Kesä on upea vuodenaika, mutta ei parempi kuin muut

Kun viime kesänä kerroin lounaalla työpaikan aurinkoisella terassilla, että lempivuodenaikani on talvi, sain oudoksuvia katseita kollegoilta. Joskus tuntuu siltä, että ainoa oikea vastaus kysymykseen parhaasta vuodenajasta on kesä. Joskus minua huvittaa ja surettaa se, minkälaista kesäkansaa suomalaiset ovat. Onhan kesässä paljon ihania asioita: auringon lämpö kasvoilla, loputon valo, jonka takia ei aina haluaisi tuhlata aikaa nukkumiseen, luonnon uskomaton vehreys, uiminen luonnonvesissä ja puistopiknikit ystävien seurassa. Mutta. Suomessa yhdelle vuodenajalle annetaan ihan liikaa arvoa. Kesä ladataan täyteen odotuksia: helletteä pitäisi olla, on festaria ja tapahtumaa ja terassia ja mökkeilyä ja häitä ja kaikkea. Joka paikkaan pitäisi ratketa. Sitten kun onkin kylmä ja sataa, kaikki on pilalla. Valitetaan ja varataan etelänmatka kohteeseen, jossa taatusti on +35 lämmintä! Toivoisin, että ihmiset oppisivat arvostamaan ja olemaan kiitollisia siitä mitä on. Siitä mitä on NYT. On surullista, jos elämä on yhtä kesän ja viikonlopun odottamista. Ehkä näistäkin syistä Lilyn #rennompikesä on hyvä idea ja haluan täyttää oman bucket-listani. Kesällä voi myös ottaa rennosti. Voi aivan hyvällä omallatunnolla jättää tekemättä asiat, jotka eivät kiinnosta tarpeeksi. Sen sijaan kannattaa keskittyä asioihin, joista todella nauttii.

Minusta paras asia kotimaassa on neljä vuodenaikaa, joita kaikkia rakastan yhtä paljon. Okei, melkein yhtä paljon. Kevättalvi on minusta paras aika vuodesta. Kun aurinko paistaa, hanki kiiltää ja suksi luistaa. Loppusyksyllä ja talvella pimeys on kuin ihana viltti, johon kääriytyä. Saa luvan kanssa kotoilla. Syksyllä on ihana kulkea luonnossa, sienestää ja marjastaa. Nauttia raikkaista aamuista ja ihailla kaunista ruskaa. Syksy on myös ehdottomasti parasta aikaa matkustaa melkein minne vain. Keväällä suurta nautintoa tuovat valoisat illat, loppukevään kukkaloisto, lämpimät päivät.

Alkukesästä luonto on kauneimmillaan, upean vihreä, kaikki on freesiä ja vasta kukkaan puhjennutta. Illat ovat niin valoisia, että tekisi vain mieli olla ulkona kaiket yöt aamuun asti. Myös elokuun samettiset illat ja yöt kutsuvat ulos, nauttimaan vielä hetkeksi lämmöstä ja kauneudesta. Meillä suomalaisilla on syytä olla kiitollinen jo pelkistä vuodenajoista. Kuka meistä lopulta jaksaisi pelkkää kesää? Ne, jotka jaksavat ovat toivottavasti sitten muuttaneet ikuisen kesän maihin, eivätkä istu täällä kotimaan sateissa valittamassa.

Kesällä pitäisi muistaa myös ladata akkuja, eikä suorittaa yhtä vuodenaikaa tekemällä kaikkea sitä mitä ”kuuluu” tehdä. Vietetään siis #rennompikesä!

Tänä kesänä minä…aion matkustaa kotimaassa ja nähdä uusia paikkoja (NOTE: Check!)

Nautin…vapaudesta, jota minulla ei viime kesänä ollut. Vuosi sitten tein töitä koko kesän. Vapaata oli vain juhannuksena ja viikonloppuisin. Nyt tilanne on toinen ja aion myös nauttia siitä!

Uskallan…tehdä uusia asioita, nähdä uusia paikkoja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ottaa yhteyttä ihmisiin, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Kieltäydyn…liian monista jäätelötuuteista, viinilasillisista ja sokeriherkuista.

Suostun…olemaan myös tekemättä yhtään mitään.

Opettelen…nauttimaan vapaudesta. Kuka tietää, ensi kesänä elämäni saattaa olla taas ihan erilaista ja työtilanne toisenlainen.

Yllätän itseni…tekemällä uusia asioita.

Olen onnellinen, kun…saan olla ystävien ja perheen seurassa. Uida, suppailla, juosta ja joogata ulkona. Lukea hyvää kirjaa puun katveessa. Lenkkeillä koiran kanssa.

Haastan itseni…vähäsokeriseen kesään. Kesällä on liian helppoa hukkua jäätelöaltaaseen. Haluan vähentää sokerin kulutusta.

Rentoudun…kulkemalla luonnossa, ihailemalla vehreyttä ja kukkia, nauramalla ystävien seurassa, kuuntelemalla bäkkäreitä kuulokkeista kävelylenkillä, juoksemalla pitkin merenrantoja, uimalla luonnonvesissä ja nauttimalla lasin kuivaa kuohuviiniä silloin tällöin.

Keskityn…vallitsevaan hetkeen, missä sitten olenkin. Jos tulevaisuuden murheet tai pelot työntyvät mieleen, yritän katsella niitäkin myötätunnolla. Muistutan itselleni, että on vain tämä hetki ja se on hyvä juuri sellaisenaan.

Toivon…että osaan rentoutua lomapäivinä ja olla murehtimatta tulevaa.

Aurinkoista, rentoa kesää sinulle! <3

Maija

XO

”If you have a garden and a library you have everything you need.” -Marcus Tullio Cicero

hyvinvointi syvallista oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Vilhelmiina Hellstén
    8.7.2019, 15:13

    Vitsi miten IHANA postaus ja voi kun teksti oli kuin omista ajatuksistani!! Indeed kaikkien ajatustesi kanssa <3

    1. Ihana kuulla, että joku on samaa mieltä ja ajatukset menevät yksiin! <3 Yleensä kun kaikkien lempivuodenaika on kesä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *