Hiusten parhaaksi: monikäyttöinen turbaani

Ihailin näitä Pikistar -turbaaneja yrityksen Instasivuilla ja ihana Pia ompeli mulle ja tytölle muutaman erilaisen! Tämä on monikäyttöinen turbaani.

Monikäyttöinen turbaani. Pikistar tekee kotimaiset ploppausturbaanit.

Olen käyttänyt pyyheturbaania hiusten kuivaamiseen jo vuosia. Ostin joskus jostain nettikaupasta mikrokuituisen version. Joka kerta, kun pesin sen, mietin, että mikähän määrä mikromuovia tästä taas lähtee maailmalle. Siksi, heti kun näin nämä Pian tekemät, innostuin: vihdoin luonnonkuituinen turbaani, joka on vielä tehty Suomessa!

Monikäyttöinen turbaani. Pikistar tekee kotimaiset ploppausturbaanit.

Pikistar siis on Pian yritys, hän ompelee kaikki turbaanit itse Mäntyharjulla. Pikistarin käsintehtyjen pyyheturbaanien valikoima on Suomen laajin ja kankaista ja niiden värivaihtoehdoista löytyy varmasti jokaiselle sopiva: joustofroteeta, bambufroteeta, vohvelikangasta, luomutrikoota…

Monikäyttöinen turbaani. Pikistar tekee kotimaiset ploppausturbaanit.

Turbaanilla on monta käyttötarkoitusta: se itsestäänselvin on hiusten kuivaus. Turbaania on niin helppo käyttää. Pää alaspäin suihkun jälkeen, hiukset turbaanin sisään, kankaan kiepsautus ja kiinnitys kumilenkistä niskasta löytyvään nappiin ja hiukset saavat kuivua rauhassa ja hiertymättä (ei tarvitse pöyhiä hiuksia pyyhkeellä kuivatakseen ne). Aikaakin säästyy ja hiukset eivät rasitu.

Miksi sitten turbaani eikä vain tavallinen pyyhe hiuksiin? Turbaani on juuri sopivan kokoinen kuivatakseen pidemmätkin hiukset, muttei paina läheskään niin paljon, kuin jos kietaisisi normaalin pyyhkeen hiuksiin. Etu pyyhkeeseen verrattuna on painon lisäksi se, että turbaani ei lähde purkautumaan hiuksista, vaikka heiluisi se päässä. Plus tavallisen pyyhkeen kanssa tuli sellainen olo, että hiukset rasittuvat rullautuessaan sinne pyyhkeen sisään. Tämä nyt varmaan on vain todella pitkien hiusten rasite, mutta näin sen itse koen.

Monikäyttöinen turbaani. Pikistar tekee kotimaiset ploppausturbaanit.

Toinen, yhtä kätevä käyttötarkoitus on meikatessa tai kasvonaamiota tehdessä: hiuset pyyheturbaanin sisälle ja  hiukset eivät eksy kasvoille.

Kolmas tapa, jolla käytän turbaania, on hiusten kuivana pitäminen. Joskus käyn suihkussa niin, etten ehdi pestä hiuksia. Silloin kietaisen kuivat hiukset turbaanin sisään ennen suihkuun menoa. Turbaani on siis tosi monikäyttöinen.

Oletko muuten kuullut ploppauksesta? Hmm, siitä taidan kertoa seuraavan kerran enemmän!

Oletko sä kokeillut hiusturbaania hiusten kuivauksessa? Entä tiedätkö, mikä on curly girl-metodi tai siihen liittyvä ploppaus?

Pikistar tekee kotimaiset ploppausturbaanit.

_______________

Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa tai lukaise edellinen postaus

kauneus hiukset trendit hyva-olo
Kommentit (2)
  1. Vuodenaiti - oikomishoito aikuiselle
    3.5.2021, 06:58

    […] Seuraa Vuodenaitia myös Instassa tai Facebookissa tai lukaise edellinen postaus […]

  2. Moi, mä käytän mökillä, kun menen paljuun, lämmittää myös päätä🤩

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *