Paras porkkanakakku

Paras porkkanakakku
Mehevän porkkanakakun välissä on reilusti suussasulavaa tuorejuustotäytettä.

Porkkanakakun  sesonki on ehdottomasti syksy! Maukkaat porkkanat tekevät pohjasta todella mehevän, kaneli ja neilikka antavat tuoksullaan lupauksen joulusta. Tässä reseptissä tuorejuustotäytettä on tosi runsaasti, mutta se tasapainoittaa hyvin porkkanoiden terveellisyyttä :). Pohja on helppo tehdä, ainekset vain sekoitetaan keskenään, lisäksi kakku on kananmunaton. Koristeluun olen saanut idean iki-ihanalta Kinuskikissalta (www.kinuskikissa.fi/porkkanakakku-carrot-cake). Tällä reseptillä valmistat helposti parhaan porkkanakakun, joka katoaa varmasti viimeistä murua myöten.

Paras porkkanakakku

Ainekset (10 annosta)

Pohja
4,5 dl
Porkkanaraastetta (hienoksi raastettuna)
3,5 dl
Fariinisokeria
1,5 dl
Maitoa
2 dl
Öljyä (miedon makuista)
1 dl
Perunajauhoja
5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Ruokasoodaa
2 tl
Leivinjauhetta
0,5 tl
Suolaa
1 tl
Neilikkaa
1 tl
Kanelia
Täyte
450 g
Mascarponea
150 g
Voita
2,5 dl
Tomusokeria
3 tl
Vanilijasokeria
0,5 kpl
Sitruunan kuori raastettuna
Koristeluun
Oranssia sokerimassaa
Oreo-keksejä
Mintunlehtiä

Tee näin:

Raasta porkkanat hienolla terällä. Sekoita öljy, maito ja fariinisokeri kulhossa. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu muut kuivat ainekset. Sekoita vähän ja lisää taikinaan porkkanaraaste. Sekoita varovasi, älä enää vaivaa. Kaada voideltuun uunivuokaan (halkaisija n.26 cm). Paista 175˚c uunin alatasolla n.45-50 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla tikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.

Kumoa kakku kun se vähän jäähtynyt. Jäähdytä kunnolla, ja leikkaa sitten kakkupohja kahteen osaan.

Täytettä varten vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri monitoimikoneella vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, vanilijasokeri ja sitruunankuori ja sekoita hyvin. Levitä täytettä kakkupohjan väliin ja päälle.

Koristelua varten muotoile sokerimassasta porkkanoita. Tee hammastikulla porkkanoiden päähän pienet kolot, joihin laitetaan mintunlehdet ”naateiksi”. Rouhi keksien tummat osat ja levitä kakulle ”mullaksi”. Koristele sokerimassaporkkanoilla.

Jos haluat oikaista koristelussa, koristele kakku pähkinärouheella.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *