Manteli-ruusukaalipaistos

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Paahtaminen uunissa tuo esiin ruusukaalin parhaat puolet. Sen maku muuttuu melkeinpä pähkinäiseksi, ja sopii täydellisesti yhteen manteleiden ja dijonkastikkeen kanssa. Ja ruuan tekeminen helppoa ja nopeaa kuin mikä!

Jos innostut ruusukaaleista, kokeile myös tätä reseptiä.

Manteli-ruusukaalipaistos (kahdelle)

- 1 rasiallinen (n.300 g) ruusukaaleja
- kourallinen manteleita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl dijonsinappia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria myllystä

Halkaise ruusukaalit ja nosta ne manteleiden kanssa uunivuokaan. Pyörittele kevyesti oliiviöljyssä. Paista 200 asteessa reilu 20 minuuttia kunnes kaali on saanut väriä ja pehmentynyt hieman.

Sekoita pienessä kulhossa dijonsinappi, öljy ja valkoviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastiketta paistokseen maun mukaan.

Share
Ladataan...

Kommentit

HaLo

Ihanan simppeli ohje, tää ruusukaalifani taitaa laittaa kokeiluun :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ohoo voisinpa vaikka kokeilla! En oo koskaan maistanut ruusukaalta koska joskus kun olin pieni niin tuli semmonen lastenohjelma kun Franklin ja se inhosi ruusukaalta..

Fanni ja Kaneli

Maista ihmeessä - ja suosittelen varsinkin tuota uunissa paahtamista keittämisen sijaan. Se jättää kaalin kiva rapeaksi ja pähkinäisen makuiseksi. Ja tuo toinen resepti mihin on linkki jutussa on kans todella hyvää - vaahterasiirappi ja dijon sopivat kyllä molemmat ruusukaalin kanssa!

Sari / http://consumedlife.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Uuu pitääpä kokeilla, ruusukaali on tällä hetkellä mun lemppari. Vuosiin en siihen koskenut liittyen traumoihin joita sain ensimmäisenä joulunani Eglannissa, jolloin sain vegeruokavalioni vuoksi joulupäivänä lautaselleni vain ylikypsiä vetisiä ruusukaaleja. YÖKS! Onneksi pääsin siitä yli sillä ne on niiin hyviä kun ne on oikein kypsennetty. NAM!

Tuuliajolla

Mä olen aina inhonnut ruusukaalia!

Tätä on kyllä pakko kokeilla - ihan vain siksi että voiko muka ruusukaali oikeasti olla hyvää. :)

 

Ihanaa viikonloppua sulle! :)

Fanni ja Kaneli

Sari, täällä saman tyypiset traumat kokeneena:) Uuni on niille kattilaa parempi paikka!

Moikka Jeba, tässä on ruusukaalin inhoajalle oikein kunnon haaste!:) Kokeile tätä ja/tai tuota toista reseptiä mihin linkkasin. Uskon kyllä, että saatat tykätä. Varsinkin tuo dijonkastikkeen ja ruusukaalin yhdistelmä saattaa kääntää sut tykkääjäksi. Toivottavasti:) Hauskaa viikonloppua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tein tätä tänään lounaaksi paistetun lohen ja perunamuusin seuraksi. Todella hyvää! Helppo, nopea resepti. Ja kastike sopisi varmasti mainiosti myös perunasalaattiin!

Fanni ja Kaneli

Varmasti hyvää lohen ja perunamuusin kyljessä! Ja tosiaan varmasti loistava myös perunasalaatissa - siihenkin voisi lisätä lohta ja vaikkapa kapriksia. Ihanaa loppuviikkoa!

Kommentoi

Ladataan...