Ladataan...
Ysäriteinit

 

 

TARKKIS! TERSKA! 100196

Danke letteristä. Se piristi, koska mulla on nyt about 37,5 c kuumetta. Sul oli muuten älyn pitkä letteri. Miten sä jaksat…!

Mullaki on nyh lyhyet hiukset ja hapsuotsatukka. Oon ihan tyytyväinen. Ei oo tullu moitteita kun Reiskalta.

Reiskasta puheen ollen mä ja Riikka potkastiin sitä munille sun kehotuksesta ennen joulua fyssan luokassa. Tavallaan kaduttaa, ’cause Aleksi oli just siinä Reiskan vieressä ja katto mua vähän pahasti. Mä jään joskus muuten kattomaan Aleksi-loverboyta oikein pitkään, sille ei voi mitään. Se kyllä välttelee mua minkä ehtii.

Ehehehe… noh musta sä kyllä juot tosi paljon! Mä en ees pysty juomaan vinkkua, se haisee ja maistuu liian inhottavalle. Mä en oo kyllä maistanut kun punaviiniä, mansikka viini voi olla hieman parempaa, I think.

Infoa mua Jusesta ja susta! Ok? I WISH YOU LUCK!

Ai mix en uskalla ottaa kunnon kännii… no koska mulla on pirun huono viinapää! Mä kuolisin jos mä joisin yhtä paljon ku sä. (en oo kyllä kokeillu samaa määrää ku sä)

Olin Miisassa with Pauliina, Riikka, Viola, Johanna, Katriina, Niina & Eve. Eikä oltu ees juomassa: jorattiin pitkään kauheessa tungoksessa ja Miisa oli tosi hyvä. Suunnilleen n. 75 % Iisalmen nuorista oli siellä (ainakin nynnyjä ei siellä näkyny.) Kerron myöhemmin lisää.

Mun todistus oli 8,5 ja numberit: K & H 10, Ruotsi 10, äikkä 9, matikka 9, kässä 8, musa 9, liikka 8, köksä 8, hissa 8, bioska 8, kemia 8, ja kuvis 8. Meil ei annettu numeroita fyssasta, enkusta, ussasta ja mantsasta.

Äiti tuli äsken Kuopiosta ja toi mulle sukat, pipon ja paidan. Ja ai niin… meidän musakoululla oli logokisa ja mä voitin sen! Se mun logo oli suunnilleen tällanen:

(PIANON KOSKETTIMET). Eihän tosta tule kun tonnin lisäys pankkitilille. Nyt toi mun piirros koristaa kaikkia paitoja tms. Joten ihan kiva olo!

Mun parhaat kamut on Pauliina, Riikka… ja mun tosi hyviä frendejä on noi Viola, Jossu, Kate, Ninnu ja Eve + pari meidän luokkalaista Terhi ja Taru.

Olin muuten 31.12. disessä, jossa esiintyi 101. Hubaa oli… Viime perjantaina 5.1 en ollu kaupungilla. En jaxanu lähtee.

Danke muuten julekortistakin. Nii… Miisassa oli hubaa… mä ja rakas bestikseni Pade harrastettiin siellä ”seventies”-tansseja, siis niitä 70-luvun alkudiscotansseja, ja saatiin me vähän huomiotakin!!! DJ KAIZU:kin huusi että ”hyvä likat siinä vasemmalla!” Se meidän dance oli sellasta perseletkaa, eli perseet sivulta yhteen. Pian siihen sit liittyi pari muutakin ja kohta melkein kaikki oli siinä. Aika poikkeuksellisen mautonta!!!

11.1-96

Moi taas, oon taas kipeenä ja ajattelin jatkaa. Sorry tää käsiala. Saat tosta 4 Kreetan lähettämää FB:tä, jatka.

Minkä levyn sä haluisit? Mä haluisin Aikakoneen. Mulla on satasen lahjakortti Anttilaan, joten ostan sen tai vaatteita.

Mitäs sä sait julelahjax? Mä sain mm. Beatlesin ja Jackson 5:n cd:t. En jaxa luetella kaikkia.

Jos teille tulee Ellos-kuvasto, niin vilkasepas sivulle 109. Meitsi ostaa sieltä mustat kiiltävät satiinifarkut, herneenvihreen topin ja hopeavyön. Aika miisamaiset, mutta makeet kuteet. Pauliinakin ehkä ostaa samat, mut erivärisinä.

Mä katoin äsken Michael Jacksonin videoita ja mixtreenivideota. Siinä mixtreenivideossa oli otteita myös meidän skolesta, mut mä en nähny siinä itteeni.  Nyyhky.

Eilen muuten soitin Riikalle ja koulussa oli sattunu vähän pahasti, nimittäin enkunopella oli joku papru mulle ja sit se oli kysyny että ”kuka asuis Jossun lähellä et vois viedä tän paperin”. Arvaas kuka asuu mun lähellä. No kyl sä tiiät. Joku oli möläyttänyt et: ”Aleksi on Jossun naapuri” ja ope oli antanu Aleksille sen paprun. Oonhan mä kertonut sulle et se tietää et mä tykkään siitä? No Aleksi oli sit tunnin jälkeen menny Riikan luo ja sanonu jotain et se ei viitti viedä sitä mulle. Mua hävettää ihan kauheesti! Heti kun Allu sai tietää et mä tykkään siitä, niin siitä tuli tollanen outo. Anyway, mä näin mun ex-bestiksen Mervin viimeviikolla, se on Kauppisheikin yläasteella, ja Aleksi oli seiskan alussa sen luokalla. Mervi kertoi, et Allu on sen mielestä kauheen ujo ja hikari, näsäviisas paskiainen. Mä en oo tippaakaan tota mieltä. Onhan se Allu hyvä matikassa mut en sanois et se on muuten hiku. Ujo se on nykyään ja mä en oo kuullu sen näsäilevän. Paskiainen se ei oo.

Mitäs kuuluu tällä hetkellä sun poikarintamalle (muuta ku Juuso)? Mulla menee tavallisesti. Allu pelkää ja Peten kans on kiva flirttailla. Pete on yx meiän luokan söpöimmistä ja meillä synkkaa hyvin. Me ollaan hyvät frendit. Mitähän se sanois jos tietäis että mä tykkäisin siitä? Toivottavasti se ei olis niin ujo kuin Allu. Mä muistan kun ennen joulukuuta Aleksi vielä laulokin mun eessä ja pysty nauraen kattomaan silmiin. Nyt se on sellanen ku se on.

Mitä kaikkee sä oot saanu sen fanikiertarin kautta? Mä oon saanu mm. kauheen julistepinon ja lehtileikkeitä MJ:stä, yx hemmo taas oli vaan repässy kuvan vanhasta kalenterista jossa oli mustavalkonen pikkukuva Jackosta. Kauheesti järkee!

Hitto kun on tylsää olla kipee. En oo ees nähny frendejäni (muuta kun Riikkaa ja Padea) 3 päivään.

Tänään Pauliina tuli hakemaan mua kouluun ja se oli suoraan sanottuna ihan hassun näköinen. Sillä oli farkut kokoa 25’’ 32’’ (tosi tiukat!!!)! Varmaan on pojilla tänään hauskaa koulussa. Padehan on tosi nätti ja ne farkut kyllä myötäilee ihoa, sanotaan nyt vaikka että vähän kun tiukat pitkikset.

Saitkos tänään kirjeitä? Mä kävin puol tuntia sitten laatikolla ja mä sain yhen kirjeen Oililta. Se oli sellanen 3 paprun letteri, kummallekin puolelle kirjotettu, joten nyt mulla on kiirettä. Eka kirjotan tän kirjeen sulle ja sit writailen Kreetalle, Jonskille, Oilille ja Vitalle. Saatan kyllä lopettaa Vitan kans kun se on niin tylsä.

Ääk… kun ne palkinnot jaetaan niille logokisan voittajille, niin mä joudun kuitenkin Iisalmen sanomiin tai Salmettareen… mä oon joka kuukausi Iisalmen sanomissa tai Salmettaressa. Yhesti kun oli koululla paloharkat niin eikös uloslähtevinä pelokkaina koululaisina nähtykin Johanna ja Laura! Yhesti ne kävivät haastattelemassa meidän samba ”Brasiliana”-orkkaa, ja kuvax oli valittu sellanen jossa mä ja yx Lotta naurettiin ihan hirveesti!!! Ja kuvatekstinä alla luki: ”Brasilianan tyttöjä arkitunnelmissa.” Kerran taas nuortenpalstalla yx Eija teki jutun partiolaisista ja kuvassa oli ”Yksi laumalainen ja yxi vartsulainen” ja mä seisoin siinä laumalaisena sormet otsalla lauma-asennossa kauheen reippaan näkösenä. Mä olin silloin 7-10 v, koska laumassa oltiin sen ikäsenä. On paljon muitakin kuvia, mut en viitti kyllästyttää sua niillä. Sanon vaan että Iisalmi on pieni paikka.

Sorry muuten nää kuivat jutut… Mites siellä laivalla muuten meni (muuta ku ne 3 miestä).

Tossa on sulle näytteex velikulta söpöläinen mussukkaisen Jannen piirros ”Rankaisija”. Lähetä se takaisin. Se on piirtänyt on koulussa ihan tosissaan. Se kyllä piirtää ihan kuin ekaluokkalainen, vai mitä sanot? Sen taiteilijanimi on RN eli Runar Nyman. Niinku huomaat, se on vähän odd, Janne siis.

Mä lähetän valokopIon mun luokasta ens kirjeessä! Mut nyt stoppaan… sori kuiva kirje. KIRJOTA!

T: JOSSU

Analyysia kirjeestä:

 • Tästä se lähti – loputtoman paska, lähes tulkoon yksipuolinen rakkauselämäni. Käy sääliksi pientä Johannaa. Aleksi oli ensi-ihastus, jolta en saanut minkäänlaista vastakaikua.
 • Kylläpä olen helvetin hienon logon vääntänyt Ylä-Savon musiikkiopistolle! Oikein kateeksi käy tuollaista talenttia :D. Sain toki rahat tilille, mutta mitään paitoja ei tuosta hienosta logosta väännetty, eikä sitä edes otettu käyttöön. Sen sijaan Ylä-Savon musiikkiopisto taisi tilata tulevan logonsa ihan jostain muualta. Toisaalta: miksi tehdä logokilpailu lapsille, jos odotetaan suuria graafikontaitoja? :D LOL
 • Fanikiertari oli luultavasti sellainen kiertokirje tai FB (Friends book), jonka kautta lähetettiin listalla ylimpänä olevalle kaikenlaista fanisälää. Kätevä tapa saada lisää julisteita ja muuta vastaavaa! Onkohan nykyteineillä enää julisteita seinillään?
 • Miisa oli 90-luvun suomalainen ysäriteknosensaatio, jonka kerrottiin juuri noina aikoina saaneen suuren levytyssopimuksen Yhdysvalloista! Vasta 2000-luvullahan taisi paljastua, ettei kyseinen laulajatar edes itse laulanut biiseillään. Suutaan vaan avasi. Kuten RuPaul sanoisi, "lipsync FOR YOUR LIFE!". Ikävää kyllä, Miisa kuoli pitkäaikaiseen sairauteen vuonna 2016 – Rest in peace <3 Mutta pääsisipä aikakoneella katsomaan, millaista Miisan keikalla oli joulukuussa 1995. Luultavasti tällaista, vaatteineen kaikkineen:

Rakkaudella, Johanna

 

Ladataan...
Ysäriteinit

28-12-1995 klo: 21.45.

SMOI! =)

SORISORISORISORISORISORISORISORI ja viel kertaaalleen SOOOOOORRRRYYY! Siis siitä, et kesti näin kauan! Tässä selitys, jos kelpaa: muutama viikko ennen jouluu oli kauheesti kokeit, joihin piti lukee, ja sikapaljon läxyi. Mutta en sit kerennykkää tekeen. Ja 1-5 mun kamuu änkes meille joka (toinen) päivä. Sit ku joululoma alko… olin rättiväsynyt, enkä jaksanu ku syödä, pötköttää ja kattoo telkkuu. No sit nyt joulun jälkeen taas muutama mun kamu on tullu meille tai mä oon menny niille. Ai nii, ja sit ennen julee kävin aika paljon lahjaostoksilla. Olix tarpeex hyvä selitys?!? Mut yritän saada pari kirjettä kirjotetux ennen huomista… ‘cos sillon meille tulee taas Hanna, Leppis, Tintti, Jukka… en tiiä Erkistä/Ninnistä.

Musta tuntuu et täst letterist tulee suht pitkä, koska on tosi paljon asiaaaaaa. Jospa ensix vaihtasin vähän ohkasempaan tussiin.

Mistä alottais… no voisin ekax vastata sun kyssiin. (P.S. Sorry viel kerran, et on kestäny!) Ai nii, thanx syndekortista, joulukortista ja sun kuvasta. Leikkautin muuten hiukset sillai, et nyt ne ulottuu korvaan asti. Musta (ja muittenki mielestä) ne sopii mulle aika hyvin. Paremmin kun ne pitkät. Jos haluut, voin vähän myöhemmin näyttää… siis lähettää ittestäni foton. No nyt siihen sun letskuus.

Siis… sä tuut kahesta bissestä kännii??? Mun tarttee juoda ainaski 3-4 et tuun vähä ees ilosex. Sit, jos haluun kunnon kännin, ni… tai no en tiiä monta bissee täytyy juoda, koska en juo bissee, koska mulle tulee siit laattaolo. Juon mieluummin omppuvinkkuu, lonkkuu tai green limee. No, mut kerron täs vähän myöhemmin mun toilailuista…

Eh… no, en oo ihan samaa mieltä sun kans tosta jutusta, et jotku esittää, et ne ois kännis huojumalla + epäselvällä puheella. Jos esim. mä oon juonu snadin green limen (18 %), ni kyl jalois rupee vispaa ihan pakostaki. Ja puhekki on sellasta mongerrusta… eli pitää juoda tarpeex, et rupee “heiluttaa”. Mut jos esim. juon pari lonkkuu/bissee, ni tulee kyl ilosex, mut ei heiluta. (Nyt on pakko syödä jotain…)

No nyt kello onkii jo 22.37. Söin hampurilaisen… joo.

 

 

Nyt voisin kertoo illasta 9.12. (lauantai…) Lähdin kylälle (tai oikeestaan Hannalle) toiveikkaana, n. klo 19 maissa. Olin ostanu omppuvinkun (1 litra, 12 %) ja sain lonkun (5,5 %) ja kaljan (6,5 %). No, Hannalla sain tietää ettei se saakkaa tulla diskoon. No, sit kuitenkin lähin Hannan kans kylälle. Näin paljon kavereita mm. Rentsin, Villen, Jukan, Annan, Akin yms.yms. Istuin spudarilla Rentsin kans jutellen, ja sillon Hanna läx takas himaan. Olin tossa vaiheessa juonu jo kaljan + lonkun ja jonkun verran vinkusta (p.s. olin siis tilannu Ninniltä omppuvinkun, mut niit ei kai ollu Alkos, ni Ninni toi sit mansikkavinkun (13%)). No, siit eteenpäin en paljoo muista. Lähettiin (siis mä+Rentsi+Ville) Matkikselle. Siel kuulemma horjuilin + kaatuilin niin paljo, et ne joutu taluttaa mua. Meijänluokkalainen Riikka oli tullu vastaan ja moikannu. Olin sit kuulemma jääny siihen pyörimään ihan sikana.

No, sieltä mä + Rentsi + Ville mentii Siwan pihalle. Siitä en muista muuta ku et joku äijä tuli kysyy, et pärjääx mä, sanoin “joo”, ja sen, et Rentsi + Ville sano menevänsä lehtiroskikseen naimaa.. (ei ne sit kuiteskaa ollu pannu, ne kerto myöhemmin..). Siellä rupesin laattaamaan, ja laattasinki koko illan. Oli itseasias tosi hyvä, et laattasin osan viinoista vex, ettei kerenny “imeytyy”... koska oisin saattanu saada alkoholimyrkytyksen -> sairaalareissun… No, Siwalta mentii yhen kerrostalon pihaa (siitä en muista MITÄÄN), kuulemma vaan laattasin koko ajan. Sieltä mentii Ahjolan pihalle (Ahjola = diskomesta). En päässy diskoon sisälle, muistan vaa ku joku äijä sano: “viekää toi teidän kaveri tonne penkille istumaan!” Ja sit muistan, et istuin siel joittenki kans, ja et yx Päivi tunki sormet mun kurkkuu, et laatta tulis.

No, sit jonku ajan päästä Ville + yx Hantta lähti taluttamaan… ei, RAAHAAMAAN mua himaan. Sit Hantta lähti hakee mun fillarii kirjakaupan eestä. Sit ne kuskas mut himaan. Muistan, ku laattasin viel meijän oven eteen. (PS. Onnex mutsi ei ollu himas, vaa sen “boyfrendillä”!) Sit menin vessaan, laattasin, Ville toi lasin vettä, join sen ja laattasin taas jne. Ville keitti mulle lihalientä. Sen jälkeen en enää laatannu. Sit sammuin vessaan, Ville kanto mut sänkyyn ja sillai.

Sit aamulla heräsin 15 vaille seittemän. Olin et “ah! Ei oo ees huono olo” ja rupesin siivoomaan hajuja + ulkona olevaa laattaa vex. Mut sit jonku ajan päästä olin et “voi vittu, nyt vessaan!” Maha oli sikakipee + laatatti. Kuiteski puol kaheksalta menin takas nukkuu + sit taas heräsin kymmeneltä. Ei enää nii huono olo, onnex… Ville + Rentsi soitti + kyseli vointia. Sen jälkeen Hanna soitti + kysy, miten meni + selitin koko jutun. Se oli kuulemma tsekannu sen huoneen ikkunasta (se asuu ihan Ahjolan vieressä) ja oli nähny, et mä makaan keskel Ahjolan pihaa. Että semmosta! Huomasin aamulla, et mulla oli huulen yläpuolella joku hiton naarmu/arpi...mistäköhän seki oli tullu…?!? Älä hitto vaa ikinä ryyppää noin paljoo… No, sit menin taas next viikonloppuna diskoon + join pienen green limen. Oli ihan hyvä meno, ei tullu onnex yhtää paha olo.

Lähen muuten Cinderellalle 30.-31.12. eli ylihuomenna. Se on 20 h risteily. Sinne tulee Hanna, Marjo, mutsi, kai Antero, mun broidit Akseli + Samuli + Samulin likkakamu. Mutsi maksaa kaikkien safkat + matkat, koska se täyttää 50 vee 30.12., eikä se haluu olla himassa.

Do, sit sunnuntaina onkii uus vuos… juon omppuvinkun. Ja sillon on operaatio Juuso… kerron sen nyt… No, Juuso täyttää tammikuun alussa -96 15 vuotta. Siitä on jo kauan puhuttu, et se pitää bailut tammikuussa. No, täs viime viikol kuultii, et se on pistäny poikki sen kimmafrendin (jonku Ellan, joka ei asu Nurtsil) kans. Ja se ilmotti, ettei se pidä mitää bailui ellei se saa uudexvuodex kimmaa. Me oltii, et voi vittu. No, sit eilen, kun meil oli mä, Hanna, Tintti, Leppis ja Erkki, ni yhes vaihees Tintti pyys mut + Hannan toiseen huoneesee. Se kerto, et pari kuukautta sitte ku mulla oli sellaset “bileet”, ni Juuso oli katellu mun jotai fotoo, ja sanonu Tintille: “siinä on tosi hyvännäkönen kimma. Pitäskö yrittää Ellan jälkeen?” Ja sit Jukka kerto tänää, et joskus ku ne oli ollu kaukaloilla, ja sit tuli musta puhetta, ni Juuso oli sanonu, et Sikke on sairaan hyvännäkönen. Jaaa… sillä kyl on pakko olla jotai päässä vialla. No, kattoo nyt uuteen vuoteen… mä en oikeen tiiä, oonx mä siihen (siis Juusoon). Mut ku aattelee… ois kyl ihanaa olla Juuson kans. Sil on mopoki… ah. Infoon sua ens kirjeessä, jos muistutat! Wish me luck!

Kello on jo 1.09 28.-29.12. välisenä yönä. Nooh, en ihan vielä jaksa mennä nukkumaan. Saan muuten huomenna valokuvii, yes… tulispa kirjeitä.

Nyt taas sun kirjeeseen. En oo nähny Waterworldia. Piti mennä kattomaa, mut en sit jaxanu.

Yep, kyllä kai mun kaverit on ollu panolla. Mäkin muuten kuljetan kortsuu nykyään varmuudex mukana… ei sitä tiiä.

Mix et uskalla ottaa kunnon kännii? =P Vai ootko jo ottanu/millon aiot ottaa? Kävitkö kattomas Miisaa???

En esittäny mitää meijän koulun joulujuhlas.

Saattex te sen Michael J:n nimmarit? Aika cool.

Jaa-a. Ai pitäis kertoo jotai meijän maikoista. Ok, täs tulee…

Matikanope: Ihan ok, ei saa pidettyy kuria, siltä ei lähe ääntä et se vois huutaa. Tosi nuori.

Opo: vanha, “60-luvun pilkulliset mekot on in”, huutaa mut se ei huomaa jos kukaa ei kuuntele sitä (yleensä). Jos joku riehuu tms. se kirkuu ja sanoo et “varo tai purasen”, joskus se puraseeki…

Bilsanope: paras maikka, saa pidettyy kurin, otsa aina mutrussa mut heittää sillon tällön vitsei. Ehkä n. 40 vee

Ruotsinope (luokanvalvoja): Ok, mussuttaa mulle sillon tällön myöhästymisistä. Ei valita paljoo. n. 40 vee

Enkunope: isokokonen, kyyläri, ärsyttävä (harvoin ok), erittäin iso valittaja. n. 40-45 vee

Äikänope: en inhoo ketää niin paljo ku sitä. Täyttää vuoden alus 63 eli joutas jo eläkkeelle. Niuhottaja, tosi pieni, kuuro jne.

Hissanope: ihan ok, hauska mut valittaa joskus. n. 30-35 vee

Ussanope: Tosi kiva, ei valita. n. 30-35  vee

Fyssan- ja kemmanope: valittaa, ei saa pidettyy kurii, mut ihan ok. n. 45 vee

Liikanope: ihan kiva. Ollu meidän koles vuodesta -65 (tai -70) eli n. 50 vee

Atk-ope: yli-energinen, ihan ok. n. 45-50 vee

Kuviksenope: Ok, valittaa joskus, n. 50 vee

Köksänope: tosi kiva, ei valita. n. 60 vee

Ranskanope: Ei valita mistään, smile. n. 45 vee

No siinä niit oli. Nyt kello on pian kax, mul on pää kipee + meen nukkumaa.

No nyt onkii jo 3.1.-96, keskiviikko. (klo 17.15). Sorry kun on vähän kirjottaminen (TAAS) jääny… on nii sairaan kiire koko ajan. Noista maikoista muuten… matikanmaikka ei oo enää tätä kevättä meillä… vaa yks toinen muija. Se on karmee… onnex Heinonen tulee takas syksyllä…

En nyt muista, et oonx kysyny tätä täs kirjees aikasemmin, mut… millain sun torkka on? En jaksa lukee nyt tätä kirjettä, joten sorry, jos luettelen nää jo uudestaan… käyt + huol 9, äikkä 9, enkku 9, ruotsi 9, ranska 9, atk 8, hissa 8, matikka 8, ussa 8, bilsa 8, kemma 9, köksä 8, liikka 9… olix ne siinä?!? No, keskiarvo on kuiteski 8,5. Laski 0,3:lla.

Tylsää… en oo saanu kirjeitä 2:een päivään… no, oikeestaan se on mun vuoro kirjottaa melkein kaikille (n. 11:lle).

Noup, mutsi ei osta mulle vinkkua, vaan “tilaan” Ninniltä, sen mutsi käy ostaas.

Lähetän heti valokopion mun luokkakuvasta, kun muistan… varmaan tällä viikolla.. Saat next letterissä, jos muistutat. Lähetä säki ens kirjeessä, ok?!??

Yep, on Hanna mun kans samalla luokalla. Onnex. Kerro sun parhaat kamut? Mun bestis on Hanna, ja sit Jukka, Leppis + Tinttiki on tosi kivoi.

Mitä teit Uuteen Vuoteen? Mä olin Ninnin bailuis + kylällä. Join omppuvinkun. Olin kännis n. 4 h. Hanna joi niin paljon pohjii + hörppyi, et laattas Ninnin matolle + lattialle… ja viel puistoon + mun huoneessa sankoon (onnex…).

Nyt onkii jo 4.1.-96… torstai, klo 16.17. Voi VITTU, en saanu taaskaan kirjeitä.

Nyt kerron vähän laivareissusta. Tutustuttii 3 kundiin… tai no miehii ne on jo… Dennis (täyttää pian 24), Timppa + Jyrki n. 25 vee. Tosi hubii tyyppei. Toi Dennis on jumalaisen näkönen. Siis aivan upea. Ihanin mitä oon ikinä nähny. Se hoki koko illan, et tykkää Hannasta.

 


Nyt muuten on jo 8.1.-96… eeh. En tajuu, miten mulla kestää näin kauan. Mul tai siis meil on nyt Hanna + Tintti, ja viel Jukka on tulos. On se kyl hubaa, et ne on meil, mut ku joka päivä… ei kerkee kirjottaa kirjeit. Eh, no nyt ne läx, ja kello on 21.49. Kävin saattamas Jukkaa + Tinttii.

Ootko käyny dises, kaupungilla tms?

Well, pitäiskö lopetella… täs on jo 10. sivu menos… en kexi ees mitää kysymistä enää…. no ainaki juttuu on tarpeex. No, kirjottele ku kerkeet + sooorrryy sikana tän kesto! =(

<3 ya

Sikke

Kirjeen herättämiä ajatuksia:
 

 • Pysäyttävä ja mielestäni ehkä hieman surullinenkin kirje. Toivon todella, että nykyajan teineillä on harrastuksia, ettei tarvitse vetää perskännejä kylillä perjantai-iltaisin! Itselläni ei ollut teininä mitään harrastuksia - paitsi kirjeenvaihto ja kavereiden kanssa hengailu. Mietin, että mitä oireilua tuo dokaileminen oli. Itseni kohdalla ainakin oireilua muun muassa järkyttävän huonosta itsetunnosta nuorena.
 • Onneksi kaverit huolehtivat aina huonossa kunnossa olevista kavereista. Kiitos Ville, että kuskasit mut kotiin :)
 • Muistelen, että suurin osa opettajista oli oikeasti ihan mukavia, mikä ei ihan tästä kirjeestä aukea. Oliko nuorena noloa myöntää, että opettaja on kiva? No, oli siellä myös yksi, joka aiheutti käytöksellään itselleni vuosikausien traumat.
 • Laivalla tutustuttiin n. 10 vuotta vanhempiin miehiin. Nykypäivänä sitä kutsuttaisiin alaikäisiin sekaantumiseksi, vaikka mitään liian vakavaa siellä ei sattunutkaan. Onneksi.
 • Kortsu lompakossa hädin tuskin 14-vuotiaalla, kun "eihän sitä koskaan tiedä". O-M-G.
 • Mopon omistavien poikien ihailua (vai pelkkien mopojen?!) en kertakaikkiaan muista. Olisiko ollut joku käytännöllinen ajatus tässä: joka paikkaan ajettiin tsygällä, välimatkat oli pitkiä ja laiskuuttani haaveilin poikakaverista, jolla oli mopo, jotta olis voinut kyysäillä mua sillä pitkin kyliä?

Rakkaudella, Silja

Ladataan...
Ysäriteinit

Salut! 23.11 – 95 Mtv Europe Music Awards

Kiitti kirjeestä ja fotosta! Tossa saat mun kuvan joka valitettavasti epäonnistui! Luokkakuvassa mulla oli nätimmin hiukset, mur mä räpsäytin ne ylösalaisin, koska Lässy teki niin, ja sillä ne tuli tuuheen näkösiks, mut mulla meni vaan sotkusex! Mä oon ihan hölmön näkönen tossa kuvassa! Hävettää. Musta sulla on onnistunu kuvaus tosi hyvin!

Mä muuten tiedän, että tuun kahesta bissestä humalaan! Kokeilin viime perjantaina. Oli ihan perseen kylmä, Klamydia soitti ja muutenki oli ihan paskaa, mut silti mä jäin sinne ja maistelin, Mulla on perhanan huono viinapää! Kun mun bestis Pauliina (you know) joi saman verran tai enemmänkin kuin mä, niin ei se mun mielestä mitenkään jurrissa ollu. Mä muuten tiedän (taas kerran…) että mua alcohol ei ala huojuttaa, niin kuin useempia, ja musta tuntuu että iso osa vaan esittää et ois kännissä huoppumalla ja epäselvällä puheella. (jos ei nyt sitten oo 3,5 promillen kännissä)!!! Oot sä samaa mieltä?!?

Mä oon nähny Waterworldin ja Apollo 13, mut Unta & Rakkautta en. Iisalmi on käpykylä johon ei tollasia leffoja tuoda. Nyyh. Waterworld on tosi huono! Olix susta?

Sun kavereista… ne kai harrastaa sexii, vai kuinka? Oonkohan mä kertonu tän, kun pari mun kaverii on kans yrittäny sitä. Nyt ne on jo eronnu, ja tää poika on ihan panassa kun ei saa vittua!!! Se oli käyny pyytää tätä tyttöä uudestaan, kun on kuulemma niin vitun tarpeessa. Saatana, että se on paska! Hirvee seksihullu.

Anyway, Green Day ei oo hyvä!

Aleksi on in vieläkin! Vitsi että se on ihanan näkönen! Mut se on vähän lyhempi mua… ja sit mä haluisin halata sitä, mut se ei käy kaupungilla, joten känniä ei vois laittaa syyx. Tuntuu, että joskus ois pakko ottaa kunnon känni jotta pääsis halamaan kaikkia söpöjä jätkiä. Muuten kun ei uskalla.

Tänne tulee 1.12 Miisa, eli n. viikon päästä. Pakko päästä tsekkaamaan! Nyt täällä on aina joku n. 3 viikon välein, ja se on mahtista, kun täällä on discoja niin harvoin.

Esität sä mitään teiän koulun joulujuhlassa? Meidän luokka kun on musaluokka, niin meidän pitää esittää KULKUSET! Tosi hauskaa! (siis ei tosiaankaan) Kokoonpano on seuraavanlainen: Mä, Kaisa, Lässy, Outi, Soila, Henna: mikrofoniin hoilotus, Terhi, Laura, Taru ja Riikka: hoilotus ilman mikkiä, Aleksi: kitara, siis sähkis (aaaah), Santtu: urut, Janne: piano, Ilkka: rummut, Antti: basso. Meillä likoilla on sellainen hauskankuulonen moniäänilaulukuoro. Joo, tästä tulee tosi pitkä letteri, kun mulla on niin paljon asiaa!

Arvaas, Paukku kertoi, et sen usalaisen k-frendin parhaan kaverin täti tuntee Michael Jacksonin. Joten mä + bestikseni saadaan ehkä MJ:n nimmarit! Mä sit kerron jos me saadaan ne.

Tänäänhän on Music TV:llä Europe Music Awards. Mun on kyllä ihan pakko nauhottaa se. Mm. parhaan miehen titteliä hakevat MJ, Bryan Adams, Dr Dre… ja naisista esim. Madonna ja Janet Jackson. JÄNSKÄÄ.

Kerro mulle jotain sun opeista. Mä kerron kaikista jotka mulla on tähän mennessä ollu.

Matikanope: Hyvä opettaja, mut mäkättää liikaa
Enkunope: Tosi kiva, ihana hymy, ei huuda
Bioskanope: tyhmä, yrittää olla vitsikäs, rivo, huutaa, täyttötehtäviä, hölmöt kokeet, sexihullu.
Fyssan ja kemman ope: Hiiri, nynny, pieni, puhuu oudosti, siedettävä
Äikänope: Läski, hymyilee liikaa, mut jos ei niin huutaa
Ruotsinope: änkyttää ja valittaa, muuten kiva
Hissanope: koulun viisain ope, kiva
Kässänope: missi, yx luokan näteimmistä opeista, siedettävä
Kuviksenope: missi, yx näteimmistä, muuten ärsyttävä, vaihtaa vaatteita päivän, heittää sitten pois, eli aina eri kuteet
Opo: inhottava hymy
Musanope, mies: nynny, pää hilseilee, ällö, Kulkuset-tyyppi
Köksänope: tosi kiva, koulun kivoin ope
Liikanope: Pikku piru, vanha ja innokas, ärsyttävä.

Mites kokeet on sujunu? Mulla tavallisesti, hissan kahdesta kokeesta kummastakin 8-, kummastakin bioskan kokeesta 8-, kemia 8+, matikka 8 ½… tavallista huonommin mut kuitenkin hyvin. Mä oon tosi laiska, ja yleensä mä pärjään pelkästään muistin avulla, mut kun nyt on tietysti vaikeempaa niin ei muistilla pärjää.

Ostaaks anyway sun äiti sulle vinkkuakin? Niinku mä oon jo sanonu, äiti ei ees tuskin anna maistaa. Se nyt on hieman outo.

Mulla on tasan tunnin päästä jooga. Mä oon kyllästynyt siihen, kun siellä käy jotain hemmetin mummoja, ja se kestää niin pitkään, 1,5 tuntia.

Mä lähetän sulle pian valokopion mun luokkakuvasta, joten sä näät jotenkuten ne meidän luokan tyypit. Ja varmaan haluut nähä Reiskan? Siinä kuvassa ei kyllä ole Aleksia ja Vellua, mut kaikki muut on. Harmi kun sä et voi tsekata Aleksin pärstää, se on niin iiihana. Voisit sä lähettää jonkun kopion? (jos sulla on mahikset)

Nyt mun pitäis varmaan lopettaa, mulla on 30 min aikaa joogan alkuun, ja en muutenkaan enää jaksa kirjottaa.

Say hello to Hanna and write back very soon!
Skriv snart!
Hoppas du ihåg!

<3: Johanna Jackson

Sori jos et saa selvää!

 

Analyysia kirjeestä:

 • Nuori nainen – siisti kieltäsi! En muista, että olisin aikuisena käyttänyt naisen sukupuolielimestä noin rumaa sanaa, paitsi kirosanana. Hävettää ihan älyttömän paljon. Ehkä olin vain niin kypsymätön ja kokematon, että tuollaisia sanoja tuli käytettyä ihan yleiskielisinä. Nuoret käyttävät varmaan vieläkin aivan kamalia sanoja, joiden tehosta eivät ihan vielä ymmärrä mitään. Laitan tyhmyyden ja kypsymättömyyden piikkiin.
 • Näköjään 13-vuotiaana oli myös tarve lokeroida ja arvostella muita ihmisiä, kuten tässä kirjeessä opettajia. En olisi tosin ikinä sanonut kenellekään mitään arvioita suoraan päin naamaa, mutta näköjään salaisissa kirjeissä pystyi irrottelemaan eri tavalla.
 • Mikä lie siinä, ettei aikoinaan pystynyt lähestymään "söpöjä jätkiä" muuten kuin kännissä? No, enää ei ehkä pysty siihen kännissäkään :D Tosin en enää kännäilekään, tuli sekoiltua ihan tarpeeksi nuorena.
 • Nauran ihan hillittömästi tuolle tarinalle, miten "Klamydia soitti ja oli muutenki ihan paskaa". Kaljaa, Klamydian keikka ja huono fiilis – naurattaa niin, etten saa henkeä! :D
 • MTV Europe Music Awards oli vuonna 1995 minulle kova juttu. Vielä kovempi oli Yhdysvalloissa samana vuonna esitetty VMA, jossa Michael Jackson esitti kunnon potpurin omia hittejään, ja aivan eeppisen koreografian Dangerousista. Alla koko esitys. Huhhuh, tätä katselen välillä vieläkin!

Rakkaudella, Johanna

Ladataan...
Ysäriteinit

21.11.1995 klo 17.13

No morjens taas!

Thanx kirjeestäs + TT-julkista. Mulla kyllä oli jo ne (paitsi se Smash Hitsin jule) mut eipä tuo haittane! Thanx paljon! Muuten, jos sulla sattuis olemaan julei/ihan mitä vaa sellasesta uroosta kun Johnny Depp, oisin ikionnellinen! :) !

Joo, olin täs just perjantaina dises bailaamas + ryyppäämäs. Join ⅔ 1:n litran omppuviinipullosta (12 %). Oisin halunnu juoda kokonaan, mut olin siel dises kamujen mielestä jo tarpeex “sellasessa” kunnos, ettei ne päästäny mua juomaan enempää. Olin kyl AIKA sekasin, mut ei kyl missään vaiheessa ruvennu esim. yrjöttää. Aamulki oli vaan vähä krapulantynkää. Että sellasta…

Yes! Mulla on huomenna… eikun siis ylihuomenna syndet (23.11.)! Aijoo, sain korttis tänää,... THANX! Aattelin pitää perjantaina bailut, mut sit kuiteski peruutin ne, koska oon jo 3:n viikon sisällä pitäny kahet, enkä oikeen jaksa. Kai vaan heilutaan sit (perjantaina) kylällä. Sunnuntaina sit tulee joitaki sukulaisii onnittelee.

Olin tänään pois skolesta, mulla on kurkku ja pää kipeet, sit kuumetta, karmee yskä, nuha… tänään ois ollu matikankokeet. Giva, meil oli bilsankokeet, ja sain niistä 8-, mut se maikka oli vähä laskenu pisteet väärin, oikeesti oisin saanu kai 7:n tai 7+:n.

Ootko nähny leffoi Waterworld, Unta vai rakkautta tai Apollo 13? Mä oon noi kax vikaa, jotka mun mielestä oli molemmat tosi hyvii. Waterworldin mä saatan mennä kattoo, ylihuomenna tänne Nurtsille tai myöhemmin Hesaan. Kattoo nyt. Kyl mä joskus katon sitä HISSIä,... tai no en oikeestaan. Kerran satuin kattoo yhen jakson, kun telkkari sattu oleen päällä. Teen yleensä jotain muuta siihen aikoihin.

Ai, mitä oon tehny tänään. Kirjottanu suurimmax osax kirjeitä, katoin boldikset, tein läksyt jne. Hanna oli pikkubroidinsa kanssa meillä. Se pelas Segaa + katto piirrettyjä ja Hanna luki Suosikkia.

No, itseasias en pelaa ikinä mun kamujen kans mitää korteilla. ATK-tunneilla pelaan usein pasianssii (tietsikal…), kun siihen tulee himo. Joskus kyl tekis mieli pelata pokerii, mut ei oo korttei eikä ketää kenen kans pelata.

Varmaan karsee se Reiska. Mua ainakin ärsyttää sellaset kopeloijat. Onnex kukaa mun kamuista (jätkistä) ei oo sellanen. Suosittelen munille potkasua.

En oo oikeestaan enää Akiin, paitsi ihan vähän. Sil kyl menee nii hyvin Annan kans.

No eipä mulla oikeestaan oo mitään uutta lempparii laulajista/bändeistä… Ace of Base on ihan hyvä. Sit se Johnny Depp on yli-ihana, mut se on kyl näyttelijä. Joo, ja Aikakone on kans hyvä. “Odota” on tällä hetkellä mun best biisi. Saatan saada Tähtikaaren taa -cd:n syndelahjax. Tai sit saan Ace of basen tai Green Dayn Insomniacin. Onx Green Day susta hyvä. Musta se on ihan ok.

No, täällä on kertsin järjestämii diskoi 3-5 viikon välein. Sit harvoin Insiden (yx pubi) järkkäämii.

No, onx Aleksi viel IN? (Vai olix se Aleksi…)!?!

Täs tulee muuten mukana mun skolefoto. Nykyään mun hiukset on kyl tän väriset:
 

Damn, mul ei oo enää ku yx foto jälellä (passikuva). Tarrakuvat meni jo, mut tilasin niit kyl lisää. Täytyy viel lähettää ainaki 10:lle. Ei mut nyt kello on 22.20. En kirjota enempää! MORO!

<3:lla Sikke xxx

 

Ajatuksia kirjeestä:

 • Ennen someaikaa ei vissiin ollut muuta mahdollisuutta näyttää kirjekaverille, että minkä väriset hiukset on, kuin lähettämällä tukkaa kirjeessä mukana. (Yök)
 • Hirvittää tuo 13-vuotiaan lapsen alkoholinkäyttö... 
 • Aika ennen Spotifya tuntuu kaukaiselta. Ainoa tapa kuulla lempiartistien kappaleita oli ostaa cd-levyjä tai pyytää lahjaksi. Ja nehän eivät olleet mitään ihan halpoja. Ja Nurmijärveltähän niitä ei tietenkään saanut, piti mennä vähintään Hyvinkään Anttilan TopTeniin tai sitten Helsinkiin ostoksille.

Love, Silja

Ladataan...
Ysäriteinit

Dereve! 30.10 – 95 (kolomaskymmeneskymmenettä ysiviis)

Kiitti ihanasta kirjeestä, MJ-julkasta ja tarroista! Tossa sulle se lupaamani Smash Hits -julkka ja yx jule Suosikista, joka sulla on jo varmaan, vai?!? Kerro sit onko. Mulla oli se MJ ja apina -jule, mut ei mitään, voihan toisenkin seinälle kiinnittää.

Mullakin on muutes huono viinapää (4,5 % Fizz-siideri pullo voi jo nousta). En mä silleen juo, mut kai säkin nyt Fizziä oot juonu.

Mulle on tarjottu röökiä ja vaikka meidän luokka on No smoking – class kisassa, niin silti polttaa meidän luokalta pari ketjuna, ja pari joskus. Mä taidan olla harvoista yx joka ei polta ees perjantaisin eikä milloinkaan. Mut mä osaan pitää puoleni, I think.

Mä sain muuten äsken hirveen naurukohtauksen, kun sä kerroit että sun hiukset on kuivat ja elottomat. Siis en oo sulle vahingoniloinen, mut mulle tuli mieleen Pantene Pro-V-mainos. You see?

Noni, mä sain mun kv-ilmoituksesta 5 answeria, Kreetalta (massanuori), Terolta (MJ-fani), Oililta (massanuori), Janicalta (mun ex-k-kamu, MJ-fani) ja Tuijalta (hippi). Vastasin kaikille. Mä oon hieman johdossa sua, mul on 20 tai 21 k-kamua. Mut pitäis karsia, mut kaikki on niin kivoja… karsin jo Annan ja Riinan pois, mut muita en millään haluis pois.

Ei sun ois tarvinnukkaa lähettää mulle synttärikorttia! Mäkin kun oon niin hajamielinen, niin en ikinä muista toisten syndejä. Mut mä yritän lähettää sulle varmasti kortin.

Mä sain synt. lahjax cd-mankan, k-papruja, rahaa, korvikset, suklaata ym. Mä en pitänyt frendeille synttäreitä.

Joo, mä katoin leffan ”Käsi joka kehtoa keinuttaa”. Se oli ihan yes, mut mä oon nähny sen ennenkin.

Venla on ihan kiva, mut se ei oo writaillu pitkään aikaan.

Katot sä ikinä ruotsinkielistä nuortenohjelmaa TV2:lta kun HISSI? Sinä on suomenkielinen tekstitys ja mä katon sitä joskus, niinku nytkin. Kauheeta kun mä säikähdin, hiiri pudotti just sen talon katon. Kauhee kolina.

Mitäs kaikkee oot tehny tänään? Mä tein iltapäivällä sämpylöitä (ja niistä tuli ihania), olin päivällä koulussa ja pianotunnilla, illalla tein läksyt ja tsekkasin Kauniit & rohkeat, ja nyt oon tässä.

Mitä korttipelejä sä usein pelaat sun kamujen kans? Mä pelaan Pokeria, moskaa tai sököä, muuta mä en osaa…

Mua inhottaa yks meidän luokkalainen, nimeltä Reiska (nimi muutettu), oon jo varmaan kertonut siitä. Viime köksän tunnilla se kopeloi mua ja lähenteli! Taputti mua perseelle ja kun mä olin leipomassa Peten vieressä ja juttelin Peten kans, niin ihan kun se ois tullu mustasukkasex ja tuli meidän keskeen ja pisti kätensä mun lantiolle!!! Jostakin likasta tuo saattas olla imartelevaa ja kivaa, mut musta tuo on tosi inhottavaa, varsinki kun kopeltaja on Reiska. Reiska on meidän luokan rumin jätkä!! Mut ei tossa mitään (siis perseelle taputtelusta), yhesti kun koulun käytävällä Reiska tuli vastaan mua ja Reettaa (nimi muutettu), niin se otti kummankin rinnasta kiinni ja puristi! Niin, ei se Reettaa kyllä haitannu, because se on Reiskan likkakaveri, mut mua se kyllä haittas. Kyllä kirosanat lensi. Taidan potkasta sitä munille joku kerta.

Anyway, mites going with Aki? Tykkäätkö siitä enää?

Tosta Smash Hitsin julesta, että Robbie-boy on siinä ihan erkin näkönen, ja Howiella on jalat kuin Pinocciolla ja/tai jooga-akalla. Musta Marky Mark on tossa kuvassa todella söötti!

Onx sulla jotain uutta favoritia esim. bändeistä tai laulajista? Musta Red hot chili peppers on hyvä, Oasis ja Aikakone kans. Ootko kuullu Aikakoneen ”Odota”-kipaleen? Musta se on tosi ihana!

Mrr. Mua inhottaa kun täällä on niin harvoin discoja! N. krt/per kk, ja sekin on ihme. Kuinka usein siellä on discoja?

Onko teidän luokan pojat vielä pentuja? Meiän luokalla kaikki on ok, lukuun ottamatta yhtä pikkusta, joka kuulemma leikkii Prätkähiirillä, että niin…

Arvaas mitä? Meidän luokalle muutti yx Aleksi, johon mä melkein heti ihastuin, ja mikä parasta: Aleksi muutti meidän naapuriin! Vähän mä olin yllättynyt kun näin sen meidän pihalla. Kun me asutaan kasissa, niin ne asuu nelosessa… Aaahh! Voisko paremmin sattua! Eli aikamoinen sattuma.

SORRY
Kun mun pitää lopettaa
Tuli aika lyhkänen letteri… ja tylsä…

Mut don’t worry be Pöpi

Lovella ja piisillä

                      Jossu Jackson

<3 Michael Jackson <3

Ajatuksia kirjeestä:

 • Olin järkyttynyt siitä, miten nuorena tietynlainen seksuaalinen häirintä jo ainakin meidän nuoruudessamme alkoi. Hormonimyrskyissä seikkailevat teinipojat saattoivat tarttua kiinni jopa tissiin. Onko tällaista nykypäivänä? Puututaanko moiseen käytökseen koulussa?
 • Muistaako kukaan, mikä on ruotsinkielinen nuortenohjelma nimeltään hissi? Itse en muista, mistä on kyse.
 • Aikakoneen Odota oli megahitti syksyllä 1995. Biisi soi jokaisessa nuortendiskossa, ja porukka meni siitä aina aivan sekaisin. Oh memories!
 • Kauniit ja rohkeat oli 90-luvulla todellinen nuorison suosikkisarja. Missä vaiheessa siitä tuli mummojen ykkössuosikki?

Rakkaudella, Johanna

Ladataan...
Ysäriteinit

26.10.1995 to

Morjens!

Thanx kirjeestä! Yes, mulla on nyt menossa syysloma… millon teillä on? Harmi vaan et oon ollu koko loman kipee. Alux mul oli nuha + kurkku kipee, sit se lähti pois, ja sit toissapäivänä tuli 39°C kuume. Mut nyt onnex oon jo melkein terve… Sorry nää mun “kiinnostavuutta pursuavat jutut”.... Yep, annan sulle mun kuvan, jos… a) se ei mee täysin päin reikää b) ne riittää! But jos ne loppuu kesken ni mä varmaan tilaan niit lisää, eli don’t worry pal… ai, sul on siis nyt 24.-25.10. ollu skolekuvaus… meitin kuvauxesta on pian kuus viikkoo, eikä fotoi vielkään oo näkyny. Mut, toivon et saadaan ens viikon alus.

Joo, ostaa mutsi mulle sillon tällön lonkkuu… vaan joskus diseihin, ja kun meen kylälle, ni se ostaa mulle 1-3, tai sit kaljaa. Viime perjantaina kun olin meijän jengin kans kylällä, mutsi osti mulle kaks lonkkuu (5,5 %), ja yhen kaljan (4,5 %). Koska mulla on sikahuono viinapää, ni tulin niistäki vähän “känniin”... siis en sillai kännii, vaan ilosex yms. En muista kyl ihan kaikkee… ah, huomenna on taas perjantai ja pääsee hilluu kylälle. Meijän lempipuuhii on: lojuminen spudarin (grilli) penkeil, tappelu siel (mä tappelen yleensä Hannan or Jukan kans), istuskeleminen optikon/urheilukaupan vieres, laulaminen lehtiroskikses, kirjaston seinän sotkeminen liiduilla (textejä: mix kaikilla seisoo? 99% spuge energy yms.). Sä et varmaan tajuu mitään mun sekavista jutuista, wai…

Hitto, mä oon koko syysloman lajitellu meijän videokasettei. Niit on 104 ja mä oon lajitellu jopa 49. Silmät on hiukan kipeet.

Yep, poltan mä… mut en ketjuna. Vaan, sillon kun on dise tai kun oon kyläl. Iiik, nyt mul ei oo ku yx rööki ja seki on katkennu… taidan ostaa pienen L&M askin ens kerralla, ku meen kylälle… spudarin myyjä on tosi kiva. Se myy, mut en oo kertaakaa ostanu siltä. Oot sä maistanu röökii? Tai polttaax kukaa sun kamuista?

Nyt onkii jo perjantai 27.10. Sain tänään yhen FB:n takas! Cool! Se tuli Saksasta!

En oo nyt alkanu kenenkään kans… haluisin ehkä. Mut en saa kuiteskaa ketää, ku korkeintaan kännis. Oon ihan rakastunu meijänluokkalaiseen Akiin.... ah… mä juttelen aina sen kans tunnil. Sil on ihanat hiukset; oranssinmustat. Harmi vaa, et se on yhen Annan kans. Ne on ollu jo 2 kk, ja niil menee tosi hyvin. Ne molemmat on muuten meidän jengis. Akil on ihana mopo, vittu mä haluisin joskus sen kyytii… ah...

Mul on yx Michael Jackson -jule, joka on Lemmikistä… lähetän sen nyt. Sul on kyl jo varmaan se. Ja sit taas pari tarraa.

Ai minkä pizzan otan Kotipizzasta… Nurtsil ei kyl oo, mut Hyvinkääl ja Klakes (n. 15-20 km) on. Well, otan yleensä tropicanan eli kinkku-ananaspizzan. Casa:ki on ihan hyvä.

Mun hiukset on tällä hetkellä… no en osaa sanoo, but ne menee… sillai selkää pitkin n. 10 cm, eli ei ne kovin pitkät oo. Pitäs mennä leikkaamaan. Värjäsin niit joku aika sit vähän tummemmix + punertavix, mut nyt se väri on jo lähteny pois. Mua yököttää mun hiukset, ku ne on sellaset kuivat ja elottomat. Pitäs tehä jotai.

 

Sulla muuten oli textaris ilmotus… saitko paljon vastauxii? Tai kirjotitko monelle? Monta pen palii sul täl hetkel on? Mul on 17-19. En tiiä kahesta, et kirjottaax ne. En tee mitää lehtee, enkä kyl oo tehnykkää!!! Pyydän synttärilahjax… aijoo… SORRY kun en muistanu lähettää syndekorttii sulle! Mut myöhäset onnittelut! Mitä sait lahjax? Olix isot bailut? Siis, mä pyydän lahjax cd-levyi, vaatteita, ranskan sanakirjaa, rahaa, postimerkkei jne.

Katoitko muuten leffan “Käsi joka kehtoa keinuttaa”? Mä katoin, ja musta se oli tosi hyvä.

Eh, en enää oo sen Tarun kans k-vaihtoo, lopetin sen kans sillon kun “uusin” mun penpalei… toi on varmaan vähän “raa’asti” sanottu, mut en jaxanu kirjotella sen kans. Onx se Venla kiva? Sillon halusin vähän enemmän mun kans samanikäsii k-kamui, ja se oli mua kax vuotta nuorempi, eikä se ikinä kirjotellu kundeista yms. Please, älä nyt kerro sille Venlalle…

Ai, sä pyysit muistuttaa, et sul on joku TT-jule Smash Hitsistä. Well, nyt mä sit muistutan! =) Nyt mun täytyy jo lopetella, sorry karu kirje! Bye!

<3: lla Sikke

Ajatuksia kirjeestä:

 • Ensimmäiset alkoholi- ja röökikokeilut tein juuri tuolloin 8. luokan alussa 13-vuotiaana, ja olo oli tietenkin todella cool ja "aikuinen". Kuten kuvasta näkyy...Nurmijärven kirkonkylällä ei ollut MITÄÄN sisätilaa, jossa teini-ikäiset olisivat voineet hengata. Joten siis notkuttiin nakkikioskilla (eli "spudarilla"), optikon tai urheilukaupan ulkopuolella (?!), kirjaston pihalla ja jopa lehtiroskiksissa. Myöhemmin Nurmijärvelle avattiin Myllykukko, siis huoltoasema moottoritien varteen, jossa oli myös Hesburger. Nurmijärven kokoiselle kylälle tämä oli täysin ennenkuulumatonta. Hesaan asti piti silti lähteä, jos halusi vaikka McDonald'siin.
 • Kahden vuoden ikäero oli merkittävä teini-iässä. Kaksi vuotta nuorempi kirjekaveri oli aivan skidi, kun itse oli kasilla. Ei voinut siis jatkaa kirjeenvaihtoa.
 • Insinöörinvikaa (olen siis nykyään insinöörialalla) on ollut havaittavissa jo teini-ikäisenä: juodut alkoholimäärät on lueteltu hyvin tarkasti ja muutenkin listailtu asioita - muistan, että kävin VHS-kasettimme läpi, merkkasin ylös vihkoon monta minuuttia mikäkin nauhoitettu ohjelma kestää ja paljon on vielä kasetilla tyhjää tilaa... ei ihme että oli silmät kipeät. :)
 • Minkäköhänlainen mopo Akilla oli? Aika monella pojalla oli joku Honda Monkey tai vastaava, mutta tässä taisi olla kyse jostain "ihanammasta" moposta. 

Rakkaudella, Silja

Pages