”DJ KAIZU:kin huusi että hyvä likat siinä vasemmalla!” – Johannan kirje Siljalle 10.1.1996

TARKKIS! TERSKA! 100196

Danke letteristä. Se piristi, koska mulla on nyt about 37,5 c kuumetta. Sul oli muuten älyn pitkä letteri. Miten sä jaksat…!

Mullaki on nyh lyhyet hiukset ja hapsuotsatukka. Oon ihan tyytyväinen. Ei oo tullu moitteita kun Reiskalta.

Reiskasta puheen ollen mä ja Riikka potkastiin sitä munille sun kehotuksesta ennen joulua fyssan luokassa. Tavallaan kaduttaa, ’cause Aleksi oli just siinä Reiskan vieressä ja katto mua vähän pahasti. Mä jään joskus muuten kattomaan Aleksi-loverboyta oikein pitkään, sille ei voi mitään. Se kyllä välttelee mua minkä ehtii.

Ehehehe… noh musta sä kyllä juot tosi paljon! Mä en ees pysty juomaan vinkkua, se haisee ja maistuu liian inhottavalle. Mä en oo kyllä maistanut kun punaviiniä, mansikka viini voi olla hieman parempaa, I think.

Infoa mua Jusesta ja susta! Ok? I WISH YOU LUCK!

Ai mix en uskalla ottaa kunnon kännii… no koska mulla on pirun huono viinapää! Mä kuolisin jos mä joisin yhtä paljon ku sä. (en oo kyllä kokeillu samaa määrää ku sä)

Olin Miisassa with Pauliina, Riikka, Viola, Johanna, Katriina, Niina & Eve. Eikä oltu ees juomassa: jorattiin pitkään kauheessa tungoksessa ja Miisa oli tosi hyvä. Suunnilleen n. 75 % Iisalmen nuorista oli siellä (ainakin nynnyjä ei siellä näkyny.) Kerron myöhemmin lisää.

Mun todistus oli 8,5 ja numberit: K & H 10, Ruotsi 10, äikkä 9, matikka 9, kässä 8, musa 9, liikka 8, köksä 8, hissa 8, bioska 8, kemia 8, ja kuvis 8. Meil ei annettu numeroita fyssasta, enkusta, ussasta ja mantsasta.

Äiti tuli äsken Kuopiosta ja toi mulle sukat, pipon ja paidan. Ja ai niin… meidän musakoululla oli logokisa ja mä voitin sen! Se mun logo oli suunnilleen tällanen:

(PIANON KOSKETTIMET). Eihän tosta tule kun tonnin lisäys pankkitilille. Nyt toi mun piirros koristaa kaikkia paitoja tms. Joten ihan kiva olo!

Mun parhaat kamut on Pauliina, Riikka… ja mun tosi hyviä frendejä on noi Viola, Jossu, Kate, Ninnu ja Eve + pari meidän luokkalaista Terhi ja Taru.

Olin muuten 31.12. disessä, jossa esiintyi 101. Hubaa oli… Viime perjantaina 5.1 en ollu kaupungilla. En jaxanu lähtee.

Danke muuten julekortistakin. Nii… Miisassa oli hubaa… mä ja rakas bestikseni Pade harrastettiin siellä ”seventies”-tansseja, siis niitä 70-luvun alkudiscotansseja, ja saatiin me vähän huomiotakin!!! DJ KAIZU:kin huusi että ”hyvä likat siinä vasemmalla!” Se meidän dance oli sellasta perseletkaa, eli perseet sivulta yhteen. Pian siihen sit liittyi pari muutakin ja kohta melkein kaikki oli siinä. Aika poikkeuksellisen mautonta!!!

11.1-96

Moi taas, oon taas kipeenä ja ajattelin jatkaa. Sorry tää käsiala. Saat tosta 4 Kreetan lähettämää FB:tä, jatka.

Minkä levyn sä haluisit? Mä haluisin Aikakoneen. Mulla on satasen lahjakortti Anttilaan, joten ostan sen tai vaatteita.

