Sweet & Sour Chicken

Ladataan...

Ikiaikainen suosikkini kiinalaisessa ravintolassa on possua hapanimeläkastikkeessa. Mielellään friteerattua possua. Tämän vuoksi olen hyvin tyytyväinen että ainakin tuo ko. kastike onnistuu kotikeittössä hyvinkin helposti ja pienellä vaivalla. Friteerausta en olekaan vielä testannut. Lautaselle päätyi tänään myös possun sijaan kanaa, sitä on hammaskipuisen helpompi pureskella. 

Juoksimme tukka putkella koemaistajan kanssa tänään kaupoilla ja olimme hyvän ja tukevan illallisen tarpeessa (olenko jo maininnut, että en viihdy shoppailemassa kovin kauaa, paitsi online ostoksilla..?) kun pääsimme kotiin.

Puntaroin teriyakikanan ja hapanimeläkanan välillä, kerran ajatus lipsahti myös intialaisen ruoan puolelle, mutta kun kuljimme kiinalaisen ravintolan ohi Tammistossa, oli päätös aika helppo. Nopea googlaus autossa kännykällä tuotti tulosta ja löysin kivan uuden reseptin iltaa varten. 

Sweet & Sour Chicken

(alkuperäinen resepti BBC Food-sivustolta), tein pieniä muutoksia reseptiin)

1 pkt maustamattomia kanafileitä

1 prk tölkkiananasta mehussa

1,5 dl vettä

2 rkl maissijauhoja

2 rkl soijaa (jos tykkää suolaisemmasta ruoasta, suosittelen laittamaan 4 rkl)

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl ruokosokeria

2 rkl ketsuppia

1 rkl chilihiutaleita

oliiviöljyä paistamiseen

2 pientä sipulia

1/2 keltainen paprika

1/2 punainen paprika

1 yksikyntinen valkosipuli

2 cm pala inkivääriä

mustapippuria

Valuta ananaspurkista mehu pieneen kulhoon. Ota toinen, isompi kulho ja annostele siihen maissijauho. Sekoita maissijauhon sekaan 3 rkl ananasmehua ja sekoita kunnes sekoituksesta muodostuu tahnaa.

Lisää loppu mehu ja 1,5 dl vettä seokseen ja sekoita kunnolla. 

Lisää joukkoon soija, viinietikka, ketsuppi, chilihiutaleet ja sokeri. Sekoita hyvin. Siirrä kastike tekeytymään.

Pilko kanafileet pieniksi, suunnilleen samankokoisiksi paloiksi.

Paista pannulla keskilämmöllä pilkotut sipulit ja paprikat kunnes niihin tulee hieman väriä. Lisää joukkoon kana ja anna paistua, kunnes kanapalat ovat saaneet molemmin puolin väriä.

Lisää pannulle ananas, silputtu valkosipuli ja silputtu inkivääri.

Paista n. minuutin verran.

Sekoita ananasmehusekoitusta kunnolla ja kaada se pannulle. Anna kuplia pannulla, kunnolla kanaan ja kasviksiin sekoitettuna, kunnes kastike paksuuntuu. Anna kuplia kunnes kanapalat ovat kypsiä.

Tarjoile riisin kanssa.

 

 

Share

Kommentit

Tuuli - Looking for Clementines

Nam nam, näyttääpä herkulliselta! Jotenkin mulla on jäänyt ns. eksoottisempien ruokien kokkailu vähemmälle. Tykkään kyllä hakea ruokaa kiinalaisesta ja käydä silloin tällöin nepalilaisessa syömässä, mutta kotona sitten pysyn jostain syystä eurooppalaisen ruuan puolella. Tuo vaikuttaa helpolta ja hyvältä reseptiltä niin että voisinpa kokeilla sitä :)

annemi

Tuuli: kiitos, se oli kyllä oikein maukas ateria :) 

Itse olin ennen aika laiska eksoottisempien ruokien kokkauksen suhteen, mutta nyt on kyllä iskenyt joku etnisen ruoan kärpänen.

Kommentoi

Ladataan...