Hetkessä elämisen taito on avain onnellisuuteen + kirjavinkki

Olen pyrkinyt tietoisesti vuosien aikana pois ”sitten kun” -ajattelumallista ja yrittänyt sen sijaan keskittää ajatukset sen hetkiseen elämään. Mulla on aina ollut tapana suunnitella tulevaa ja haaveilla asioista joita haluan saavuttaa. Monesti kuitenkin liika suunnitelmallisuus on aiheuttanut stressiä ja pettymyksiä, kun asiat ei ole edenneet niin nopeaan tahtiin kuin olisin halunnut. Olenkin monesti liian malttamaton kaiken suhteen ja kova stressaamaan asioista, jotka eivät ole edes vielä tapahtuneet.

En ole vieläkään stressin hallinnassa älyttömän hyvä, mutta koen nykyään jo kykeneväni paljon paremmin elämään hetkessä murehtimatta tulevasta. Uskon, että tähän on myös vaikuttanut se, että olen aina loppupeleissä saavuttanut kaikki haluamani tavoitteet. Kaikki murehtiminen on siis oikeasti ollut aivan turhaa.

Sain muutamaksi kuukaudeksi ilmaiseksi kokeiluun Kindle Books unlimitedin, jolla saan lukea lähes rajattomasti kirjoja. Silmääni pisti heti mindfulness ja self help oppaat ja näiden joukosta otin luettavaksi alkuun kirjan nimeltä Declutter your mind:how to stop worrying, relieve anxiety, and eliminate negative thinking.

Kirja kiteyttää hyvin sen, miten meidän ajatukset ja arvot saavat murehtimaan niin menneisyydestä, nykyhetkestä kuin tulevaisuudestakin. Kirja pitää sisällään harjoitteita ja tehtäviä, joita tekemällä voi oppia kuinka menneisyyden ajatukset voi jättää taakseen ja tulevaisuuden suunnitelmia voi alkaa tekemään ilman, että ne vie liikaa energiaa nykyhetkestä. Harjoitteiden tavoitteena on saada meidät tuntemaan onnellisuutta jokapäiväisessä elämässä, ja oppia ulos käyttäytymismalleista ja ajatuksista, jotka ovat meille haitallisia. Pidin kirjan nopealukuisuudesta, ja siitä että se herätti paljon ahaa-elämyksiä.

Very little is needed to make a happy life; it’s all within yourself, in your way of thinking.”

hyvinvointi ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Hei mahtava kirjavinkki, kiitos. 🙂 Samaistun sun ajatuksiin saavutuskeskeisyydestä ja siksi mäkin varmaan tykkäsin tästä!

    1. Varmasti, ja tuo oli kevyttä luettavaa vaikka muuten melko monimutkainen aihe 🙌🏻 Kindle booksin tosiaan saa 2kk kokeiluun ilmaseks jos sinne ekaa kertaa luo tunnukset 🙂 voitin itse 1kk kokeilujakson ja tajusin vasta jälkikäteen, että se oli lyhyempi kun normaali kokeilujakso🤦🏼‍♀️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *