Rv 33+1

Olimme eilen miehen kanssa perhevalmennuksen synnytysosiossa. Pääpiirteittäin koin sen melko turhaksi. Olin katsonut kyseiset videoklipit jo aiemmin HUSin sivuilta. Ainoa väläys minkä tuolla sain oli gua sha kampa! Se oli mulle ihan uusi juttu ja haluan sellaisen synnytykseen. Kokeiltiin miehen kanssa illalla vähän vastaavan esineen kanssa kampaamista ja se tuntui taivaalliselta. Ainakin Ipanainen myy kampaa hintaan vähän alle 15€, joten taidan käydä hakemassa sellaisen. Treenattiin myös joidenkin akupisteiden painantaa. Voihan olla, etten kestä kosketusta synnytyksessä yhtään, mutta parempin silti harjoitella varuiksi.

Suunnitelmissa olisi mennä myös johonkin yksityiseen synnytysvalmennukseen, mutta paikka on vielä katsomatta.

Toiveissa olisi olla kotona mahdollisimman pitkään. Meidän yksiöstä löytyy amme ja kiikkutuoli, ehkä se jumppapallokin pitäisi hankkia. Koitan päästä synnyttämään naistenklinikalle, koska se on niin lähellä. Tarvittaessa täräyttäisin sinne vaikka bussilla kahden kilometrin matkan ;D No ehkä kuitenkin matkaamme taksilla.

Vauvelin liikkeet ovat alkaneet muuttua vatsassa. Terävät potkut ovat vaihtuneet möyrimiseen. Aina en välttämättä edes tunne liikkeitä, ellen pidä käsiä vatsalla. Mutta silloin kun vauva liikkuu ja minäkin maltan olla paikallaan niitä kuuntelemassa, kymmenen liikettä tulee täyteen minuutissa tai kahdessa.

Olo on kokonaisuudessaan aika loistava. Paino oli tänä aamuna 92,2kg. Vielä 200g matkaa alkuraskauden painoon. Tavallaan tuntuu epäonnistumiselta, että paino on palannut lähtölukemiin, mutta toisaalta eihän se ole noussut kuin 4,2kg, siitä mitä painoin vähimmillään alkuraskauden laihtumisen jälkeen. Jos en olisi syönyt yhtään herkkua, niin paino olisi varmasti alle 90kg, mutta mielummin sallin itselleni ne pienet herkut. Kasvoni ovat kaventuneet huomattavasti viime kesästä ja siitä olen iloinen. Vaikka sf-mitta on kasvanut tasaiseen tahtiin, niin vyötärön ympärykseni on kasvanut lokakuusta vain kolme senttiä. Levein kohta mahasta, tuolta ihan alhaalta, missä on eniten läskiäkin, mitta on pysynyt samana tuolta lokakuulta. Kaiken kaikkiaan tästä on hyvä jatkaa kohti pienempiä kiloja vauvan synnyttyä 🙂

Viime päivinä verenpaine on alkanut kohota. Normaalipaineenihan ovat tosi matalan (91/61) ja nyt ne ovat kivunneet 123/83. Tämä on aiheuttanut silloin tällöin huimausta ja valopilkkuja näkökentässä. Vielä ei ollut virtsassa proteinia ja ensi viikolla on neuvola.

Kommentit (3)
 1. Moikka, ja tsemppiä loppuraskauteen! Tuo on jännää aikaa, kun synnytys ja lapsen näkeminen ensi kertaa ovat vielä edessä. Meidän vauva vietti juuri kolmikuukautispäiväänsä, äkkiä se aika menee. 🙂 

  Kuulostaa hyvältä sun ajatukset ja suunnitelmat synnytykseen. Oletko tehnyt synnytystoivelistaa? 

  Mä mietin toiveita ennen rv 35 tarkkaan ja huolellisesti, ja kirjasin kaiken h-hetkeä varten sairaalaan vietävälle lapullekin. Kunnes saatiinkin yllärinä perätiladiagnoosi ja kaikki mun kuvitelmat alatiesynnytyksestä ja muusta vaihtui pakon edessä (lapsi ei olis mahtunut peppu edellä ulos alakautta) sektioksi. 

  Kannattaa varautua myös siihen, että muutoksia suunnitelmiin voi matkan varrella tulla ja mielikin muuttua. Mä en ollu varautunut henkisesti sektiovaihtoehtoon lainkaan, ja alkuun se tuntuikin kamalalta. Mutta lopulta kaikki meni kuitenkin melko hyvin, osaavissa käsissä, vaikka yksikään mun synnytystoiveista (vesikivunlievitys, jumppapallo, akupainanta, tens-laite, alatiesynnytys, perhehuone, täysimetys ilman lisämaitoja alusta asti) ei toteutunut. Ihana lapsi saatiin, ja se on pääasia. 

  Kaikkea hyvää, ja toivotaan, että teillä sujuu vikat raskausviikot sekä synnytys hyvin. 🙂 

 2. Suosittelen Studio Manipuran raskausjoogaa ja/tai synnytysvalmennusta. Täällä omat kokemukseni valmennuksesta, vaikka jäivätkin sitten käyttämättä sektion takia. Kampissa sijaitsee ja tosi paljon hyviä hengitysharjoituksia! 

  1. Hei kiitos vinkistä! Olin katsellutkin tuota, mutta en saanut aikaiseksi varata aiemmin, mutta nyt on sekin homma hoidossa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *