Pastaa ja tomaattinen juuriselleri-basilikakastike

Juuri- eli mukulaselleri on unohdettu juures, joka jakaa vahvasti mielipiteet. Mukulan voimakas maku pehmenee kypsentäessä aromaattisen hienostuneeksi.
Juuriselleri paistetaan oliiviöljyssä ja sen maku sopii tomaattisen kastikkeen pariksi täydellisesti! Reseptissä on käytetty kokonaisia kirsikkatomaatteja säilykepurkista, niissä on upea väri ja ihanan tomaattinen maku. Tomaattisäilykkeissä on yllättävän paljon eroja, joten kokeile vaihteeksi jotain muuta kun edullisinta perusmurskaa. Tämä resepti on alunperin saatu ihanalta ystävältäni, jonka perheessä tätä parasta pastaa tehdään aina uudestaan ja uudestaan. Anna juurisellerille mahdollisuus ja kokeile tätä uskomattoman maukasta kastiketta!
Tomaatti-juuriselleri-basilikakastiketta ja pastaa
Ainekset (5 annosta)
- 2 kpl
- Sipulia
- 4 kpl
- Valkosipulin kynsiä
- 4 rkl
- Oliiviöljyä
- 2 tlk
- Kokonaisia kirsikkatomaatteja tomaattimehussa
- 4 rkl
- Tomaattipyrettä
- 4 tl
- Sokeria
- 1 tl
- Suolaa
- 0,5 tl
- Rouhittua mustapippuria
- 250 g
- Juuriselleriä kuutioina
- 2 rkl
- Oliiviöljyä
- 1 ruukku
- Tuoretta basilikaa
- (Vegaanista) parmesaaniraastetta (tarjoiluun)
- 500 g
- Tagliatellea (tai muuta pastaa)
Tee näin:
Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä padassa. Lisää tomaattisäilykkeet liemineen, tomaattipyre, suola ja sokeri. Anna hautua noin 20 minuuttia tai kauemmin.
Kuutioi juuriselleri pieniksi (n.0,5×0,5 cm) kuutioiksi. Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sellerit. Paista kunnes juurisellerit ovat pehmenneet.
Laita pastavesi kiehumaan.
Lisää paistetut sellerikuutiot ja hienonnettu basilika tomaattikastikkeeseen, keitä vielä pari minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa tomaattikastikkeen kanssa pastaa ja raastettua parmesaania.