Reiki?

Reiki on eräs luontaishoitomenetelmä. Reiki on metodi (yksi monista erilaisista) kanavoida energiaa. Reiki-menetelmän on elvyttänyt Mikao Usui , mutta sen käytöstä on paljon viitteitä kauemmas ihmiskunnan historiaan. 

Mitä  tämä energia sitten on? Elämänvoima, Chi, Qi, Ki, Prana, Orgon, Mana.. Rakkaalla ”lapsella” on monta nimeä eri kulttuureissa, vaikkakaan länsimaissa tätä ei vielä kovin laajasti tunneta. Kiinalaista perinnettä oleva Feng Shui on tämän energian suotuisan virtaamisen huomioimista osana jokapäiväistä elämää. Akupunktio, jota jo länsimaisessa lääketieteessäkin käytetään yhtenä hoitomuotona, perustuu juuri kyseisen energian ohjaukseen ja meridiaaneihin, jotka ihmiskehossa energiaa kuljettavat. 

Jokaisessa ihmisessä on näitä energiakanavia, jotka muodostuvat energiakeskuksista eli chakroista (tästä tarvinnee ihan oman postauksen joskus). Chakrajärjestelmän kautta niin ihmiset, kuin eläimetkin, pystyvät vastaanottamaan ja välittämään tätä elämänvoimaa. Usein eläimet ja pienet lapset ovat aivan luontaisia energiahoitajia, sillä he ovat avoimia ja puhtaita, ei koe tarvetta ”uskomiselle” tai tieteellisille teorioille energian virtauksista.

Ihmismieli on nykyaikana etääntynyt luontaisista vaistoista ja intuitiosta. Siten moni sellainen asia, mikä on joskus ollut hyvinkin luonnollista, koetaan nykyään taikauskona ja ”yliluonnollisena”. Oikeastaan mikään asia ei kuitenkaan ole yliluonnollista. Mikään ei voi olla Luonnon yli. Ainoastaa pienen ihmismielen yli 😉

Reiki on kehitetty puhdistamaan ja avaamaan näitä energiakanavia ihmisessä, jolloin energian virtaaminen helpottuu tukosten, kuten stressin hellittäessä. Reikihoitaja ei sanan varsinaisessa mielessä ”hoida” asiakasta, vaan toimii energiakanavana, jonka kautta asiakkaan keho imee itseensä tarvitsemansa energian. Hoitajan tehtävä on luoda asiakkaalleen rauhallinen ja miellyttävä tilanne, jossa tämä voi rentoutua ottamaan vastaan energiaa. Tämä älykäs energia menee sinne, missä sitä eniten tarvitaan ja lisää siten ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia kaikilla tasoilla (keho/mieli/sielu).

Reiki on myös katalyytti henkiselle polulle, sillä energioiden alkaessa virtaamaan, myös sydäntietoisuutemme kasvaa. Mikä parasta, mihinkään näistä ei tarvitse uskoa, sillä Reiki ei ole ”uskomushoitoa” vaan toimii siitä huolimatta, uskooko siihen vai ei. 

Oma ensikokemukseni Reikistä oli käsittämättömän voimakas, jonka johdosta Reikistä tulikin heti kättelyssä itselleni jonkinlainen kutsumus. Yhden hoitokerran jälkeen lähdin jo kurssille, jonka jälkeen kykeninkin hoitamaan myös itse itseäni. Nälkä kasvoi syödessä ja niin tuli myös Reiki 2 -kurssi käytyä, jotta pystyin tarjoamaan hoitoa laajemminkin. Viime maaliskuussa vastaanotinkin Reiki Master-tason vihkimykseni ja lähitulevaisuudessa hoitojen lisäksi voin vihdoin myös järjestää kursseja aiheesta kiinnostuneille.

Jos minulta kysyttäisi, Reiki voisi olla ihan joka kansalaisen perusoikeus heti peruskoulusta alkaen ja miksei jo aiemminkin 🙂 Luulen, että Reiki metodina tekisi itsensä hyvin pian tarpeettomaksi ja palauttaisi ihmiskunnan luonnonläheisempään ja rakastavampaan tilaan kaiken tämän erillisyyden aiheuttaman kaaoksen sijaan.

Lopuksi tahdon mainita vielä, että itselle Usuin Reiki oli SE metodi. Metodeja on kuitenkin monenlaisia, eikä kukaan voi sanoa, että yksi olisi jollekin parempi kuin toinen. 

Tässä videossa Teal näyttää, kuinka energiahoito käytännössä tapahtuu (tapoja ja metodeja on monia, mutta videosta saa jotain ideaa) 
//www.youtube.com/embed/wsudVU9zeKw

Kommentit (1)
  1. http://www.kotipetripaavola.com/reiki.html

    Analyysi Reikin taustoista ja juurista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *