Lehtikaalia ja bataattia uunista

Tässäpä tarjolle kolmen raaka-aineen maukas superhelppous! Uunissa paistettu bataatti ja lehtikaali on maukasta ja terveellistä. Ripaus fetaa tuo lisämakua.

  • lämmitä uuni 200 asteeseen
  • laita uunivuokaan pituussuunnassa puolitetut ja pestyt bataatit
  • pistä joukkoon oliiviöljyä, sivele öljyä bataatin halkaistuun pintaan
  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan
  • paista bataatteja n. puoli tuntia
  • lisää mukaan huuhdellut ja pienemmäksi revityt lehtikaalit. (ei ruotia sitten, vaan lehtiosa)*
  • anna olla vielä kymmenisen minuuttia
  • valmista on, kun haarukka uppoaa bataattiin ja lehtikaali on rapeaa
  • ripottele päälle halutessasi fetaa*

 

* halutessa voi laittaa myös sipulia, chilinpaloja
* joukkoon voi sekoittaa myös sitruunamehua, saksanpähkinöitä, siemeniä

 

Erinomaisena kokkailumusana menee esimerkiksi Banks.

bataattilehtikaali

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.