Praha päiväkirja

Vietin viikonlopun Prahassa kahden Suomesta tulleen ystäväni kanssa, joita en ollut nähnyt pitkään aikaan. Me varattiin Airbnb vanhan kaupungin kupeesta, joka sinänsä oli loisto sijainti, kun kaikkialle pääsi helposti kävellen ja laiskuuden iskiessä julkiset kulkivat lähelle ”kotiovea”.

Kierrettiin varmaan 10 eri vege ravintolaa tuon viikonlopun aikana ja niiden valikoima yllätti positiivisesti todenteolla. Ruokaa tuli syötyä japanilaisesta meksikolaiseen ja vaikka olen enemmän suolaisen ystävä vegekahvila, joka sijaitsi asuntomme läheisyydessä nousi suosikikseni heidän jälkiruokavalikoimansa ansiosta. Monesti valittavana on vain yksi tai kaksi vaihtoehtoa, mutta Prahassa tälläistä ongelmaa ei näyttänyt ollevan.

Hintataso oli kaikkialla edullinen verrattuna esimerkiksi Suomen hintoihin ja pelkällä kortilla pärjäsi hyvin, joka alkuun vähän huolestutti, sillä en ennen reissua ehtinyt vaihtaa valuuttaa (Prahan päässä tämä olisi ollut hintavaa). Airbnb:stä maksettiin 10€ per henkilö yöltä, hienossakin ravintolassa aterian ja juoman sai alle 15 eurolla ja julkisiin lipun noin eurolla. Opiskelijalle tuo kohde oli siis täydellinen, sillä budjetissa oli helppo pysyä.

Säässäkään ei ollut valittamista, sillä auringonpaistetta riitti ja lämpötilat kipusi ajoittain +15 asteeseen. Kierrettiinkin kaupunkia kävellen, jolloin tuli nähtyä huomattavasti enemmän kuin jos olisi kulkenut julkisilla. Tosin iltaisin sää oli edelleen viileä ja tuulinen niinkuin kevääseen kuuluukin.

Prahasta kotiin palattuani aikaa oli vain purkaa laukku ja pakata se uudelleen Skotlannin roadtrippia varten. Tuosta reissusta tulossa pian päivitystä, kunhan saan kaikki kuvat käytyä läpi nimittäin tuo reissu oli yksi elämäni hienoimpia ellei jopa hienoin.

Kommentit (4)
 1. Oi, miten ihania kuvia ! <3 Ja asuja !!

  Täytyypä pistää mietintämyssyyn tuo Praha. Kuulostaa kaikinpuolin hyvältä kohteelta. 🙂

  Mukavaa sunnuntaita sulle ! <3

  1. Kiitos <3
   Kannattaa ehdottomasti! Turistisesonkina en ehkä suuntais sinne, nyt oli just hyvä kun ei ollu liian täyttä kaikkialla:)
   Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

 2. Ah, ihania kuvia ja niin kaunis sinä! <3

  1. Kiitos ihana<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *