Syksyn paras sienikauratto

Syksyn sienisadosta tehdään tällä kertaa suomalainen versio risotosta, eli kauratto. Kaurattoon on käytetty suomalaista, gluteenitonta kaurarouhetta. Kauratossa on ihanan pehmeä maku, johon sienet ja aurinkokuivatut tomaatit sopivat mainiosti. Valkoviini antaa hienostuneen maun, ja kokki voi hyvin kaurattoa hämmennellessä nauttia itsekin lasillinen. Voit käyttää tähän maukkaaseen ruokaan mitä tahansa metsäsieniä. Itselläni oli suppilovahveroita ja kehnäsieniä. Tatit ja mustatorvisienet sopivat myös erinomaisesti.
Sienikauratto
Ainekset (4 annosta)
- 2 kpl
- Sipulia
- 3 kpl
- Valkosipulin kynttä
- 3 rkl
- Oliiviöljyä
- 1 l
- Tuoreita sieniä (esim. kanttarelleja, suppilovahveroita, kehnäsieniä)
- 3,5 dl
- Kaurarouhetta
- 2 dl
- Valkoviiniä
- n, 7,5 dl
- Vettä
- 1 kpl
- Kasvisliemikuutio
- 2-3 rkl
- Tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2 tl
- Rouhittua mustapippuria
- 14 kpl
- Aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
- 50 g
- Voita
- Parmesaania ja oliiviöljyä (Tarjoiluun)
Tee näin:
Puhdista sienet ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulit.
Kuumenna kasarissa öljy ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja kuullota, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää kaurarouhe ja paistele sekoittaen vielä muutama minuutti.
Lisää viini. Kun viini on imeytynyt, lisää osa vedestä, kasvisliemikuutio, timjami, pippuri ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää nestettä muutamassa erässä ja kaurattoa sekoitellen. Paras kauratto on hieman löysä, joten voit lisätä veden määrää, jos kauratto näyttää liian kuivalta. Kun kaurarouhe on kypsää (älä ylikypsennä, kaurarohe kannattaa jättää hieman pureskeltavaksi) lisää voi ja sekoita.
Tarjoile sienikauratto parmesaaniraasteen, sormisuolan ja hyvän oliiviöljyn kera.
*VEGAANIVINKKI*
Vaihda voi vegaaniseen margariiniin tai lorauta sekaan oliiviöljyä.