Uusi työpaikka haussa? Tee CV, joka erottuu joukosta

Väitetään, että rekrytoija käyttää keskimäärin seitsemän sekuntia yhden CV:n lukemiseen. Vain seitsemän sekuntia! Tätä meille professorit painottivat yliopistossa monet kerrat. Tuo aika tuntuu täysin epäreilulta siihen nähden kuinka paljon aikaa ja vaivaa sellaisen tekemiseen kuitenkin käytetään. Siksi onkin ehdottoman tärkeää, että CV on tehty helppolukuiseksi, ytimekkääksi ja mielenkiintoa herättäväväksi, jotta se erottuisi työnhaussa joukosta ja ansioluettelosi tulisi oikeasti luetuksi.

Riippuen toki haettavasta työpaikasta, yleisesti CV:n ei tarvitse sisältää jokaista pikkutyötä, joita olet elämäsi aikana tehnyt. Luettelosta tulee helposti liian pitkä jos alat sinne kirjoittamaan 14-vuoden iästä asti tehdyt työkokemukset lastenhoidosta naapurin pihan haravointiin, jotka ei luultavasti edes ole relevantteja kokemuksia kyseiseen työtehtävään. Sen sijaan kannattaa taustasta riippuen keskittyä listaamaan 2-4 tärkeimpää työpaikkaa/työkokemusta, jotka saavat rekrytoijan kiinnostuksen heräämään. Profiili-osiossa voit mainita kertyneen työkokemuksen vuosissa, näin työnantaja tietää, että kokemusta löytyy enemmän kuin mitä listauksessa lukee ja voi tarvittaessa kysyä näistä lisää.

Jos työkokemusta ei ole kertynyt paljoa voi CV:ssä kokemuksen sijaan keskittyä kirjoittamaan omista vahvuuksista ja osaamisistaan. Luetteloon voi sisällyttää esimerkiksi Microsoft Office, Excel, Analytics, kuvankäsittely osaamisensa, kielitaidon ja kiinnostuksen kohteet. Löytyy työnantajia, jotka eivät vaadi kaikilta hakijoilta työkokemusta, jos hakija muuten täyttää  hakukriteerit. Itseään ei siis kannata lähteä aliarvioimaan CV:ssä, jos muuten olisit kykenevä kyseiseen rooliin.

CV:n muotoilu on yksi tärkeä osa mielenkiinnon herättämistä. Perinteisen Wordin sijaan voi CV:lle käyttää erikoisempaa pohjaa, joka varmasti herättää enemmän huomiota, kuin perinteisellä tavalla tehdyt ansioluettelot. Hyviä ilmaisia pohjia tarjoaa esimerkiksi Canva.com, joiden sivustoa olen käyttänyt jo vuosia työnhaussa. Pystyt muokkaamaan vapaasti pohjia, värejä, tekstejä ja sisältöä heidän sivuillaan. Olen saanut aina positiivista palautetta rekrytoijilta ansioluettelostani ja haastattelukutsun 90% hakemistani työpaikoista, joten erottuva CV selkeästi toimii.

Kerran hyvän ansioluettelon tehtyäsi, sitä kannattaa muistaa päivittää tasaisin väliajoin. Näin vältyt suurelta työurakalta, kun CV:si on aina valmiina lähetykseen.

puheenaiheet opiskelu tyo raha
Kommentit (1)
  1. Hei!

    Löytyykö tämä sinun käyttämäsi cv – pohja jostain valmiina? Oletko tehnyt myös hakemuksen samantyyppiselle visuaaliselle pohjalle?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *