Vegaaninen mutakakku pekaanipähkinöillä ja pipareilla

Tässä resepti joulunajan herkullisimpaan leivonnaiseen; suklainen mutakakku! Vegaaninen mutakakku saa päälleen piparkakkurouhetta ja pekaanipähkinöitä, jotka paahtuvat herkulliseksi uunissa. Tahmainen pohja ja rouheat päälliset ovat mahtava makuyhdistelmä. Mutakakku tarjoillaan hyvin jäähtyneenä vanilijajäätelön kanssa. Voit valmistaa mutakakun myös ilman päällisiä, tai käyttää vain pähkinöitä.
Vegaaninen pipari-pekaanipähkinä mutakakku
Ainekset
- 1,5 dl
- Vehnäjauhoja
- 0,5 dl
- Perunajauhoja
- 2 dl
- Sokeria
- 1 dl
- Kaakaojauhetta
- ripaus
- Suolaa
- 1,5 tl
- Leivinjauhetta
- 2 tl
- Vanilijasokeria
- 1 dl
- Rypsiöljyä
- 2 dl
- Kaura tai soijamaitoa
- 100 g
- Tummaa suklaata (esim. Pirkka tumma leivontasuklaa)
- Päälle
- 50 g
- Piparkakkuja
- 70 g
- Pekaanipähkinöitä
Tee näin:
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n.23cm) pohjalle ja voitele pohja ja reunat.
Sulata suklaa. Rouhi päälle tulevat piparkakut veitsellä rouheeksi. Rouhi myös pekaanipähkinät, mutta ne kannattaa jättää melko isoiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon öljy, maito ja sulatettu suklaa. Levitä taikina kakkuvuokaan. Ripottele päälle piparimurut ja pähkinät ja paina niitä hieman taikinan sisään.
Paista 175˚c uunissa noin 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys heiluttamalla vuokaa, kun kakku on reunoilta kypsä, mutta vielä keskeltä hyllyvä, on kypsyys hyvä! Ole tarkkana että et kypsennä mutakakkua liikaa, sen pitää jäädä sisältä tahmeaksi.
Jäähdytä kakku hyvin ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.