”Menin ulos yrjöömään. Mun eka viinayrjö!!!” – Johannan kirje Siljalle 21.3.1996

MORO! 210396                

Kiitti kirjeestä + luokkakuvastas! Tää kirjepapru on saatu sit Annikilta. Se on kuulemma niin ilonen mun kirjeharrastuksesta. Se varmaan luulee et sä oot mun ainoo k-kamu! No, kyllähän tääkin ihan hyvin kelpaa.

Mun viime ryyppykeikka 9.2 jälkeen oli 8.3. Olin sillon Lässyn kanssa. Sillon oli ilmanen dise nuokkarilla. Juotiin puolix valkkari 12,5 %, ja mä olin heti ihan pläähkunnossa. Mä en muista siitä paljo mitään, mut ketään en nuollu. Aleksi ei ollu. Mä näin kyllä yhen Petrin, ja me puhuttiin varmaan 30 minsaa, sellasista asioista niinku kännissä puhutaan. (Se ei kyl ollu juomassa) Mä kysyin siltä mm. et miltä tuntuu kun potkastaan munille. Se selitti että se kipu nousee päähän asti, ja sit mä sanoin et viina nousee päähän asti ja menin ulos yrjöömään. Mun eka viinayrjö!!! Mä sit istuin sen sylissä loppuillan, mut me ei nuoltu. Ehkä hyvä niin. Se on hyvännäkönen, mut mä en oikeestaan tunnistas sitä koulussa. Kun mä muistelen sen kasvoja mulle tulee vaan mieleen Rami Alanko, vaikka se ei oo ees niin ruma kun Rami.

Yleensä mä oon saanu viinat Riikan kautta, mut viimex mä ja Lässy otettiin se vinkku meiltä. Mä jäin äitille kiinni, en kyllä sen vinkun ottamisesta, vaan se löys mun takin taskusta vinkkukorkkaajan. Mä oon arestissa, ja huomenna on Sinäminädise. Vituttaa kun ei pääse sinne! Onnex Pauliina tulee meille mun lohdux viettämään tylsää koti-iltaa.

Mun kokeet on menny ihan tavallisesti. Äikästä sain 9+ ja tuntiosaaminen oli 9 ½. Muita kokeita mä en muista… helmikuun puolella oli mantsan koe, ja sain 7:n, matikasta oli 8 ½ muistaakseni.

Tossa on 2 FB:tä ja yx slami. Jatka.

Mulla on uus bestis Pauliinan lisäx, Lässy. Siis se likka josta Reiska tykkää, pitää meidän luokan nätimpänä. Eilen Reiska tökkäs Lässyä rintaan ja kysy: ”onks nuo aidot?”, tänään se puristi Lässyä kaksin käsin perseestä ym. paskaa. Yäk, Reiska on hirvee.

Arvaa kyrsiikö kun kaikki puhuu siitä disestä ja juomaan lähdöstä ja mun pitää olla himassa. Suunnilleen kaikki on siellä. Mä on uskalla kyl juoda pitkään aikaan kun jäin kiinni. Mitäs mulla oli… ai niin en oo enää kovin Aleksi-fani. Siitä on tullu sellanen dorka. Ensinnäki sillä on hirvee smurffipipo, se on näsäviisas ja ujo. No, oikeestaan se on tainnu kuulla mun sanovan sitä dorkax ja se ei enää oo mulle niin ujo. On se kyl ihan söpö silti.

23.3 -96 on lauantai klo 10.40.

Käytiin äitin kans kaupassa n. klo 9, ja nyt kun ei oo mitään tekemistä ajattelin jatkaa tätä.

Eilen mä ja Pauliina oltiin sit täällä meillä ja oli tylsää. Syötiin sipsejä ja katottiin Pulp Fiction, joka oli vähän outo leffa. Kaikki tapahtumat meni eri järjestyksessä, esim. John Travolta (Vincent Vega) kuoli ja vielä sen jälkeen se oli elossa. Ootko nähny sen?

Eilen pelattiin koulussa ringettee, tehtiin köksässä keikauskakku, lusikkaleipiä ja rahkapullia, ja enkku oli ihan kivaa… Ruotsin ope kerto kuinka sen siskoa oli luultu 30-v vaik se on oikeesti 50. Mä en oikein tiiä mitä tekis tänään kun Pauliina lähtee Kuopioon futiksen piiriharkkoihin ja Lässy asuu kaukana ja muut tässä lähellä asuvat on kuitenkin ”siinä” tilassa ettei niille voi soittaa.

Sori jos kysyn uudestaan mut montako k-kamuu sulla on? Mä laskin et mul on tällä hetkellä vaan 4 ulkomaalasta ja 11 suomalaista k-kamua. Oli mulla enemmänkin noita ulkomaalasia mut jotkut ei kirjota tai mä en kirjota niille. Onks sulla ulkomaalasia? Mistä? Mulla on Ruotsista, Portugalista, Liettuasta ja U.S.A:sta.

Ääh, jotenkin etovaa kun isä oksentaa vessassa seinä takana. Upeet äänitehosteet. Ne oli eilen Kyöstin ja Hanna-Maijan luona ja on taitu korkata vähän liikaa.

Kun sä sanoit et te lähette Vuokattiin, niin kannattaa käydä Alakattirinne. Se on musta ainakin tosi hyvä. Tosin laskettelin hiihtolomalla ekaa kertaa, mut voin suositella sulle joitakin rinteitä, jos et oo ennen käyny Vuokatissa. Perskatti on ihanan loiva, mut pitkä. Se on musta ihana. Osaat sä lautailla? Mä en , enkä uskallakaan…

Eilen meidän luokan Sirpa (nimi muutettu) pinnas koko alkupäivän, mut tuli sit liikuntatunnille, muttei ees osallistunu liikuntaan. Vittu se on idiootti. Se valehtelee hirveesti. Mä muistan kun mä joskus neljännellä kuljin sen kans koulusta kotiin, niin se kerto et kun se oli Korkeasaaressa niin leijona karkas. Kaikki ihmiset lähti juoksemaan ja leijonanhoitajakin pelkäs. Sit Sirpa meni sen leijonan luo ja rapsutti sitä leuan alta ja se kesyyntyi. Toinen hyvä juttu Sirpalta: se oli joskus juossu tunnissa Kuopioon niin kovaa kun pystyi (täältä on noin tunti autolla Kuopioon), ja oli vielä käyny siinä välissä hampurilaisella.

Lässy kerto, että joku viikko sitten ruokavälkällä Sirpa otti Anttilasta 5 kipparinpiippua ja Mentos-patukan. Sit Sirpa oli varastanu Anttilasta Forrest Gump -soundtrack kasetin, kaikkia muita kasetteja ja meikkejä. Se on ihan täyspaska idiootti.

Sit ala-asteella se varasteli multakin rahaa, ja kaikilta muiltakin. Varmaan tuorein tapaus on, kun Lauran repun pikkutaskussa oli 30 mk jotta se vois ostaa kotiin mennessään jenkkihuivin, niin eipäs ollu enää. Kun me aina jätetään reput luokan eteen, niin siitähän se Sirpa oli ottanu ne. Tosin se ei myöntäny et se ois ottanu ne, mut kummasti koulun jälkeen se meni koulun lähellä olevaan kioskiin ostamaan karkkia. Ei oo kuule yhtään läpinäkyvää sen toiminta!!!

Mulla ei oo mitään enää kirjotettavaa, ei tää nyt kovin pitkä oo…

Writaa nobeesti.

<3:lla Johanna

Analyysia kirjeestä:

 • Sinäminädise – mikä valloittava konsepti! Harmi kun en päässyt näkemään, millaista se oli.
 • Olen napannut vanhempieni alkoholikaapista useita viini- ja viinapulloja teini-ikäisenä. Järkyttävää toimintaa. Suuret pahoittelut vanhemmilleni huomattavan typerästä toiminnasta.
 • Pulp Fiction miten hieno leffa! Nykyisin olen suuri Tarantino-fani. Elokuva taisi olla aikanaan K-18, joten en ymmärrä, millä ilveellä olemme Pauliinan kanssa saaneet vuokrata leffavuokraamosta lapsilta kielletyn leffan 13-vuotiaina. En ole nähtävästi myöskään ymmärtänyt tuolloin toisenlaista elokuvakerrontaa, jossa narratiivi ei ole lineaarinen (tähän muitakin hienoja sivistyssanoja :D).
 • Irrallinen huomio jenkkihuiveista: muistaako kukaan tällaista trendiä? Muistan, että jokaisella oli jenkkihuivi 90-luvulla pantana päässä tai fritsujen suojana kaulassa.

Tämä kirje on kuorrutettu kuorella, johon olen liimannut (Suosikista peräisin olevan?) sarjisstripin. Ehkä tuossa on ollut jokin hauska vitsi, jonka olen ymmärtänyt 90-luvulla täysin. Nyt en ymmärrä, missä vitsi on. Tietäisikö joku? Take That joo, jonkun levyn nimi saattoi olla Everything changes… mutta muuten, mitä hittoa?

Rakkaudella, Johanna

Kommentit (5)
 1. prepaidgiftbalance
  28.12.2018, 11:27

  Hey there… I am very happy to read these blog. Thanks for sharing this information. Very nice.

 2. Voisiko tuo strippi liittyä siihen sanontaan, ettei saa irvistellä, sillä jos tuuli kääntyy, irvistys jää kasvoille. Take thatia en koskaan fanittanut tai seurannut, joten en osaa edes arvata että miksi juuri tämän kyseisen yhtyeen jäsenet pelkäisivät tuulen kääntyvän. Olivat kovin ilmeikkäitä poikia?

  Kiitos tästä blogista. Tykkään kovasti!

  1. Kiitos palautteestasi, mukavaa että pidä blogistamme <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *