Kaksi viikkoa ilman sokeria

Kokeiluni toinen viikko pyörähti käyntiin rutiinilla. Sokerittomia tuotteita tuntui löytyvän yhä helpommin ja kyseinen lakko ei estänyt edes leffakarkkien ostoa, sillä lähikaupasta löytyi myös sokeritonta valikoimaa herkutteluun.

Muutaman kerran kiireessä tuli syötyä sokeria sisältäviä tuotteita, mutta näissäkin sitä oli vain <1% verran koko pakkauksessa, joten vähäisellä määrällä mentiin yhä. Huomasin omassa olossa muutoksia tämän kokeilun aikana niin vireystilassa kuin fyysisessäkin hyvinvoinnissa. Poden yleensä kevätväsymystä, mutta viimeaikoina olen herännyt aamuisin virkeänä jo 6-7 aikaan ja uskon, että juuri tuo sokerittomuus on vaikuttanut suurimmaksi osaksi tähän.Varsinkin näin jakson lopussa raportteja kirjoitellessa ja tentteihin lukiessa mulla on ennen ollut tapana syödä karkkia samalla, joten tuo tapa on varmasti vaikuttanut vain negatiivisesti aivojen vireystilaan ja saanut olon entistä väsyneemmäksi.

Kokeilun päätyttyä söin palan omenapiirakkaa, jota normaalisti olisin voinut vetää vaikka kuinka monta palaa putkeen, mutta sokerittomana olon jälkeen tuo yksi pala sai minut voimaan niin huonosti, että luulin jo hetken saaneeni ruokamyrkytyksen. Kyseessä oli kuitenkin niin sanottu ”sokerikrapula”, joka kaikkine oireineen muistutti samanlaista krapulaa kuin jonka alkoholi saa aikaan. Ei ole sen jälkeen tehnyt mieli kokeilla toista palaa uudelleen.

Nyt kun olen herännyt siihen tietoisuuteen millaista myrkkyä sokeri on elimistölle, olen tarkoituksella jättäytynyt vähäsokeriseen ruokavalioon. Edelleen tulee luettua jokaisen tuotteen sokerimäärät kaupassa käydessä ja valittua aina se kaikista vähäsokerisin vaihtoehto. Näin 30 ikävuoden lähestyessä olen nimittäin enemmän alkanut miettimään omaan hyvinvointiin panostamista kuin koskaan aikaisemmin ja tehnyt muutamia hienosäätöjä ravinnon suhteen. Omalla kohdalla täysi sokerittomuus kuitenkin tuntuisi liian vaivalloiselta, kun niin monessa tuotteessa sitä näyttää olevan, joten eiköhän tässäkin asiassa se kultainen keskitie ole paras.

Täältä löytyy postaus ensimmäisestä viikosta ilman sokeria.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *