Syksyn paras sienikauratto

Kotimainen kaura on ekologinen vaihtoehto risottoriisille.
Kaurarouheesta syntyy maukas ja pehmeän puuromainen jyvättö.

Syksyn sienisadosta tehdään tällä kertaa suomalainen versio risotosta, eli kauratto. Kaurattoon on käytetty suomalaista, gluteenitonta kaurarouhetta. Kauratossa on ihanan pehmeä maku, johon sienet ja aurinkokuivatut tomaatit sopivat mainiosti. Valkoviini antaa hienostuneen maun, ja kokki voi hyvin kaurattoa hämmennellessä nauttia itsekin lasillinen. Voit käyttää tähän maukkaaseen ruokaan mitä tahansa metsäsieniä. Itselläni oli suppilovahveroita ja kehnäsieniä. Tatit ja mustatorvisienet sopivat myös erinomaisesti.

Sienikauratto

Ainekset (4 annosta)

2 kpl
Sipulia
3 kpl
Valkosipulin kynttä
3 rkl
Oliiviöljyä
1 l
Tuoreita sieniä (esim. kanttarelleja, suppilovahveroita, kehnäsieniä)
3,5 dl
Kaurarouhetta
2 dl
Valkoviiniä
n, 7,5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2-3 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
2 tl
Rouhittua mustapippuria
14 kpl
Aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
50 g
Voita
Parmesaania ja oliiviöljyä (Tarjoiluun)

Tee näin:

Puhdista sienet ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulit.

Kuumenna kasarissa öljy ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja kuullota, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää kaurarouhe ja paistele sekoittaen vielä muutama minuutti.

Lisää viini. Kun viini on imeytynyt, lisää osa vedestä, kasvisliemikuutio, timjami, pippuri ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää nestettä muutamassa erässä ja kaurattoa sekoitellen. Paras kauratto on hieman löysä, joten voit lisätä veden määrää, jos kauratto näyttää liian kuivalta. Kun kaurarouhe on kypsää (älä ylikypsennä, kaurarohe kannattaa jättää hieman pureskeltavaksi) lisää voi ja sekoita.

Tarjoile sienikauratto parmesaaniraasteen, sormisuolan ja hyvän oliiviöljyn kera.

*VEGAANIVINKKI*

Vaihda voi vegaaniseen margariiniin tai lorauta sekaan oliiviöljyä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *