Unelmien road trip

Isle of Skye on saari, joka pitää sisällään useamman pikkukylän. Portree-kylän keskeinen sijainti sai meidät valitsemaan sen yöpymispaikaksi. Ajoimme saarta läpi pikku autollamme reilun kahden vuorokauden ajan ja jos nyt saisin suunnitella kaiken uudelleen käyttäisin enemmän aikaa nähtävyyksien kiertelyyn. Vain siksi, että Skotlannin sääolosuhteet on aina melko arvaamattomat ja ensimmäistä päivää varjosti rankkasade ja raekuurot joiden johdosta istuttiin autossa kengät ja vaatteet märkänä koko päivän. Sadevaatteetkaan kun ei kyseistä kaatosadetta pitkään kestänyt.

Unohdin lähtiessä puhelimeni kotiin, joka loppujen lopuksi oli hyvä juttu. Oli ihanaa olla maaseudulla ilman yhteyttä muuhun maailmaan ja vain olla. Moni vaellusreitti tuli kuitenkin kierrettyä melko hätiköiden, kun välillä satoi niin paljon ettei eteensä nähnyt. Silti reissu oli ikimuistoinen ja palaisin tuonne uudelleen vaikka heti jos pystyisin. Kokosin yhteen omat suosikki pysähdyspaikat ja tässä ne nyt tulee.

The Storr

Naurattaa yhä, että tuonne ylös kiivetessä ei nähty polkua, joka vielä selkeästi alkoi aivan parkkipaikan vierestä. Rämmittiin märkää suota pitkin koko porukka koira mukaan lukien ja kastuttiin niin pahasti, että kengät ei yrityksistä huolimatta kuivanut yli vuorokauteen. The Storr- kivet ei tuossa säässä päässeet oikeuksiin, koska sumu peitti lähes puolet näkymästä ja ei sen takia kiivetty täysin ylös saakka.

Fairy Glen

Matkalla keiju laaksoon kuivateltiin sukkia ja lapasia auton tuulettimien päällä. Olihan se hieman huvittavaa miten huonosti oltiin varustauduttu tälle retkelle. Onneksi ulkona oli kuitenkin reilu kymmenen lämpöastetta niin selvittiin kaikki terveinä kastumisesta huolimatta.

Tuon laakson kukkuloiden huiput oli niin korkeita ja kapeita, etten uskaltautunut kiipeämään yhdenkään huipulle. Sen sijaan tein tuttavuutta vapaana juoksentelevien lampaiden kanssa, jotka kiipeilivät ketterästi vuorenrinteitä pitkin.

Neist Point Lighthouse

Tuonne saavuttuamme aurinko alkoikin jo näyttäytyä ensimmäistä kertaa koko päivään. Kuitenkin viimein muutaman kilometrin jälkeen majakalle päästyämme alkoi satamaan rakeita sellaisella voimalla, että niiden osuessa iholle ja kasvoille päädyimme juoksemaan takaisin auton suojiin.

Harry Potter Bridge (Glenfinnan Viaduct)

Tietysti täällä käytyään oli pakko katsoa Harry Potter-leffa ja siellähän se oli nimittäin Gelnfinnan Viaduct. Tuo silta oli ihan valtavan kokoinen paikan päällä nähtynä. Mentiin paikalle jo illan hämärtyessä, joten jouduttiin piipahtamaan tuolla etapilla melko pikaisesti.

Fairy Pools 

Viimeisimpänä, mutta ei yhtään sen vähäisempänä listalta löytyy keijujen lähteet. Otin koiran mukaan reissulle ja oli ihana nähdä miten melkein 12-vuotias koiravanhus jaksoi juosta ympäriinsä meidän mukana niin onnellisena (ja mutaisena). Kaiken kaikkiaan on vaikea päättää mikä näistä oli kaikkein paras stoppi, joka ikinen oli niin kaunista katseltavaa. Maailman paras road trip.

kulttuuri hyva-olo matkat oma-elama
Kommentit (2)
  1. Miten tuollaisia paikkoja voi olla olemassa?! Ihan liian maagisen näköistä, kuin sadusta tai jostain tarunomaisesta leffasta! Vau. Ja upeita kuvia <3

    1. No niinpä! Voittaa mun mielestä kaupunkilomat reippaasti. Ja kiitos taas <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *