Quornwokki

Nyt lähti quorn-neitsyys! Pädäm! Idioottivarmoja arkikasvisruokien raaka-aineita kaupassa etsiessäni törmäsin quorniin. Olen kuullut siitä ohimennen aiemminkin, mutta vasta nyt uskaltauduin kokeilemaan tätä itselleni täysin vierasta ruoka-ainetta. Näppärää tässä päässäkeksimässäni arkiruuassa on se, että se tarveaineet voi ostaa pakkaseen valmiiksi tiukkaa päivää varten ja ruokaa voi valmistaa juuri sen verran, kuin sitä aikoo syödä. 

”Quorn-sieniproteiinivalmiste on kokonaan uusi ruoka-aines, joka löydettiin vuonna 1965 Britanniassa etsittäessä vaihtoehtoista proteiinin lähdettä lihan korvikkeeksi. Sieniproteiinia eli mykoproteiinia tuotetaan käymismenetelmällä tryffeliä tai korvasientä muistuttavasta syötävästä Fusarium venenatum -sienestä.” – TS Ruoka

2016-03-22 12.41.00.jpg

Tarvitset:

  • Wokkivihanneksia (laiskat tyytyvät pakastekasviksiin)
  • Quorn-kuutioita (löytyy pakastealtaasta myös)
  • Nuudeleita
  • Sweet chili -kastiketta
  • Öljyä paistamiseen

Laita vesi kiehumaan. Valmista nuudelit kuumassa vedessä turvottaen. Paista tällä välin quornia pannulla niin, että se sulaa ja ottaa väriä pintaansa (viitisen minuuttia). Lisää joukkoon pakastekasvikset. Kun kasvikset vaikuttavat kypsiltä, lisää joukkoon nuudelit ja makeaa chilikastiketta maun mukaan.

2016-03-22 12.58.30.jpg

Miltäs se quorn sitten maistui? Rehellisesti sanoen, ihan just presiis lihalta! Jotakin kanan ja possun väliltä. Väitän, että paatuneinkaan lihansyöjä ei olisi tajunnut syövänsä sieniproteiinia. Olisi kiinnostavaa kuulla, pitävätkö ne ihmiset quornista, jotka eivät erityisesti nauti lihan mausta. 

Joten nyt kaikki sankoin joukoin koijaamaan niitä ihmisiä, kenellä on ”pupun kanssa sopimus, että pupu ei syö hänen ruokaansa ja hän ei syö pupun”. Koska mikään ei tämän maan päällä tuota suurempaa tyydytystä, kuin lihansyöjän huijaaminen!

– Salla

Kokatessa soi viikonlopun korvamato: Vilma Alina – Juha88 

 

Kommentit (1)
  1. Mun mies on ihan hulluna quorniin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *