Terveellistä jäätelöä! Utopia vai unelma?

AALTOJA! TEHKÄÄ AALTOJA! TERVEELLISTÄ JÄÄTELÖÄ!

Satuin tuossa eräänä aamuna sivukorvalla kuuntelemaan aamutelevisiota, jossa vieraana oli Virpi Mikkonen sekä Tuulia Talvio. Nämä naiset olivat kertomassa uudesta jäätelökirjastaan, jossa on reseptejä terveellisille jätskeille. Eli sellaisille, joissa ei ole lainkaan maitotuotteita, valkoista sokeria tahi gluteiinia. Sopii siis erittäin hyvin myös allergisille ja muita ruokavalioita noudattaville.

Siinä kertoilun lomassa kokkailivat esimerkkijätskin, ja se jäi mieleeni kaihertamaan. Ainoa ainesosa, jonka kokonaan muistin, oli jäädytetty banaani. Ja kuten tiedätte, minä en inspiraationi kaveriksi reseptiä tarvitse, joten tuumasta toimeen! Illalla meillä syötiin jo omasta päästäni väännettyä terveysjätskiä.

Se olikin sitten niin hyvää, että päätin tilata näiden supernaisten tekemän jäätelökirjan. Vielä en ole kirjaa keittiössä korkannut, mutta siihen ei enää varmasti kauaa mene. Kirja on niin kauniskin, että sitä voisi ihan vain tyytyä katselemaankin, ah!

2016-05-05 20.02.17.jpg

No näin se minun jäätelö sitten tehtiin. Pakastin kaksi banaania ja kaksi keskikokoista päärynää paloina, ja ostin pussillisen kotimaisia pakastemansikoita (käytin vain puoli pussia, mutta mikään ei estä kokeilemasta suurempaa määrää!).

Nostin ainekset pakkasesta kulhoon kohmeloitumaan, sillä aivan jäisiä hedelmiä ja marjoja on vaikea saada survottua – ainakin mun kodinkoneilla. Päätin tehdä jäätelön pamiksella, sillä en oikein usko, että blenderini tähän pystyisi. Pitää kyllä ehkä antaa hänelle mahdollisuus vielä jokin kerta. 

Mutta tosiaan, jäätelö syntyi yllä olevista ainesosista kulhossa pamiksella survoen. Sileäksi ja sekaisin! Säilyi myös hetken aikaa pakastimessa, en ole testannut, mitä käy jos pitää kauemmin. Jäätelökirjasta tämä tosin saattaisi selvitä! (EDIT: Pamis on sauvasekoitin. Se vempele, millä sosekeittojakin saa näppärästi tehtyä!)

Tästä satsista riitti noin neljälle. Eli minun ja R:n ollessa kyseessä, juuri ja juuri kahdelle riitti. Kuvitelkaa, että jäätelöannoksessani, joka oli aivan hervoton (kuvaan en kehdannut kaikkea laittaa), oli vain yksi banaani, yksi päärynä ja mansikoita. Jumalauta tästä kesästä tulee hieno!

2016-05-05 20.02.09.jpg

– Salla

Pamiksella survoessa kuuntelussa oli Teflon Brothers – kesämusaa parhaimmillaan!

 

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Oonko tyhmä kun en tiedä mikä on pamis? 😀

    1. Et suinkaan, mä oon varmaan tyhmä kun en kertonut 😀 Pamis on siis sauvasekoitin. Editoin tekstiin, hyvä huomio 😀

      1. Heh, sattui silmään kommentivirrasta tämä kommentti. Pamis = Bamix 🙂

        1. Joka päivä oppii jotakin uutta! Mahtavaa 🙂 Eipä tule useinkaan ajateltua, mistä nuo sanat oikein kumpuavat…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *