideltuun uunivuokaan (halkaisija n.26 cm). Paista 175˚c uunin alatasolla n.45-50 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla tikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.
Kumoa kakku kun se vähän jäähtynyt. Jäähdytä kunnolla, ja leikkaa sitten kakkupohja kahteen osaan.
Täytettä varten vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri monitoimikoneella vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, vanilijasokeri ja sitruunankuori ja sekoita hyvin. Levitä täytettä kakkupohjan väliin ja päälle.
Koristelua varten muotoile sokerimassasta porkkanoita. Tee hammastikulla porkkanoiden päähän pienet kolot, joihin laitetaan mintunlehdet ”naateiksi”. Rouhi keksien tummat osat ja levitä kakulle ”mullaksi”. Koristele sokerimassaporkkanoilla.
Jos haluat oikaista koristelussa, koristele kakku pähkinärouheella.