Inkiväärikeksit

Näiden keksien juju on siirappisen sitkeä nekkukakkumainen rakenne ja inkiväärin ihana maku. Yksi parhaista keksiresepteistä, johon palaan aina uudestaan. Ihanan pitkiä aamupaloja ja hauskaa viikonloppua!

fk-inkivaarikeksit.jpg

Inkiväärikeksit (30 kpl)

– 100 g pehmeää voita
– 1 dl sokeria
– 1 tl vaniljasokeria
– 2 rkl tummaa siirappia
– 2 1/2 dl vehnäjauhoja
– 1/2 tl ruokasoodaa
– 1 tl inkiväärijauhetta

Vatkaa pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot, ruokasooda ja inkivääri. Hidasta vatkaimen nopeutta ja sekoita jauhoseos taikinaan.

Muotoile taikinasta kolme pitkää pyöreää tankoa leivinpaperin päälle uunipellille. Painele tankoihin haarukalla raitoja.

Paista tangot 175 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes ne alkavat saada kevyesti väriä.

Anna tankojen jäähtyä muutama minuutti, ja leikkaa vinottain reilun pari sentin siivuiksi. Anna jäähtyä pellillä ja siirrä ilmatiiviiseen rasiaan.

fk-inkivaarikeksit2.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.