Kiipeämisen arvoista – Kävelyretkiä Pohjois-Italiassa

DSC_0247.jpg

Olen aina tykännyt olla luonnossa. Se, ettei kuule mitään muuta kuin luonnon ääniä tuntuu mahtavalta. Kaikki elämässä olevat pienet ja suuret huolenaiheet unohtuvat, kun jää ihastelemaan puunrunkoa pitkin kiipeävää oravaa tai kaukana metsässä vilahtelevaa rusakkoa. Sitä elää ja on läsnä vain tässä hetkessä.

Voitte siis varmaan kuvitella, kuinka hyvältä tuntuu olla luonnossa kaupungissa vietetyn kuukauden jälkeen. En varmaan ikinä kyllästy näihin maisemiin! Kuinka voisinkaan, kun löydämme joka päivä uusia polkuja tutkittavaksi ja rinteitä kiivettäväksi. Olemme aivan Pohjois-Italissa, parinkymmenen kilometrin päässä Sveitsin rajalta. Meitä ympäröivät vuoret. Olemme viettäneet täällä reilut pari viikkoa, enkä osaa edes arvioida, paljonko olemme tänä aikana kävelleet. Kilometreissä ei varmaan edes kovin paljon (varsinkaan verrattuna kaupunkilomaan), mutta kerroksissa sitäkin enemmän. 

DSC_0056-2.jpg

patikka2.jpg

Tiedättehän sen voittajafiiliksen, joka tulee kun saa jonkin vaikean tehtävän loppuun? Oli se sitten treenin aikana, opiskellessa, töissä tai ihan missä tahansa. Noiden rinteiden ylös kiipeämisessä sitä tunnetta tulee jatkuvasti. Kuinka rankkaa alle 1000 metriä korkealle kukkulalle kiipeäminen voi olla? Aika helvetin rankkaa. 

Monet reitit vaikuttavat aluksi ihan helppokulkuisilta. Sitten ne pikkuhiljaa, kuin varkain, muuttuvat vaikeammaksi. Hieman jyrkemmäksi ja hieman kapeammaksi. Jossakin vaiheessa sitä huomaa olevansa hiestä märkä ja huohottavansa äänekkäästi. Sydän hakkaa kuin pahimman treenin aikana. Ajattelee takaisin päin kääntymistä, mutta jatkaa sitkeästi matkaa. Koska takaisin ei käännytä kun tänne asti tultu. Pikkukivet irtoilevat kenkien alla ja välillä on tarrattava puunrungosta kiinni pysyäkseen pystyssä. Taaksepäin katsoessa näkee jyrkän pudotuksen ja tajuaa kuinka rankka reitti tämä oikeasti onkaan. 

Se tunne, kun pääsee vihdoin ylös. Aivan ylös asti, niin korkealle, että ainoa suunta on alaspäin. Se on mahtavaa.

Ja kaiken sen kiipeämisen arvoista.

patikka02.jpg

DSC_0056.jpg

patikka.jpg

DSC_0287.jpg

DSC_0051-2.jpg

DSC_0051.jpg

 

Voit seurata minua täällä:

Bloglovin      Blogit.fi      Instagram

 

hyvinvointi mieli matkat
Kommentit (5)
  1. Hei!

    Törmäsin blogiisi sattumalta kun olin etsimässä tietoa Varesista. Varasin juuri tänä aamuna lennot Milanoon ja sieltä vuokra-autolla Varesin kaupunkiin viikoksi kesä-heinäkuun vaihteessa. Onko Varesin lähellä yhtään uimarantaa, jossa 5-vuotias tyttäremme viihtyisi? Entä näitkö leikkipuistoja tai muita aktiviteetteja lapsille? Olemme itsekin Oululaisia niin oli hauska huomata, että tekin olette täältä. 🙂 Kiitos!

  2. Kaukokaipuun Nella
    20.9.2017, 06:11

    Voi miten ihana kohde! Italialla on erityinen paikka sydämessäni, samoin luonnossa liikkumisella, joten tämä juttu näin keskiviikkoaamuun kahvikupin kylkeen oli enemmän kuin osasin toivoakaan. Kiitos tästä. <3

    1. Ihanaa kun kommentoit, kiitos 🙂 Tämä on kyllä aivan upea paikka!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *