Ladataan...
anna k.

Ystäväni oli meillä käymässä nyt viikonloppuna, ja perjantaina vietettiin jonkin verran aikaa ulkona kuvaillen toisiamme. Kuvia kertyi aika paljon ja onnistuneita otoksiakin suhteellisen hyvin, ja mietin, että olisi kiva laittaa joitakin kuvia blogiin. Sitten taas sorruin miettimään, että sopiiko tämmöiset tyyliblogi-tyyppiset kuvat blogini "linjaan". Äsken kuitenkin luin ihanan Ellan kirjoittaman tekstin, jossa pohdiskeltiin sitä, kuinka helposti lokeroimme itseämme ja muita. Kun asetamme itsemme tai jonkun muun tiettyyn lokeroon ja sitten siitä lokerosta poiketaan, syntyy hämmennys. Kuka tuo ihminen oikein on, ei yhtään sellainen kuin ajattelin! Ellalta bongasin myös tämän sanonnan: "Don't think outside the box. Get rid of the god damn box."

Tykästyin heti tuohon sanontaan. Niin, kuka niitä lokeroita oikein tarvitsee! Heitetään ne menemään, niin on paljon helpompaa. En tiedä millaisen kuvan minusta blogini kautta saa. Veikkaan kuitenkin, että minun ainakin ajatellaan kykkivän päivät pitkät pusikoissa kameran kanssa, värittävän värityskirjoja ja pohdiskelevan syvällisiä. Ja se onkin usein aivan totta. Mutta yhtä totta on myös se, että tykkään myös pinnallisemmista jutuista, kuten vaikka siitä, että joku ottaa minusta kivoja kuvia. Muodista en ymmärrä, mutta pidän silti kivoista vaatteista. Rakastan värejä, mutta silti voin pukeutua myös mustaan. Tykkään myös meikata ja katsoa välillä poikaystäväni kanssa vaikka Futuramaa samalla kun syön pakastepitsaa. Vaikka suosikkimusiikkiani onkin esimerkiksi Johanna Kurkelan herkät ja syvälliset biisit, voin ihan hyvin lähteä mukaan baariin kuuntelemaan CMX:ää tai underground festareille, joilla esiintyy bändi nimeltään Lasten hautausmaa.

Mitä tulee yleiseen kriiseilyyn siitä, kuinka paljon "pitäisi" painaa ym, olen aina ajatellut olevani tuollaisen kriiseilyn/pinnallisuuden ulkopuolella. Valehtelematta en ole oikeasti koskaan ajatellut, että "ai kamala kun on niin paljon ylimääräistä, kyllä vähän pitäisi kiristää sieltä ja täältä". Tästä voi tietysti olla kiittäminen äidiltä perittyjä geenejä -vaikka söisin mitä, niin paino ei nouse. Mutta kuinkas sitten kävikään. Vuoden sisään olen laihtunut tahtomattani, enkä voi väittää, etteikö se olisi aiheuttanut minulle pientä kriisiä ja ajatuksia siitä, että miten kamalalta nyt oikein näytänkään ja kuinkahan moni ajattelee, että minulla on varmaan jokin syömishäiriö. Joku varmasti ajattelee, että no mitä sitten jos laihtuu, sehän on vain hyvä. Voin kertoa, ei se ole aina niin. Kun normaalipainon ja alipainon välillä on vain muutama kilo, laihtuminen ei tee kovin hyvää keholle eikä ulkonäölle. En pidä siitä, että luut näkyvät niin selvästi tai tuntuvat kovaa penkkiä vasten. En voi myöskään väittää, etteikö tuntuisi ikävältä kun minulle kommentoidaan, että lihat puuttuu ympäriltä. Jos en välittäisi ulkonäöstäni, voisin antaa tuollaisten juttujen mennä ohi korvien.

Tiedän siis itse, että minussa on monia erilaisia puolia ja hyväksyn sen. Pinnallinen ja ei-pinnallinen, syvällinen ja ei-syvällinen. Herkkä haaveilija ja se, joka ottaa kaukolaukaisijalla duckface-kaverikuvia. Jalat maassa ja pää pilvissä.

Tällaisella alustuksella sain siis ympättyä blogiin postauksen, jossa on kuvia vain itsestäni. Varoituksen sana kaikille luontokuvien ystäville, tämä saattaa toistua tulevaisuudessakin. ;)

Share
Ladataan...

Ladataan...
anna k.

Vähän aikaa sitten minuun oltiin yhteydessä Mirri Creativelta. Minulta tiedusteltiin, haluaisinko näytteen heidän uudesta värityskirjastaan. En ollut ennen kuullutkaan Mirri Creativesta, mutta tutkailtuani heidän nettisivujaan oli kysymykseen helppo vastata kyllä. Tänä vuonna perustetun yrityksen muodostavat kolme naista, jotka ovat kaikki luovan alan ammattilaisia. Yritys tuottaa tapahtumia ja kustantaa kirjoja, ja tämä minun saamani Good Hair Day -värityskirjanen on ensimmäinen neljästä tänä vuonna julkaistavasta Do-Be-Do-Be Book -värityskirjasta. Kuvituksen on tehnyt Sanna Pelliccioni, joka on yksi Mirri Creativen jäsenistä. Todella ilahduttavaa löytää uusia ja mielenkiintoisia kotimaisia yrityksiä!

Monet värityskirjat ovat niin suuria, ettei niitä viitsi kuljetella mukana laukussa. Tämä kirjanen on kuitenkin vain A6-kokoa, joten se on tarpeeksi pieni ja kevyt vaikka junaan tai minne tahansa mukaan otettavaksi. Ihan laukun pohjimmaiseksi sitä ei kuitenkaan kannata pehmeiden kansien vuoksi laittaa. Kuvitus on mielestäni leikkisää ja saa minut hymyilemään, vaikkei se olekaan ehkä ihan ominta tyyliäni. Tästä kirjasta tulee kuitenkin sellainen fiilis, ettei ole niin vakavaa, vaikka vähän menisi yli viivojen. Kuvitus on siis juuri sopivaa rauhoittumiseen, kun ei tarvitse miettiä, väritinköhän nyt hienosti ja tarpeeksi tarkasti, jotta lopputulos olisi jotenkin täydellinen. Kuten saamassani tiedotteessakin todettiin, värittämisessä ei voi epäonnistua.

Kirjan pieni koko mahdollistaa myös yhden värityskuvan nopeamman valmistumisen suuriin kirjoihin verrattuna. Itseäni ainakin välillä ärsyttää, jos joku kuva jää kesken, kun en vain jaksa (toisin sanoen käteni ei jaksa) värittää koko sivua kerralla. Tässä värityskirjassa sitä ongelmaa ei ole, tosin sivuja voisi olla vähän enemmän..! Toisaalta hintaa kirjalla on vain viitisen euroa, joten kovin paksua opusta ei siihen hintaan ehkä voi vaatiakaan.

Yllä olevassa kuvassa on  lempiaukeamani koko kirjasta. Sulkia ja sydämiä tietenkin!

Tämä oli siis ensimmäinen osa neljän värityskirjan sarjaa. Tulossa on vielä niin miehille ja pojille suunnattu auto- ja moottoripyörämaailmaan keskittyvä "Kustom Sketches", kuin myös "Random Things from Finland"  ja "Holy Pictures", joka keskittyy nimensä mukaan pyhiin aiheisiin. Teemoiltaan tämä sarja eroaa siten melko paljon luonto- ja mandala-aiheisten värityskirjojen joukosta, ja voi siten innostaa värittämisen pariin myös heitä, jotka eivät vielä ole sitä kenties löytäneet.

Värikästä keskiviikkoa!

Share
Ladataan...

Ladataan...
anna k.

Niivermäen luonnonsuojelualue ja luontopolku sijaitsevat aivan kauppakeskuksen vieressä. Jos tarvitsisi valita, kumpaan menisin viettämään laatuaikaa, valinta ei olisi kovin vaikea. Vaikea ymmärtää, miten näin ihana vanha metsä voi olla vain pienen kävelymatkan päässä rakennuksesta, jonka pääasiallinen tarkoitus on saada ihmiset kuluttamaan. Luontopolku valmistui vasta viime vuonna, mutta ainakin koiranulkoiluttajat ja lapsiperheet ovat tuntuneet löytävän paikan. Näkyipä siellä viikonloppuna myös ryhmä luontokuvauksesta kiinnostuneita kameroineen ja jalustoineen. Luontopolku on vain reilun kahden kilometrin mittainen, joten mikään kovin suuri urakka ei ole kiertää koko lenkkiä läpi. Tietysti voi myös kävellä lyhyempää kautta näkötornille ja takaisin, jolloin matkaa tulee noin 1,6 kilometriä eli hieman vähemmän. Metsän raikas tuoksu ja ja syvät vihreän eri sävyt, ei vaan ole mitään sen voittanutta.<3 Ja toisin kuin kesäkuussa, nyt ei ollut hyttysiäkään, joten sai olla ihan rauhassa.

Minulta taisi keväällä jäädä julkaisematta kuvat samasta paikasta. Silloin metsässä oli isoja alueita täynnä ketunleivän ja valkovuokon kukkia, ja näky oli vähintäänkin satumainen. Kuvani eivät oikeastaan edes tekisi näylle oikeutta, mutta kenties palaan asiaan ensi keväänä uusin kuvin. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
anna k.

"Eiks ookki kiva kun välil sataa?",

kysyi tuntematon mummo, kun potkupyörällä tänään vastaan tuli.

Vastasin, että "onhan se!" ja käännyin katsomaan, kun tämä hymyilevä mummo kiiti alas mäkeä.

Taas oltiin asian ytimessä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
anna k.

Tämän viikon aihe valokuvauskurssilla oli henkilökuvaus miljöössä. Ihmisten kuvaaminen on sellainen asia, jota haluaisin kovasti oppia, etenkin juuri luonnonvalossa ulkona. Vielä kun olisi innokkaita ja kärsivällisiä malleja! Tietysti kavereiden kanssa kuvaillaan aina silloin tällöin, mutta olisi kiva päästä harjoittelemaan ihan ajan kanssa. Kurssilla meitä on 15 oppilasta, ja meillä oli käytössä vain yksi malli ja rajoitetusti aikaa. Siinä ei kovinkaan paljon ehdi tai edes pysty ottamaan malliin kontaktia tai ohjata häntä, mikä kuitenkin on hyvin oleellinen osa henkilökuvausta. Myös oman vision toteuttaminen on aika hankalaa kun kuvaajia on paljon yhdessä rykelmässä. Jonkinlaisia kuvia sain kuitenkin aikaan ja tässä postauksessa ovat mielestäni ne parhaimmat, joihin olen itse ihan tyytyväinen. Ilta alkoi hämärtyä ja valo loppua aika nopeasti, mikä tietysti alkoi näkymään myös kuvissa.

Malli: Nina

Share
Ladataan...

Ladataan...
anna k.

Viime syksynä osallistuin kansalaisopiston valokuvauksen perusteet -kurssille. Opisto järjestää myös jatkokurssia, joka jäi minulta keväällä väliin, joten päätin ilmoittautua sinne nyt syksyksi. En tunne kurssilta ketään, mutta ainakaan tähän mennessä se ei ole haitannut.

Tarkoitus on vähän teemoittain kokeilla ja harjoitella erilaisia juttuja. Viime viikon aiheena, kun kurssi alkoi, aiheena oli pannaus (panning). Tämä oli minulle uusi termi, vaikka viime vuoden kurssillakin tätä kokeiltiin ja tekniikka siinä mielessä tuttu. Tarkoituksena on saada aikaan liikkeen tuntu "pysäyttämällä" kohde seuraamalla sitä kameran kanssa, jolloin muu osa kuvasta sumenee eräänlaisiksi 'vauhtiviivoiksi'.

Idea sinänsä on suhteellisen yksinkertainen, mutta toteutus sen sijaan aika vaikeaa ja vaatisi paljon harjoitusta. Useimmissa kuvissani autot jäivät ihan epätarkoiksi ja suttuisiksi, mutta nämä kolme kuvaa onnistuivat ainakin jokseenkin sinnepäin. Näyttää siltä, kuin vauhtia olisi enemmänkin kuin mitä oli todellisuudessa.

Oli siinä taas autoilijoilla ihmettelemistä!

Niinkuin kaikki minut tai blogini tuntevat tietävät, kuvaan lähinnä luontoa. Sen takia tällaiset kurssit ovatkin hyviä, sillä niillä joutuu poistumaan mukavuusalueeltaan ja kokeilemaan ja harjoittelemaan jotakin ihan uutta tai ainakin vieraampaa. Autot eivät esimerkiksi minua kuvauskohteena hirveästi kiinnosta, mutta kun niihin yhdistää mielenkiintoisen tekniikan, niidenkin kuvaamisesta tulee mielenkiintoista. Ja onhan se myös palkitsevaa, kun onnistuu jollakin itselle vieraammalla aihealueella. Tätä pannaustakin olisi kiva harjoitella lisää ja kokeilla erilaisia kohteita -eläinten kuvaaminen tällä tavalla toimisi varmasti ainakin hyvänä kärsivällisyysharjoituksena, sillä niiden liikkeitä on aika hankala ennustaa etukäteen.

Share
Ladataan...

Ladataan...
anna k.

Elokuun puolivälissä kävimme ystäväni Satun kanssa Tukholman risteilyllä. Sää oli aurinkoinen eikä laivakaan pahemmin keikkunut, ja seura tietenkin mitä parhainta niin eihän siitä voinut tulla kuin hyvä reissu! Näitä kuvia on aika paljon, joten jätän pidemmät puheet tällä kertaa pitämättä.

Risteilyllä on tietenkin päästävä buffettiin, vaikka arvokastahan se on. Tämä oli elämäni viides risteily, ja jokaisella kerralla on käyty buffetissa. Tosin edellisellä kerralla kun olin Tukholman risteilyllä, Antti-myrsky riehui niin voimakkaasti, että buffettiin laitetut eurot menivät aikalailla hukkaan kun en pahoinvoinniltani syömään kyennyt.

Oli todella kaunis auringonlasku ensimmäisenä iltana.

Harjoiteltiin vähän siluettikuvien ottamistakin.

Ja aamulla aamiaisbuffettiin. Sellaisessa en ollutkaan ennen käynyt. Hintakin on mielestäni kohdillaan, olikohan se kympin paikkeilla. Kyllä tällä jaksoi Tukholmassa seikkailla monta tuntia.

Suuntasimme kohti vanhaa kaupunkia ja siellä vietimmekin koko ajan, sillä se oli meille molemmille vieras. Aiemmin on tullut pyörittyä lähinnä keskustassa, mitä en nyt ymmärrä alkuunkaan.

Kunno turisteilla on oltava tietenkin kartta mukana.

Paikallinen Seiska? Nauroin ääneen tuolle pääotsikolle -kirjoittaako joku näitä tosissaan?

Behind the scenes...

...and results! Vähän kieltämättä näyttää epäilyttävältä tuo ylempi kuva.

Olimme päättäneet käydä syömässä jossakin kasvisravintolassa, ja päädyimme Hermans-ravintolaan.

Buffetti oli oikein hyvä, mutta aika arvokas. Maksoi huomattavasti enemmän kuin luulimme. Aika monessa salaatissa tosin oli raakaa porkkanaa, jota en voi syödä, mikä vähän harmitti. Söimme terassin puolella, jolta näkymät olivat aika hienot, ja paikka oli muutenkin viihtyisä. Tajusimme tosin liian myöhään, että hintaan olisi kuulunut myös ulkoa alemmalta tasolta löytyvä grillibuffetin tarjonta (joka varmaan teki myös lisähintaa buffettiin..). Emme yksinkertaisesti huomanneet sitä, enkä ole varma mainittiinko meille siitä kassalla.

Joku veti tässä pientä kevyttä porrastreeniä..

Viikonlopun kirkkaat juomat.

Karaokea oli ihan mukava kuunnella, taso oli yllättävän korkea. Menomatkalla käytiin muuten bingossa, mutta ei löytynyt bingoja ajoissa kummaltakaan. Höh!

Perinteinen seinäkuva laivan sisältä. Tunnelma laivalla oli aika rauhallinen, paljon perheitä ja vanhempaa väkeä. Bändi, jonka nimeä en juuri nyt muista, oli myös tosi hyvä. Todella lahjakkaat laulajat. Vedettiin vielä muutamat tanssit dj:n tahtiin ennen nukkumaanmenoa.

Ihana kesäreissu kerta kaikkiaan, kiitos vaan matkakumppanille!<3

Share
Ladataan...

Ladataan...
anna k.

Kuuntelen juuri Johanna Kurkelan tänään ilmestynyttä albumia Ingrid. Levyllä on kaksi kappaletta, jotka saivat minut ajattelemaan näitä viime yönä otettuja kuvia. Olin jo käymässä nukkumaan, kun poikaystäväni kotiin tullessaan kertoi, että ulkona on aika kirkas tähtitaivas. Tähtien kuvaamiseen ei tällainen kaupungissa sijaitseva parveke taida olla ihan ihanteellinen paikka, mutta täytyihän sitä kokeilla ensimmäistä kertaa, saisimmeko mitään näkymään. Olen ihan tyytyväinen, että sain otavan tunnistettavasti joihinkin kuviin mukaan, ja näkyipä ihan hentoisia revontuliakin hieman. Kannatti nousta sängystä.

Niin, oli kai tarkoitus sanoa jotakin niistä biiseistä. Maailman valtiaat ja Kiertokulku, kannattaa kuunnella vaikka Spotifysta. Ensimmäistä kappaletta kuunnellessa, niinkuin tähtitaivasta katsellessa, muistaa oman pienuutensa ja toisaalta myös planeettamme pienuuden. Pallomme on vain pieni piste avaruudessa. Mittasuhteet ovat niin äärettömiä, että niitä on vaikea kuvitella. Kuinka minä voin nähdä jotakin, joka on satojen miljoonien kilometrien päässä, mutta toisaalta niin lähellä kuitenkin, että avaruuden mittakaavassa matka on mitättömän pieni?

Kiertokulku taas muistuttaa siitä, kuinka kaikki kiertää ja olemme yhteydessä toisiimme ja luontoon, oli kyse sitten puista tai sukupuuttoon kuolleista lajeista. Elämä jatkuu meissä ja meidän jälkeemme.

Ingrid on aika syvällinen levy. Suuria ja ajankohtaisia aiheita. Mörköjä ja melankoliaa, mutta valoisuus kumpuaa silti jostakin.

Share
Ladataan...

Pages