Testissä kasviproteiini Oumph
Ouphia on tehnyt mieli testata jo vaikka ja kuinka kauan, mutta vihdoin sekin päivä koitti. MIKSI HELKUTISSA EN OLE TEHNYT TÄTÄ AIEMMIN? Täähän on vielä paremman makuista kuin Quorn!
Ouphista sen verran taustoitusta, että kyseessä on, ylläri ylläri, ruotsalaisten keksintö. Oumph on tehty soijasta, joten tässä kategoriassa se ei voita kotimaisia kasviproteiinituotteita (kuten nyhtistä ja härkistä), mutta maku ja rakenne onkin sitten Oumphin kilpailuvaltteja. Oumphia saa neljänä eri makuvaihtoehtona (maustamaton, timjami-valkosipuli, pulled Oumph ja kebab) ja ainoastaan K-kaupoista. 280 gramman pussi maksoi muistaakseni yli viisi euroa, joten hieman muita vaihtoehtoja kalliimpi, joskaan en pidä tätä silti kovin kalliina (jotenkin tuntuu, että näitä kasviproteiinituotteita tarvitaan ruokaan aika vähän!). Ja se ehkä pitää vielä mainita, että kyseessä on pakastetuote.
Randomgeneraattorini, jota myös kädeksi kutsutaan, poimi pakastealtaasta tuon timjami-valkosipuli-version. Siitä syntyi tällainen tuhti arkipasta.
Pastaa Ouphilla
- pussi Oumphia (timjami-valkosipuli)
- tagliatelle-pastaa (5-6 kerää?)
- kirsikkatomaatteja
- Bonjourin Cuisinea (valkosipuli & yrtit)
- basilikaa, jos on
Oumphia paistellaan pannulla (öljyssä) reippaat viisi minuuttia, väriä saa tulla. Samalla keitetään pastat valmiiksi. Pastan vielä kiehuees pannulle heitetään kirsikkatomaatit hieman kypsymään ja perästä Cuisine-kerma. Kun pasta on al dente, lisätään se pannulle ja sekoitellaan koko komeus basilikan kanssa. Myös mustapippuri toimii!
Oumphia ei tarvitse siis erikseen mitenkään maustaa. Se on herkullista just sellasenaan. Jos et usko, kokeile ite!
– Salla
Kokatessa soi Robin.
Oumph on itselläni vielä testaamatta, mutta varsin hyvältä kuulostaa (ja näyttää)! 🙂