Laiskottelijasta lomatreenaajaksi

Kunnon Mamma

Tunnustan: en ole oikein ikinä ollut mikään mahtavan innokas lomatreenaaja. Niitä tyyppejä, jotka automaattisesti pakkaavat matkalaukkuun lenkkarit ja urheiluvaatteet, valitsevat hotellin sen perusteella että siellä on sali ja ilmestyvät aamiaiselle aamulenkin raikkaana. Olen arvostanut mukavuutta yli hikoilun, pakannut laukkuuni mieluummin vielä yhden rantamekon tai kenkäparin kuin salikamppeet. Aurinkolomat olen pyhittänyt löhöilyyn ja altaan reunalla lueskeluun, ja hei, kaupunkilomillahan treeniä tulee kuitenkin kun talsii kilometrikaupalla pitkin katuja.

No, nykyisin kun treenaaminen on ajanpuutteen vuoksi luksusta ja lomiinkin on tullut lapsen myötä hiukan uudenlainen sävy, onkin ajatus lomalla treenaamisesta alkanut tuntua erittäin houkuttelevalta (omaa aikaa, yksin!). Viimeisimmälle matkallemme pakkasin siis mukaan urheiluvermeet ja tsekkasin etukäteen hotellin kuntoilumahdollisuudet, joita olikin lukuisia. Pienimuotoisen uima-altaassa kauhomisen ja nurmikentillä tytön ja pallon perässä juoksentelun lisäksi ehdin toteuttaa niistä vain muutaman.

Hiekkamyrskypäivänä kävin salilla:

...josta sainkin itseni niin jumiin, että joka ilta kello viideltä järjestettävä puutarha-jooga kutsui vastustamattomasti:

(Olen tuo taaempi pinkkipaitainen - huomaattekos, kerrankin se notkeampi!)

Ennen lomaahan uhosin tuovani matkalta vähintään yhden uuden lajin tämän vuoden lajilaskuriin. Loman viimeisinä päivinä meinasi tuo lupaus jo alkaa kaduttaa. En tosiaan millään saanut miestä houkuteltua tenniskentälle ja kovan tuulen vuoksi rannassa liehui melkein joka päivä punainen lippu niin, ettei esimerkiksi melonta tullut kyseeseen. Viimeisenä rantapäivänämme otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja kävin kipaisemassa huoneesta kotoa asti raahaamani räpylät, maskin ja snorkkelin - joiden ahtamisesta matkalaukkuun mies ei ymmärrettävästi ollut kauhean ilahtunut ;) - ja pulahdin Persianlahteen. Näkyvyys oli huono, eikä mitään nähtävää oikeastaan ollutkaan, joten kovin kauaa en vedessä viihtynyt. Päätin kuitenkin yritys hyvä kymmenen -hengessä, että tästä tsemppauksesta kyllä napsahtaa uusi laji mittariin.

Näin ollen, laji numero 11: snorklaus!

Tylsistä maisemista huolimatta oli kiva ottaa pitkästä aikaa tuntumaa räpylöihin ja vedenalaiseen maailmaan. Viimeksi olen nimittäin käynyt snorklaamassa ja sukeltamassa kaksi vuotta sitten Karibianmerellä! Tänä kesänä olemme lähdössä jälleen reissuun, joten saa nähdä, josko pääsisin siellä vaikka sukeltamaan. Yksi matkaan lähtevistä kavereistani sukeltaa myös, joten täytyy houkutella hänet mukaan.

Summa summarum, myöhäisherännyt lomatreenaaja myöntää: urheilu lomamatkalla on mukavaa. Olo on freesimpi, kun tekee välillä muutakin kuin löhöilee, ja lomaherkutteluakin on hyvä tasapainottaa vähän hikoilemalla. Jatkossa siis urheilukamppeille löytyy aina tilaa matkalaukustani!

Onko sinulla tapana käydä lomamatkoilla urheilemassa?

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Me ollaan luultavasti kesällä lähössä etelään ja oon nyt jo alottanu henkisen valmistautumisen siihen että lomalla treenaan sitten kanssa. Eli ei oo yleensä ollu tapana. :D

Aasara
Kunnon Mamma

Hehe, joo henkinen tsemppaus on hyvä aloittaa jo reilusti etukäteen! :D Täytyy sanoa että se kyllä motivoi kun on raahannut ne lenkkarit ja urheiluvaatteet kotoa asti mukaan - ei vaan kehtaa kantaa niitä ihan käyttämättöminä takaisin kotiin. ;)

S.g
Sara G

Mulla tuottaa tuskaa liikkua lomalla, ilmeisesti sitä vaihtaa heti jonkin lomalla-vaihteen päälle ja jättää kaikki "hyvät tavat" kotiin. :D Kerran olen ollut hotellin järjestämällä vesijumpalla mukana. Joten minusta tuo kerran salilla käynti on huikea saavutus! :)

Aasara
Kunnon Mamma

Hyvien tapojen kotiin jättäminen on juurikin ollut se munkin tyyli aiemmin. :D Nyt on jotenkin erilaista kun toi lapsen kanssa lomailu ei ole enää samanlaista lomaa kuin ennen, vaan päivissä on pidettävä se tietty rytmi ja kuri ja järjestys että homma toimii - jotenkin sen urheilun sovittaminen siihen kuvioon ei tunnu enää yhtä epäsopivalta kuin ennen. ;)

Katri K. (Ei varmistettu)

Vähintään juoksukengät aina mukana, yleensä myös joogamatto. Ja lasten kanssa reissatessa olen onnitellut itseäni, jos olen saanut käytettyä molempia edes kerran! ;)

Aasara
Kunnon Mamma

Ooh, oma joogamatto mukana on jo aika pro-meininkiä! 

Elisa / @minajamorris (Ei varmistettu)

Parasta on just se fiilis kun on treenannut aamulla ja tulee freesinä aamupalalle kun muut vasta heräilee (tai on jopa krapulassa). Mikä mahtava ylemmyyden tunne! ja sit on vielä koko lomapäivä edessä. ;)

Aasara
Kunnon Mamma

Haha, mä niiiin aion kuulua jatkossa näihin ylemmyydentuntoisiin! Varsinkin kun se myöhään nukkuminen tai krapula ei todellakaan tule enää kyseeseen... ;)

IitaIip
Kolmen koto

Itse aina etelänlomalla käyn aamulla aikaisin juoksulenkillä.parasta se on lähellä meren rantaa ja ah se ihana aamutuoksu!rakastan samalla katsella kun paikalliset avaavat putiikkejaan ja pesevät katuja. Ja sitten fressinä aamupalapöytään ;D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.