Ladataan...
Mansen Muijat

Morot tiskiin!

Elokuun keskiviikkoiltana olikin tarjolla erikoista kulinarismia, kun hyönteiskokki Topi Kairenius ja Brooklyn Breweryn olutasiantuntija Amanda Tala saapuivat Tampereelle Rillinkiin ja tarjoilivat raikkaiden oluiden kylkeen pieniä, mutta sitäkin maukkaampia ötökkäannoksia. Joo, minä olikin jo aiemmin rouskutellut sirkkoja Thaimaassa ja kokeillut Topin kokkauksia ruokamessuilla Helsingissä, joten aivan sisu kaulassa ei tarvinnut lähestyä näitä tarjoiluja. Ja se täytyykin nyt kirjoittaa heti kärkeen, että hyönteiset voivat olla myös proteiini- ja hivenainepitoisia gourmet-herkkuja, eivät pelkästään mitään lihankorvikkeita ja vastaus maailman ekokriisiin  (vaikka ne samalla vastaavat myös tähän haasteeseen).

Hyönteisannokset ja Brooklyn Breweryn neljä annoksiin huolella valittua olutta olivat nimittäin niin makoisia ja miellyttäviä, että voidaankin sanoa ihan ääneen, että erityisestä hemmotteluillasta oli kyse.

Ensimmäinen makupala oli ruisnappi, jonka päällä oli jauhomatoja (, jotka ovat oikeasti toukkia, mutta tunnetaan tällä nimellä) ja valkosipulihummusta. Vaikka yleensä näitä kavereita saattaa kohdata epäilyttävissä puuhissa kuivakaapin jauhopussissa, tarkasti kasvatettuina ja porkkanalla ja kaalinpäillä syötettynä nämä toukat antavat mukavan lisämaun naposteltavan päällä. Brooklyn Breweryn ohessa tarjoiltu olut oli mukavan sitruksinen ja piristi jauhosankareiden makua juuri sopivasti.

Seuraava annos nousi suorastaan illan suosikiksi (melkein. Jälkkäri nimittäin pesi pöydän, mutta siitä vähän myöhemmin): pannulla rapeiksi paahdetut sirkat hieman tulisella porkkanawokilla. Sirkkojen maku oli paahdettuna lähellä poppareita tai sipsejä ja niitä olisi mielellään rouskutellut isommankin annoksen! Sirkkojen kanssa tarjoiltiin hieman maltaisempaa Brooklyn Breweryn olutta, joka toimii erityisen hyvin mausteisten ruokien kanssa.

Sirkkojen jälkeen makunystyröitä haastettiin ötökkäjauhosta tehdyillä ”lihapullilla”, jotka tarjoiltiin linssien ja kesäkurpitsan kanssa. Lihapullien rakenne muistutti pitkälle kasvispullaa, mutta maku oli uusi. Tulisikohan hyönteisjauhoista uusi proteiinipitoinen lähde massaruokailuihin koulun keittiöihin ja armeijaan? Maun ja ravinnepitoisuuden puolesta se ei tuntuisi ollenkaan mahdottomalta.

Viimeinen annos olikin sitten illan tähti: kaurapaistoksen ja kuhnurimehiläisten toukkien päälle oli ripoteltu useita maitohorsman kukkasia koristeeksi ja luonnolliseksi makeutukseksi. Eikä nämä toukat maultaan olisi voineet olla yhtään herkullisempia! Ne olivat ai-van fantastisia. Maultaan ne olivat pähkinäisiä ja kermaisia, mutta samalla niissä oli joku ominaismaku, jollaista ei ole ennen tullut vastaan. Sen ohella tarjoiltu Brooklynin olut oli myös ehdoton suosikki. Amanda kertoi sen syntyneen innovatiivisena kokeiluna ja sen raikkaus lähenteli skumpan ja oluen välimuotoa.

Kokonaisuutena elokuun viilenevien iltojen tuuli ei häirinnyt muuten niin ihastuttavaa tasting-iltaa.

Ja jos tämä tasting sattui menemään ohi niin ei hätää! Tampereella pääsee maistelemaan taas olutta ja ötököitä 13.9.  Kahdet  Kasvot –baarissa. Siihen tapahtumaan pääsette Facebookissa TÄSTÄ.

Hyvä, että hyönteiset tulevat vastaan tulevaisuudessa myös muualla kuin Tampereella suu auki pyöräillessä.

 

Nägyy!

-Anna

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Tiättekö mitä ensviikolla tapahtuu? No juujuu on meikän (Annukan) synttärit mut sen lisäksi siis? KYLLÄ! SE O BLOCKFEST!

Blockfest valtaa Tampereen siis viikon päästä 19.-20. elokuuta ja tapahtumasta on jälleen tulossa aika mieletön ja kuulemma vielä edellisiäkin vuosia suurempi. Koko ohjelma kannattaa käydä kurkkaamassa TÄÄLTÄ. Melkoinen määrä mielenkiintoisia ulkomaisia ja kotimaisia isoja nimiä, minkä lisäksi tietenkin myös niitä uudempia tulokkaita. Ihan muutamia kiinnostavia nimetäkseni niin etenkin Nas, G-Eazy, A$AP Rocky ja Big Sean kiinnostavat. Lisäksi myös kovia kotimaisia on käytävä katsomassa. Mun listalla ainakin muun muassa Ruger Hauer ft Regina, Paperi T, Evelina, Raappana ja Reino Nordin, jonka uuteen matskuun oon syttyny kyllä erikoisen paljon tämän kevään ja kesän aikana.

Ettei menis aivan uumoiluksi niin pyysin vielä järjestäjätaholta itte Määttäseltä (yksi tapahtuman mukavista herra iso herroista) kolme tärppiä, jotka hän haluis omalta osaltaan antaa. Tuli vielä oikein perustelujenkin kera:

1. A$AP Rocky / STADION

- Yksi vaikutusvaltaisimmista hahmoista niin musiikin kuin muodinkin saralla 2010-luvulla. Blockfestin keikkaa valmistellaan useiden päivien ajan jo ennakkoon, joten tulossa on ajankohtainen ja todellakin näkemisen arvoinen setti.

 

2. RUGER HAUER FT. REGINA / TELTTA

- Kun tutustuin viime vuosikymmenen puolella Reginan musiikkiin, oli vaikeaa kuvitella, että kyseinen yhtye voisi koskaan esiintyä Blockfesteilla, joka on noudattanut johdonmukaisesti linjaansa esiintyjävalintojen suhteen alusta alkaen. Ruger Hauer -yhteistyön myötä tästä tulee kuitenkin totta. Suomiräpin superkokoonpano x kotimaisen indiepopin suosikkiyhtyeeni yhteiskeikalla = älä missaa.

 

3. KALLE KINOS / STREET STAGE

- Yksi ehdottomista henk koht suosikkiräppäreistäni Suomessa. Äärimmäisen monipuolinen flow, rehdit lyriikat ja tyylitajuisia ideoita. Tamperelaista huippuosaamista ja ennen kaikkea uudistunut livemeininki!

 

Monien paljon odottama Travi$ Scott olisi Blockfestien esiintymisen myötä saanut ensimmäisen Suomen keikkansa, mutta esiintyminen jouduttiinkin artistin toimesta perumaan. Tilalle on kuitenkin nyt löytynyt korvaaja, joka julkistetaan kuulemma heti kun Blockfest vain saa siihen julkaisuluvan. Sitä jännäämään! Kannattaakin muuten seurailla tuota Blockfestin Facebook-sivua niin pysyy muun muassa tälläsistä muutoksista perillä.

Esiintyjiin vielä liittyen niin Veikkauksen sivuilla on myös käynnissä ensi viikon tiistaihin saakka äänestys, jossa kaikki voivat vaikuttaa siihen kuka viimeisen kotimaisen esiintyjän slotin oikein saa. TÄSTÄ tsekkaamaan ehdokkaat ja antamaan oma ääni suosikille!

Blockfesthan on myyty jokaisena järjestysvuotenaan aina jo ennakkoon loppuun, minkä vuoksi nyt suosittelenkin viimeistään ostamaan oman lippunsa mikäli tapahtumaan mielii mukaan. Moni lipputyyppi on jo loppu tai lähes loppu, joten kipin kapin Tikettiin lippukaupoille.

Minä ja Anna ollaan vahvasti meiningissä mukana. Nähää siä!

- Muijat

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

 

Moro!

Käytiinpä tuossa taannoin Foodoran järkkäämällä piknikillä Koskipuistossa. Suomen kesäkin päätti olla meille ulkoilijoille suotuisa ja säästyimme pahemmilta sateilta. Päästiin siis nyt testaamaan miten Foodoran ruokatoimitus puistoon hoituu. Aiemmin jo pääsimme kehumaan ideaa ja nyt sitten kokeilemaan sitä ihan luonnossa (ehe ehe).

Trubaduuri Japi Hyökyvaara oli soittelemassa meille kitaraa ja laulamassa hauskoja sovituksia monista tutuista biiseistä.

Pyörälähetit toivat ihania ruokia Bistro Venlasta, Wistub Alsacesta ja Hotstreetdogzilta. Pyynikin panimolta tuli myös raikasta juomapuolta meille puistoilijoille. 

Uudempi tuttavuus Wistub Alsacen pizzaa muistuttava “liekkipiirakka”. Ja eikä mikä tahansa lätty ollutkaan kyseessä. Pizzapohja on todella ohut ja rapea eikä tomaattikastiketta ole käytetty ollenkaan. Anna olikin käynyt näitä maistelemassa aiemmin paikan päällä Wistub Alsacessa ja voikin ilolla todeta, ettei kuljetus vaikuttanut makuun tai laatuun mitenkään. Niitä kannattaa ehdottomasti tilata itsellekin tai käydä testaamassa ravintolassa. Eri täytevaihtoehtoja on jokaiseen makuun niin kasvissyöjille kuin pekonin ystävillekin. 

Bistro Venlan salaatit ei petä koskaan <3

Oli hauska kuunnella välissä musisointia siinä jutustelun ja syömisen lomassa. Japi viihdytti meitä kappaleilla laidasta laitaan. Kuultiin vanhoja klassikoita ja sitten esimerkiksi Petri Nygårdia.

Kun porukka huomasi, että paikalla Annukan lisäksi on myös toinen laulaja Pihlaja (joka on muuten aevan mahtis ja ihana muija kaikin puolin) alettiin naisilta pyytämään heti duettoa. Japiltahan löytyikin sitten Anna Puun Linnuton puu -kappaleen sanat ja nuotit, joiden avulla Annukka ja Pihlaja sitten lauloivat yhdessä kyseisen kappaleen.

Oli aika ihana piknik mukavalla porukalla puistossa kun iltakin oli niin kovin lämmin.

Kiitos Foodora <3 Näitä lisää.

- Muijat

 

 

 

 

 

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Share

Pages