Mitäs sä sait julelahjax? Mä sain mm. Beatlesin ja Jackson 5:n cd:t. En jaxa luetella kaikkia.

Jos teille tulee Ellos-kuvasto, niin vilkasepas sivulle 109. Meitsi ostaa sieltä mustat kiiltävät satiinifarkut, herneenvihreen topin ja hopeavyön. Aika miisamaiset, mutta makeet kuteet. Pauliinakin ehkä ostaa samat, mut erivärisinä.

Mä katoin äsken Michael Jacksonin videoita ja mixtreenivideota. Siinä mixtreenivideossa oli otteita myös meidän skolesta, mut mä en nähny siinä itteeni.  Nyyhky.

Eilen muuten soitin Riikalle ja koulussa oli sattunu vähän pahasti, nimittäin enkunopella oli joku papru mulle ja sit se oli kysyny että ”kuka asuis Jossun lähellä et vois viedä tän paperin”. Arvaas kuka asuu mun lähellä. No kyl sä tiiät. Joku oli möläyttänyt et: ”Aleksi on Jossun naapuri” ja ope oli antanu Aleksille sen paprun. Oonhan mä kertonut sulle et se tietää et mä tykkään siitä? No Aleksi oli sit tunnin jälkeen menny Riikan luo ja sanonu jotain et se ei viitti viedä sitä mulle. Mua hävettää ihan kauheesti! Heti kun Allu sai tietää et mä tykkään siitä, niin siitä tuli tollanen outo. Anyway, mä näin mun ex-bestiksen Mervin viimeviikolla, se on Kauppisheikin yläasteella, ja Aleksi oli seiskan alussa sen luokalla. Mervi kertoi, et Allu on sen mielestä kauheen ujo ja hikari, näsäviisas paskiainen. Mä en oo tippaakaan tota mieltä. Onhan se Allu hyvä matikassa mut en sanois et se on muuten hiku. Ujo se on nykyään ja mä en oo kuullu sen näsäilevän. Paskiainen se ei oo.

Mitäs kuuluu tällä hetkellä sun poikarintamalle (muuta ku Juuso)? Mulla menee tavallisesti. Allu pelkää ja Peten kans on kiva flirttailla. Pete on yx meiän luokan söpöimmistä ja meillä synkkaa hyvin. Me ollaan hyvät frendit. Mitähän se sanois jos tietäis että mä tykkäisin siitä? Toivottavasti se ei olis niin ujo kuin Allu. Mä muistan kun ennen joulukuuta Aleksi vielä laulokin mun eessä ja pysty nauraen kattomaan silmiin. Nyt se on sellanen ku se on.

Mitä kaikkee sä oot saanu sen fanikiertarin kautta? Mä oon saanu mm. kauheen julistepinon ja lehtileikkeitä MJ:stä, yx hemmo taas oli vaan repässy kuvan vanhasta kalenterista jossa oli mustavalkonen pikkukuva Jackosta. Kauheesti järkee!

Hitto kun on tylsää olla kipee. En oo ees nähny frendejäni (muuta kun Riikkaa ja Padea) 3 päivään.

Tänään Pauliina tuli hakemaan mua kouluun ja se oli suoraan sanottuna ihan hassun näköinen. Sillä oli farkut kokoa 25’’ 32’’ (tosi tiukat!!!)! Varmaan on pojilla tänään hauskaa koulussa. Padehan on tosi nätti ja ne farkut kyllä myötäilee ihoa, sanotaan nyt vaikka että vähän kun tiukat pitkikset.

Saitkos tänään kirjeitä? Mä kävin puol tuntia sitten laatikolla ja mä sain yhen kirjeen Oililta. Se oli sellanen 3 paprun letteri, kummallekin puolelle kirjotettu, joten nyt mulla on kiirettä. Eka kirjotan tän kirjeen sulle ja sit writailen Kreetalle, Jonskille, Oilille ja Vitalle. Saatan kyllä lopettaa Vitan kans kun se on niin tylsä.

Ääk… kun ne palkinnot jaetaan niille logokisan voittajille, niin mä joudun kuitenkin Iisalmen sanomiin tai Salmettareen… mä oon joka kuukausi Iisalmen sanomissa tai Salmettaressa. Yhesti kun oli koululla paloharkat niin eikös uloslähtevinä pelokkaina koululaisina nähtykin Johanna ja Laura! Yhesti ne kävivät haastattelemassa meidän samba ”Brasiliana”-orkkaa, ja kuvax oli valittu sellanen jossa mä ja yx Lotta naurettiin ihan hirveesti!!! Ja kuvatekstinä alla luki: ”Brasilianan tyttöjä arkitunnelmissa.” Kerran taas nuortenpalstalla yx Eija teki jutun partiolaisista ja kuvassa oli ”Yksi laumalainen ja yxi vartsulainen” ja mä seisoin siinä laumalaisena sormet otsalla lauma-asennossa kauheen reippaan näkösenä. Mä olin silloin 7-10 v, koska laumassa oltiin sen ikäsenä. On paljon muitakin kuvia, mut en viitti kyllästyttää sua niillä. Sanon vaan että Iisalmi on pieni paikka.

Sorry muuten nää kuivat jutut… Mites siellä laivalla muuten meni (muuta ku ne 3 miestä).

Tossa on sulle näytteex velikulta söpöläinen mussukkaisen Jannen piirros ”Rankaisija”. Lähetä se takaisin. Se on piirtänyt on koulussa ihan tosissaan. Se kyllä piirtää ihan kuin ekaluokkalainen, vai mitä sanot? Sen taiteilijanimi on RN eli Runar Nyman. Niinku huomaat, se on vähän odd, Janne siis.

Mä lähetän valokopIon mun luokasta ens kirjeessä! Mut nyt stoppaan… sori kuiva kirje. KIRJOTA!

T: JOSSU

 

Analyysia kirjeestä:

  • Tästä se lähti – loputtoman paska, lähes tulkoon yksipuolinen rakkauselämäni. Käy sääliksi pientä Johannaa. Aleksi oli ensi-ihastus, jolta en saanut minkäänlaista vastakaikua.
  • Kylläpä olen helvetin hienon logon vääntänyt Ylä-Savon musiikkiopistolle! Oikein kateeksi käy tuollaista talenttia :D. Sain toki rahat tilille, mutta mitään paitoja ei tuosta hienosta logosta väännetty, eikä sitä edes otettu käyttöön. Sen sijaan Ylä-Savon musiikkiopisto taisi tilata tulevan logonsa ihan jostain muualta. Toisaalta: miksi tehdä logokilpailu lapsille, jos odotetaan suuria graafikontaitoja? 😀 LOL
  • Fanikiertari oli luultavasti sellainen kiertokirje tai FB (Friends book), jonka kautta lähetettiin listalla ylimpänä olevalle kaikenlaista fanisälää. Kätevä tapa saada lisää julisteita ja muuta vastaavaa! Onkohan nykyteineillä enää julisteita seinillään?
  • Miisa oli 90-luvun suomalainen ysäriteknosensaatio, jonka kerrottiin juuri noina aikoina saaneen suuren levytyssopimuksen Yhdysvalloista! Vasta 2000-luvullahan taisi paljastua, ettei kyseinen laulajatar edes itse laulanut biiseillään. Suutaan vaan avasi. Kuten RuPaul sanoisi, ”lipsync FOR YOUR LIFE!”. Ikävää kyllä, Miisa kuoli pitkäaikaiseen sairauteen vuonna 2016 – Rest in peace <3 Mutta pääsisipä aikakoneella katsomaan, millaista Miisan keikalla oli joulukuussa 1995. Luultavasti tällaista, vaatteineen kaikkineen:

Rakkaudella, Johanna

Kommentit (1)
  1. Tämä blogi on kyllä jotain aivan huikeaa 😀 Ihania pieniä yksityiskohtia jotka luulin unohtaneeni. Mulla ei ikinä ollut satiinifarkkuja mutta kaverilla oli oranssit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *