Mitä meille kuuluu

Marraskuun lopulla optimistisesti ajattelin, että voisin tulla raskaaksi. Nyt, pari kiertoa myöhemmin, en usko, että ikinä tulen raskaaksi ja olen ihan pirun kateellinen kaikille niille, jotka odottivat esikoista kanssani samaan aikaan ja nyt jo odottavat toista lasta. (Sori Tindeka)

Tämä blogi palvelee minua nyt yleisenä nillitys- ja valituspaikkana. Ja koska en ole pitkään aikaan mitään kirjoittanut, voidaan todeta, että mulla on oikeasti kaikki todella hyvin. Mitä nyt väsyttää erittäin paljon ja on kova vauvakuume. Poikakin oppi kävelemään (ja valvoi sen yhteydessä viikon) eikä ole enää hetkeen ollut mikään vauva vaikka onkin äidin oma pieni syliapina.

Välillä mietin sitäkin, että miten jaksaisin uutta raskautta ja uutta vauvavuotta, kun esikoinen ei vieläkään anna minun nukkua. Aina on jotain, mikä vaikuttaa yöuniin. Flunssaa, hampaita, eroahdistusta, uusien taitojen oppimista. Jos mitään erikoista ei ole, ja nukumme ns. hyvän yön, poika herättää vain kolme-neljä kertaa. Ja kun jotain on, ehdin ehkä just nukahtaa ennen kuin pitää herätä uudelleen hyssyttämään, taputtamaan pyllylle, nostamaan syliin tai antamaan tissiä. Ensimmäinen vuosi pojan kanssa nukuttiin siis melko hyvin, koska silloin poika tosiaan heräili vain sen kolmisen kertaa yössä. Ajattelin, että vuoden ikäistä poikaa voisi jo alkaa vähän unikouluttaa ja vähentää yötissiä, mutta tilanne on ihan karannut käsistä. Välillä olen niin väsynyt, etten näe valoa tulevaisuudessa. Sitten tulee taas yksi tai pari vähän parempaa yötä, eikä elämä ole enää niin mustaa.

Mutta olisi se silti vain niin ihanaa, ettei meidän tarvitsisi mennä uudelleen hoitoihin.

Kommentit (8)
 1. Moi,
  Juuri tätä lukiessani ajattelin kans, että kirjoittelen tuosta imetys vs raskaaksi tuleminen. Minulle neuvolatäti myös muistutti, että koska raskaushormoni ja imetyshormoni ovat toisilleen ns. vastakkaishormoneja, niin tämän vuoksi se saattaa estää raskautumisen. Ja vaikka tulisi raskaaksi imetyksestä huolimatta, niin se saattaa vaikuttaa istukan toimintaan ja olla pois uudelta vauvalta.
  Minä imetin 1v. 4kk asti poikaa, kun meille ei lähtenyt maitotuotteet alussa sopimaan mutta heti, kun masu alkoi niitä sulattelemaan, niin vähensin imetyksen. Yöimetyksestä luovuin ensimmäisenä ja se rauhoitti yöt aikalailla heti. Toki näitä satunnaisia jaksoja on kun heräilään (hampaa tms) mutta pääsääntöisesti uni tulee hyvin. Tsemppiä kovasti tulevaan esikoisen kanssa ja mahdollisen uuden pienokaisen kanssa <3

  1. Moi!

   Kiva kuulla susta pitkästä aikaa 🙂 Lily ei ollut huomauttanut mulle näistä kommenteista ennen kuin tänään näytti, että oli kaksi ilmoitusta..

   Vauvatoiveista huolimatta olen päättänyt, etten vielä lopeta imetystä. Se alkaa pikkuhiljaa vähenemään muutenkin luonnostaan. Joinain päivinä poika ei malta käydä kuin muutamasti ja yöimetyksestkin ovat vähentyneet.

   Mahdollisuudet sille, että tulisin raskaaksi ilman hoitoja, ovat aika pienet, eikä meillä ole varaa hoitoihin ennen kuin palaan työelämään, joten yhtä hyvin voin vielä jatkaa imetystä. Ja toisaalta, jos tulenkin raskaaksi, niin ehkä se on sitten hyvä syy lopettaa imetys. Imetystä ei muutenkaan saisi jatkaa, jos se aiheuttaa supistuksia, ja ainakin esikoisen kanssa supistuksia tuli jo aika varhain.

 2. Eräs äiti
  13.2.2016, 19:10

  Tiedäthän, että imetys voi vaikuttaa lisääntymiskykyyn? Kropassasi jylläävät imetyshormonit saattavat estää hedelmöittymisen, koska keho tuottaa eri hormoneja kuin mitä raskautumiseen tarvitaan. Tsemppiä joka tapauksessa, toivottavasti pian tärppää!

  1. Mietin kanssa vähän, että kommentoinko tätä samaa. Mutta sitten pohdin, että tämä varmasti on tiedossa, siis että imetys voi vaikuttaa hedelmällisyyteen vaikka kuukautiset tulisikin. Tulin itse raskaaksi n. 10 päivää imetyksen loppumisen jälkeen. Kuukautisia tosin ehti olla vain yhdet ennen tuota.

   Jos en väärin muista, niin tästä taisi jotain puhettakin olla jossain kohdin. Ja onhan se aika kauhea pohdinnan aihe, että eväisikö esikoiselta tissin vain lisätäkseen raskauden todennäköisyyttä (ja mitä jos jättää tän takia tissin pois ja se raskaus ei silti ala). Nää on hankalia juttuja. Onneksi omalla kohdalla tää ratkes luonnostaan kun laps lopulta kieltäytyi itse (vaikka kyllähän sitä silti välillä miettii, että olisiko pitänyt vain taistella).

   1. Ihan oikeassahan te olette siinä, että raskaus on epätodennäköisempää niin kauan kuin imetän. Toisaalta luomuraskaus olisi muut seikat huomioon ottaen sen sortin ihme, ettei luulisi imetyksen olevan este eikä mikään.

    En ole valmis lopettamaan imetystä vielä. Haluaisin imettää niin pitkään kuin poika haluaa. Tuntuu siksi epäreilulta, että toisilla imetys ei estä raskaaksi tuloa, mutta meidän pitäisi se lopettaa ennen hoitoja. Siksi toivon ja toivon ja toivon, että raskaus alkaisi itsestään, ilman hoitoja ja imetyksestä huolimatta. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *