Testissä Edamame spagetti – papupastaa pinaatilla ja fetalla

Hakaniemeen on kyhätty Ruohonjuuri pop up -liike kuukaudeksi Siltasaarenkadulle ja pakkohan sinne oli mennä heti avajaispäivänä tonkimaan. Sinäänsä hassua, sillä Ruohonjuuri Hakaniemessä sijaitsee normaalisti toisella puolella toria ja sinne on aivan yhtä lyhyt matka poiketa, mutta jotenkin tämä väliaikainen sijainti tuntui vaan houkuttelevammalta.

Ruohonjuureen pistäytyminen on mulle aina sellainen seikkailu, koska yritän aina ostaa jonkin uuden tuotteen testiin, just for fun! Tällä kertaa mukaan tarttui papupasta Orcanic Edamame Spaghetti. Neljän ja puolen euron spagetti on toki hintava, mutta tälle rahalle saakin sitten ravinnerikasta vastinetta. Tuote on valmistettu edamamepavuista, joten se on kuitupitoista, vähähiilihydraattista, vegaanista, lisäaineetonta ja runsasproteiinista. Ja LUOMUA! Kuulostaa täydelliseltä, eikö? Pakkohan sen siis on maistua p*skalta.

2016-03-05 13.31.36.jpg

Koska kaikkea on kokeiltava, paitsi omaa mummoa, jopa kansantansseja, niin tuumasta toimeen. 

Feta-pinaatti-papupasta:

  • Pussillinen (200g tai vähemmänkin) Edamame-papupastaa
  • Reilusti tuoretta pinaattia
  • Noin 100 g lempifetajuustoasi (itse olen kiintynyt Apetinan palafetaan, koska se on ihanan pehmeää)
  • Avokado
  • Kourallinen pinjansiemeniä
  • Tuoreita yrttejä, jos on (mulla oli timjamia)
  • Valkosipulin kynsi
  • Oliiviöljyä

Esivalmisteluissa pilko valkosipuli, pinaatti, yrtit ja avokado. Laita papupasta kiehuvaan veteen (keittoaika 5-6 minuuttia) – itse muuten suolasin veden pastan keittämisen tapaan, en tiedä oliko relevanttia vai ei. Papupastan kypsyessä kuumenna paistinpannulla 2-3 ruokalusikallista oliiviöljyä ja kuullota valkosipuli & yritit öljyssä. Lisää pinaatti ja pyörittele. 

Joka kerta pinaattia paistaessani hämmästyn siitä, miten paljon se kutistuu – oltaisiin voitu laittaa pinaattia vielä vaikka tuplamäärä!

Lopuksi sammuta levy tai himmaa ainakin lämpöä. Lisää feta, pinjansiemenet ja avokado. Kaada papupasta lävikön kautta pannulle ja sekoita. Lisää suolaa makusi mukaan. Valmis!

2016-03-05 13.41.09.jpg

No maistuiko p*skalta? Ei maistunut, vaan itseasiassa yllättävän hyvältä! Suu tuntuma oli miellyttävän al dente, maku maukas. Suosittelen ehdottomasti testaamaan papupastaa ennakkoluulottomasti! Lisäksi tämä ruoka oli todella helppo ja nopea valmistaa, joten tästä saattaa tulla meillä ihan vakkariresepti. 

– Salla

Päässä soi kokatessa Robin – Miten eskimot suutelee. Juuh.

Puheenaiheet Ruoka ja juoma DIY Vastuullisuus

Bataattisosekeitto

Kaupassa on ollut viime aikoina ollut esillä bataatteja. Vihannesosastolla jokaisen kulman takaa hyppää aina bataatti, vaikka mihin katsoisi ja mitä tekisi. No ihmekös tuo, jonkinlainen bataattisesonki on ilmeisesti meneillään. 

Näistä kuvista ja tunnelmista ryhdyttiin siis bataattisopan keittelyyn. 

2016-03-02 18.16.54.jpg

Näitä tarvitset tähän mainioon bataattisosekeittoon:

  • iso bataatti
  • kolme porkkanaa
  • iso sipuli
  • tuoretta inkivääriä (pala tuosta möhkäleestä)
  • valkosipulin kynsi
  • Koskenlaskija Ruoka (chili)
  • öljyä
  • vettä
  • mausteita (itse käytin paprikajauhetta, juustokuminaa, kurkumaa, sumacia + suolaa)
  • tuoretta timjamia

Aloita kuorimalla ja hienontamalla valkosipulin kynsi ja repimällä timjamista suurimmat rangat pois. Kuori sipuli ja lohko se. Ota pätkä inkivääriä, kuori se ja pilko paloiksi.

Lämmitä öljy (useampi ruokalusikka saa olla) kattilassa ja heitä mausteet joukkoon (mausteita saa heittää sillee reippaasti teelusikan kutakin). Pyöräytä ja lisää valkosipuli, sipuli, timjami ja inkivääri. Anna makujen irrota öljyyn ja pyörittele, älä polta!

2016-03-02 18.26.52.jpg

Sammuta hella ja anna kattilassa olevan setin jäähtyä sillä välin, kun kuorit ja pilkot bataatin ja porkkanat. Bataattia varten kannattaa varata kirves, mikäli löytyy tarpeistosta. Tai vähintään joku haarniska siltä varalta, että joutuu käyttämään veistä. Ja koska minä tyttö se en mitään keittoaikoja kyttäile, niin sanonpa vaan: mitä pienempiä paloja, sen nopeampaa kypsyy. 

Lisää bataatit ja porkkanat kattilaan. Lisää joukkoon vettä, kasvisten ei tarvitse peittyä ihan kokonaan. Laita hella taas päälle ja keitä niin kauan, että porkkanatkin ovat kypsiä.

Sammuta liesi ja soseuta keitto pamiksella. Lisää joukkoon Koskenlaskija Ruoka (uusi joka emännän tuote, jota ilman ei tule toimeen) ja lisää vielä suolaa oman maun mukaan. 

2016-03-02 19.23.44.jpg

Jo ihan ulkonäkösyistä keiton voi tarjoilla mustapippurirouheella. Makusyistä voi lisukkeena kokeilla myös raejuustoa!

PERSKUTARALLAA, on sitten meinaan parasta sosekeittoa mitä oon elämässäni ikuna-kikuna tehny! Teki mieleni nimetä se aurinkoiseksi bataattikeitoksi, kun tällä viikolla on tuo aurinkokin paistanut ja antanut energiaa <3 mutta sitten muistin, että mä en todellakaan oo sellanen ihminen joka tekee aurinkoista sosekeittoa, vaan ihan tavallista ja ehkä hieman kyynisyydelläkin maustettua sosekeittoa. 

2016-03-02 19.24.00.jpg

– Salla

Kokatessa soi Palefacen levy oikke älppärisoittimen kautta (Snaijaa – Luova tuho remix). Propsit upeista kansista, joissa komeilee Jani Leinosen teokset!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys DIY