Oman osaamisen tuotteistaminen – mistä on kyse?

Digitaalisen markkinoinnin koulutus sai miettimään oman osaamisen tuotteistamista. Kun on kyse oman osaamisen paketoimisesta selkeäksi ja helposti ostettavaksi ratkaisuksi asiakkaan ongelmaan, oli aika miettiä omaa ydinosaamistaan. Kirjasin osaamiseni ylös, olisiko niistä liikeideaksi? Ehkä, mutta todellinen timantti on vielä hiomista vaille.

Tuotteistaminen on osaamisen konkretisointia. Ydinosaamisen tunnistaminen selkeytti ajatuksiani siitä, mihin panostaa koulutuksessa ja miten saisin vastattua niihin tarpeisiin, mitä asiakkaat kaipaavat tällä hetkellä. Moni yritys pohtii tällä hetkellä mm. digimarkkinoinnin toteuttamista ja moni onkin jo ojentanut kätensä auttaakseen tänä vaikeana aikana. Olen oikealla alalla juuri oikeaan aikaan, mutta pyörät pyörii ja uskon alan kehittyvän huimasti eteenpäin nyt, kun kauppa on siirtymässä verkkoon.

Vaikka minulta löytyy kokemusta verkkokaupan rakentamisesta mainontaan eri alustoilla, kyydistä tippuu ellei harrastele alaa päivittäin. Tykkään tilastojen seuraamisesta sekä analysoimisesta, mutta kaipaan jotain suurempaa tekemistä oppiakseni lisää. Jos sinulla on tarjota etäharjoittelupaikka digimarkkinoinnin alalta kesä ja elokuussa, ota yhteyttä, niin kerron osaamisestani lisää.

Lähipäivinä alamme tehdä opiskelijoiden kanssa yhteistyötä Seinäjoen naisyrittäjien kanssa ja kartoitamme parhaillaan heidän tarpeitaan myynnin ja markkinoinnin osalta. On mielenkiintoista päästä kuulemaan heidän ajatuksiaan digitarpeista ja uskonkin, että voimme vastata monipuolisesti heidän tarpeisiinsa ja auttaa heitä eteenpäin. Innovatiivisena ja luovana nörttinä on ihana päästä ideoimaan uutta, uteliaana odotan kysymyksiimme vastauksia.

Luovuus on alkanut jälleen virrata suonissani ja se näkyy myös osaamisessani, jonka voisin tuotteistaa helposti käsityöalalta. Luovat ihmiset nousevat aina pinnalle ja kehityksen kärkeen, kun he kohtaavat vastoinkäymisiä. Olen kiitollinen siitä, että löysin kirjoittamisen jälleen elämääni ja minulla on vapaus toteuttaa näin itseäni. Kuuntelin viikolla Tiia Konttisen webinaarin bloggaamisesta ja se inspiroi minua suuresti. Tulenko tavoittamaan tulevaisuudessa kirjoituksillani niin paljon yleisöä, että voisin tuotteistaa tämänkin? Jätin sen kysymysmerkkinä paperin laidalle.

Vaikka tähtäänkin digitaalisen markkinoinnin ammattilaiseksi, on tulevaisuus täysin avoin. Olen kiitollinen siitä, että saan juuri tällä hetkellä opiskella ja tunnustella sitä, millaisia ovia tulevaisuus avaa. Nyt minulla on kuitenkin mahdollisuus tuotteistaa oppimaani ja se on tärkeintä tässä hetkessä, tässä uudessa maailmassa, jonka huomisesta ei vielä tiedä. Toivon, että sinäkin pystyt näkemään tulevaisuuteen ja näkemään myös sen valon, mikä meitä johdattelee.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *