”Mä kismailin Oulan kans. Oula on YÖKÖTTÄVÄ!”… ja muita ristiriitaisuuksia ja häiritseviä juttuja Johannan kirjeessä Siljalle 30.12.1996

Päivää Sigmund… 301296 2355

Kiitti kaikesta. Tää paperi on vessapaperia, sori tosi paljon.

Tällanen oli mun tokari. K & H  + musa 10, ilmaisutaito, enkku, saxa ja äikkä 9, liikunta, bioska, matikka ja kemia 8. KA pyöristettynä 8,7. Jee, se nous! Tosin nyt lukkarissa tokarissa ei ollu kaikkia aineita.

Mä luettelen joitakin joululahjojani. En saanu niin paljo ku aikasempina vuosina. No täs ne nyt tulee: Adidaxen 3-raitaverkkapuku, punanen kiree paita (en osaa selittää), norjalaisneule, 200 mk, k-papruu, 2 mustaa kajalia, 2 sinistä ripsaria (VITTU, mullahan on ruskeet silmät!!!), yöpuvun, Lovesongs-kokoelmacd:n (You know, TV:stä tuttu, my wish), Michael Jackson / Diana Ross -cd (tosi outo), karkkia, 2 kirjaa, Minäkö rakastunut seurustelu- ja rakastelutaidon opas, 2 hiirikoristetta (ß keräilen), Levi’s -T-paita, sukkia, lakanoita, pyyhe… kaikkee tollasta tylsää. Oisin saanu farkut vielä lisäx niin oisin onnellisempi. Kerro mitä sä sait.

Tossa on mun kuva. Hiuxet on sekasin, vaikka ne on luokkixessa ihan tavallisesti. Ja oon muutenkin ruma. YÄK!

Tossa saat mun luokkakuvan näytille. Lähetä se pian takasin! Muutkin haluu nähdä sen.

SENSUROITUA
Tässä kohtaa olen arvostellut kaikki luokkani ihmiset ja luetellut, kuka juo ja kuka ei, ja kuka polttaa ja kuka ei. Yksityisyydensuojan vuoksi en edes huumorimielessä viitsi julkaista näitä luonnehdintoja, mutta lapsellisia ovat, enkä ole niistä ylpeä. Laitetaan kehittymättömyyden piikkiin 😊

Siinä niitä selostuxia. Sä saat kertoo mielipiteet kaikista ulkonäön perusteella! Niitä on kiva lukee. Lähetä oma luokkikses. Ok?

Kello är vajaa 24 joten jatkeskelen joko huomenna ja / tai myöhemmin. Haluun kertoo sulle uudesta vuodestani. Mä lähen Jaanan kanssa juomaan ja Lässykin tulee mukaan jos sillä ei oo kuumetta, mut se ei juo. Mun ja Jaanan pitäs juoda puolix omppuviini, mut mä otan lisää mukaan, et saan varmat kännit. Jaana on muuten ysillä ja Lässylle tosi hyvä kamu. Nyt siitä on tullu mullekin Lässyn kautta kamu. Ok, see you later!

311296 Ti klo 10.09 LUMIHÄSSÄKKÄ!

Radiosta tulee Ulmasen & Roihan sijasta tällä hetkellä Lumi Hässäkkä. Mä tykkäsin Heinähässäkästä sillon kun se tuli kesällä. Nyt on taas kiva kuunnella tätä samaa mut silti ”toista”.

Mulle tuli eilen kivasti viis kirjettä. Sulta, Ellulta, Nooralta, Reetalta ja Suvilta. Kirjotin koko eilisillan Ellun kirjettä ja sit iltamyöhällä alotin kirjottaa sulle. Toivottavasti saisin kaikki kirjotettua nopeesti. Tänäänkin tulee posti ja luultavasti saan taas kirjeitä! Mä kyllä ymmärrän sua hyvin, jos sulla on kerralla 11 kirjotettavana, on kauhee syyllisyydentunto. Mä yritänkin purkaa kirjepinon heti kun mulla on aikaa. Lässy sai muuten synttäriäffynsä takas, jossa sä olit ekana. Kiitti sullekin nopeesta toiminnasta!

Perkele. Jumala haisee! Arvaas, mulla on ripari 13.-19.6. ja konfis 22.6. Jotkut sanoo että Jacko pitää sen konsan Hesassa 23.6. johon mä pääsisin, mut nyt sekä REETTA että SUVI sanovat, että se on 17.6.! VITTU! Mut elämässä on myöskin valonpilkahdus. Tasan samana päivänä Hartwall Arenalla esiintyy KISS! Mahtuuko 2 supertähteä keikalle samana päivänä? Mut sehän on Jackson ja managerin päätettävissä. Jacko pitää lähiaikoina lehdistötilaisuuden jossa se sanoo paikat jossa se Länsi-Euroopassa keikkailee. Mä toivon sydämestäni et se konsa ei ois mun riparin aikana. Sillon mä kyllä murrun, ajattele, meikä Jumalan paskasissa käsissä just sillon kun mun suurin idoli tulee Suomeen! Mä voin vain toivoa parasta.

Mun huonekin on niin sekasin. Mä oon niin kova askartelemaan ja näpertelemään et voit uskoo et tää on sekasin. Mä haluaisin siivota mut ei huvita! Mä oon ollu allapäin jo eilisestä asti.

Eilen mä olin äitin kans Kuopiossa. Äiti osti huonekaluliikkeestä uuden sohvan ja 2 tuolia hintaan 16 500 mk. Onpa ”halpaa”. Siis sairaan kallista! Sit mentiin mun tädin luo ja mä lähin sit äidin ja mun tädin kans sit shoppailemaan. Mä sit lähin ostoxille yksinäni kun en jaksanut katella niiden kans keski-ikästen naisten kuteita. Mä ostin noita isoja vihreitä kuoria, tätä vessapaprukirjepaperia, postikortteja, pompuloita ja suklaata. Oli hubaa, kun mun kamu Iisalmesta, Lilli tuli Sokkarissa vastaan. Se oli mummolassaan ja sit oli lähteny itexeen ostoksille. Se sit kierteli jonkin aikaa mun kanssa. Se osti itelleen huopikkaat. Tosi jänskä vaatemaku sillä. Sit se oli kuulemma aiemmin ostanu lapikkaat!!! Cool.

Mä taidan nyt mennä laittautumaan ja meikkaamaan. Pitäs pestä tukkakin. Moido for a while.

Nonii, sain 4 kirjettä ulkomailta. Yhelle en enää vastaa, kun en jaksa. Kirjotin tässä välissä kirjeen serkulleni Lisalle USA:n kun sille ei tarvii rustata niin pitkää.

Mä olin viimex bailaamassa perjantaina 13.12 Lässyn ja Jaanan kans. Otin isin kaapista konjakkia. Sitä oli noin puol litraa ja koska se on 40-prosenttista, kolmeen pekkaan se riitti tosi hyvin. Mä olin ainaki iha perseessä. Hey… oli mulla vielä tosi pieni omppuviini ja Jaanalla kossua. Niitäkin me siinä vielä naukkailtiin ja hubaa oli. Mä kismailin Oulan kans. Oula on YÖKÖTTÄVÄ! Discossa tanssahdeltiin jonkun aikaa ja mä pyörin siellä ties kenen kans ja sit Lässy hävis. Siinä tais olla Lilli, Katja, Soila, Henna, Taru, Miia, A-P, Anna, Satu, Hanna, Piia, Maarit ja Oula. Mä olin niiden kans ihan sikana kunnes Lässy taas tuli. Se oli saanu joltain kiljua ja sen puhekin hoiperteli ihan kivasti.

S & H muuten kerto mix niistä tuli absolutisteja. Viime keväänä 1.6. kun koulu loppu, ne joi vähän liikaa ja Outi oli joutunu kannattelemaan niitä. Meidän seiskan matikanope oli tullu niitä vastaan Misan (hauva) kans ja sanonu oikein järkyttyneellä äänellä ”Nythän tytöt…”. Yhellä rantamökillä oli sit kuulemma juoxennellu tyttö ja poika alasti. H oli huutanu sille et ”Naitteko työ! Myö tullaan tän huoran kans mukkaan!” Vähän noloa…

SENSUROITUA
Tässä kohtaa kertomus muuttuu niin kauheaksi, että pakko sensuroida hiukan. Sori.

Myöhemmin H sano oxentaneensa kotimatkalla 5 kertaa ja kotona 2. S:kin oli laatannut aamulla. Se kai oli niille niin hirveetä et ne päätti olla juomatta siitä lähtien. Mulla ei oo tullu ikinä viinalaattaa. En oo juonu ikinä yrjöpisteesen. Mut en kyllä haluiskaan yrjötä paljoo, se ei oo nimittäin kovin kivaa.

Villestä ja Pasista. Miten joku voi juoda 21 bissee? Vai joix ne 21 bissee puolix? Vellullekin riittää 11 ja se on jo kännissä. Mulle riittäin ehkä 5-6. Terhillä on kyllä tosi kova viinapää. Se ei tuu kunnon känään edes kaheksasta lonkusta omien sanojensa mukaan. Mut se juokin niin paljon, niin eiköhän se pääkin kovetu!

010197 klo 03.34

Tulin about 10 min sitten kotiin. Kaupungissa oli tosi hauskaa. Aa.. tästä käsialasta tulee huonoo, kun oon vielä vähän sekasin. Voisin kertoo sulle koko illan tapahtumat.

Jaanan kans join meillä n. klo 22 ja sekoiltini sairaasti. Sit kaupungissa mä löysin sairaasti kamuja ja Jaana lähti omille teilleen. Lopulta sit päädyin Terhin kans. Ekax me mentiin mä, Kaisa ja Terhi yhen Tonin kyytiin ja ajeltiin pitkin kylää… siis kaupunkia. Sit oltiin keskustassa ja tapailtiin Terhin kans taas kamuja. Me käytiin juomassa Markiisia ja tupakoitiin + sekoiltiin muuten. Sit mentiin Oulan (remember him?) luo ja me kummatkin kismailtiin sitä oikein kunnolla. Sit se lähti meidän mukaan kun me lähettiin TAAS liftaamaan. Kun me siinä ooteltiin, niin Oula kähmi mua koko ajan. Mä oon sen mielestä kuulemma tosi seksikäs (hullu väite). Joo joo! Et niin. Tuli toivonpilkahdus.

Mä, Terhi, Kaisa, Kaisan isosisko Jenni ja joku sen kamu mahuttauduttiin yhteen autoon jossa oli jotkut Paavo ja Jarkko. Ahdasta! Iisalmessa on tosiaan tapana kulkee autosta autoon. Jotkut kismailee ja jotkut sit jopa nai. Sit kun jäätiin Paavon ja Jarkon kyydistä, niin oltiin taas kaupungissa jonkun aikaa. Syötiin ranskalaisia ja tavattiin taas tuttuja.

Sit lähettiin mä + Terhi taas liftaamaan. Päästiin yhteen kaaraan, jossa oli 6 ihmistä mun ja Terhin lisäx. Tosi Ahdasta!!! Me oltiin siinä kyydissä yli tunti. Siinä oli 2 likkaa Mervi ja Taru 18 v., mä + Terhi ja 4 jätkää. Terhi imutteli jonkun Jupen kans ja mä 18-vee Mikon kans.

SENSUROITUA
Tässä kohtaa kertomus muuttuu niin kauheaksi, että pakko sensuroida hiukan. Sori.

Siis oli aivan huippukiva uusivuosi. Ja Terhin kans on aina hauskaa, kun se on sellanen, joka rakastaa liftailla. Ja liftaus on musta huippua! Mä jatkan huomenna, väsyttää…

010197 klo 10.50

Kuuntelen Lumihässäkkää. Ei oo mitenkään paha olo, onnex. Äiti tuli herättämään ekax klo 8 ja sit klo 10. Mä oisin halunnu vaan nukkua, mut enhän mä enää unta saa! Vituttaa.

Jeps, mä muistan nyt yhen asian taas. Kun me oltiin siellä Paavon ja Jarkon autossa, niin ennen kun Kaisa, Jenni ja sen kamu tuli siihen, niin siinä autossa oli takapenkillä mun ja Terhin kanssa 2 jätkää, varmaan yli 20-vuotiaita. Toinen niistä oli varmaan tosi kovassa puutteessa, kun se rupes kähmimään mua. YÄKKIS!

Äiti kävi äsken kutsumassa syömään. Sanoin et en jaxa, mut oxennan kyllä tällä hetkellä kaikki ylos, jos söisin. Janne lähti eilen bailaamaan mut voitko kuvitella, se ei oo vieläkään tullu takasin!!! Äiti tuolla nyt hössöttää et missä se on. Mä luulen et se on jollakin kaverilla yötä eikä tietenkään ilmota missä. Niillä on varmaan ollu bailut (niinkun täälläpäin lukiolaisilla on yleensä juhlapäivinä) ja se on sit jääny. JÄISPÄ IKUISESTI…

Lässy sit oli kuumeessa! HEHHEH! No ei vaiskaan, ois ollu kivaa jos Lässy ois ollu mukana. Mä ja Jaana aneltiin sitä pitkään, mut minkäs voi kun toinen ei ees jaxa kunnolla puhua.

”So Sally can wait, she knows it’s too late as we’re walking on by…” Oasista vaan. Tulee radiosta.

Kerro mites sun New year meni. Joitko?

Kerro taas tapahtumat. Ja sori kun tää on niin sotkunen ja tyhmä kirje. Ei ollu varmaan kiva lukee tällaselta paperilta.

Kirjota pian, koska täytyy saada luokkis takas.

<3:lla Johanna

***

Analyysia kirjeestä:

 • Kaksi sanaa, joista yksi sensuroitu: EI VI**U.
 • Juu, siinä kaikki. Jos en tietäisi, että tämä on 14-vuotiaan itseni kirjoittama kirje, tämä voisi olla aivan hyvin jonkun juopporetkuporukan elämästä kirjoitettua. Ja vähän hiirikoristeiden keräilyjuttuja tähän sekaan. Olen hyvin järkyttynyt, ja oli pakko jopa vähän sensuroida pahimpia juttuja.
 • Olen tällä hetkellä naamaltani punainen.

Terveisin, Johanna

Kommentit (3)
 1. Nää on ihan parhaita!! 😀

 2. Dg: Kakkostyypin puberteetti vm. 81
  20.4.2020, 09:39

  Kiitos tästäkin, pieni myötähäpeä vaivaa,
  sillä kovin, kovin tutulta menolta vaikuttaa! Jälkeenpäin ajatellen, ollaan tosi onnekkaita, että elettiin hurjaa nuoruutta kivikaudella. (Ennen älypuhelimia, omien lasteni,15 ja 9 v. Määritelmä) Jäi vähemmän todisteita!

  ”Jumala haisee!” Aamukahvit väärään kurkkuun! Itsellä oli konfirmaatio 23.6.96, mikä VÄÄRYYS! Juhannusbileet meni liki puoliksi sivu suun!

  Jatkoa odotellessa, nämä pelastaa päivän!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *