Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Käytiin testaamassa pienen lisävahvistuksen voimin Mysteeri Tampere, ja tarkemmin sanottuna mysteerihuoneista Siirin huone. Siitähän nyt ei ihan älyttömästi voi muuta kertoa kun sen, että läpi päästiin! Jee!

Mysteerihuoneita on Tampereella kaksi eli Siirin huone ja Jaskan pubi. Homman nimi on se, että porukka lukitaan tunniksi huoneeseen, jossa täytyy selvittää jokin mysteeri ja päästä huoneesta ulos. Huoneesta löytyy vihjeitä ja arvoituksia, joiden avulla jo hieman avatussa tarinassa pääsee eteenpäin ja lopulta myös toivottavasti ulos huoneesta koko mysteerin selviämisen myötä.

Huoneita voi pelata ja ratkoa joukkueina, joiden koko saa olla kahdesta viiteen henkilöä. Jaskan pubi -huoneessa on sellainen erikoisuus, että niitä paikan päällä on kaksi täysin identtistä. Voi koota halutessaan siis vaikka virkistyspäivän merkeissä kaksi joukkuetta ja mitellä yhtä aikaa kumpiko joukkueista selvittää mysteerin ensimmäisenä ja pääsee huoneesta ulos.

Meidän aika oli 53 minuuttia ja yksi sekunti eli ois siis ehtiny vaikka nopeet kaffet viä juamaan siinä.

 

 

Tää on kuulkaas aika koukuttavaa hommaa! Tuntui, että tunti vaan hujahti kun adrenaliinia virtas veressä aika annos. Ja ne onnistumisen tunteet kun lukot aukesivat tai keksii ratkaisun johonkin pulmaan. Aiettä!

Mahtavaa tekemistä kavereiden kanssa tai vaikka työporukalla!

 

Nägyy kaupungilla!

 

-Muijat

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

Morjentes!

 

Nythän meni käymään niin, että Tillikka uudistui taas kun Koskiravintolat otti sen omistukseensa. Siksipä suunnattiin Tampere Food Clubin kanssa testaamaan miltä uusi menu nyt näytti ja mitä Kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi oli paikan keittiömestarina meille keksinyt.

Alkuun juotiin isokyröläisen Kyrö Distilleryn uudet karpalolonkerot. Oli kyllä niin hyvä juoma tämä! Ihanasti maistui rosmariini ihan kuin Napue-ginistä tehdyssä drinkissä, johon sitä tulee myös jäisien karpaloiden lisäksi. 

Härkätartar, jossa Dijonmajoneesia, keltuaista ja rapeaa sipulia.

Tartar oli todella hyvää, mutta vaati kyllä toimiakseen ripauksen lisää suolaa. Pyynikin panimon Red Ale toimi tosi hyvin annoksen kanssa. Jos tykkää oluesta.

Valkosipuli-aurajuustoetanoita ja maalaisleipää.

Etana-annos oli meidän mieleen vähän liian kuiva. Me nimittäin tykätään, että pannuun jäisi kunnolla sitä ihanan öljyistä ja valkosipulista mössöä mihin voisi dippailla leipää kun etanat on popsittu pois. Rapeaksi paahtunut juustokerros tosin toimi kyllä mukavasti ja häipyi lautaselta ihan viimeistä murusta myöten.

Paistettua siikaa ja rapukermassa haudutettua perunaa Beurre Blanc –kastikkeen kera. Tämä annos oli siis niiiin hyvä! Aivan loistavasti paistettu ja suolattu siika, ihana kastike, hyvä annokseen sopiva Riesling-valkkari ja vaan yksinkertaisesti niin nannaa.

Kuvassa Annan vieressä ihana miuse Asikaine.

Pyttipannu eli rapeaksi paistettua savukylkeä, makkaraa, perunaa ja sipulia. Lisäksi suolakurkkua, punajuurta sekä kananmunaa. Eihän pyttäri nyt ikinä huono oo, mutta tässä Annukalle sattui annos, jossa ei ollut yhtäkään palaa makkaraa vaan pelkkää savukylkeä. Periaatteessa ois voinu olla onnenkantamoinen, mutta savukylkipalat oli melko jänkkää elikkä sitkeää ja niissä oli paksulti kovaksi jäänyttä rasvaa. Perunat oli aivan loistavat kun ne oli niin rapsakat päältä ja pehmeet sisältä. Punajuuri oli kans oikein mukava ylläri suolakurkun lisäksi.

Crème brûlée. Hillottuja mansikoita ja paahdettua valkosuklaata.

Oli kyllä niin ihanan makuinen tämä jälkkäri! Kuori olisi voinut olla vähän rapsakampi, mutta kyllä tälläkin Amélieta leikki.

Käykääs katsastamassa menu tarkemmin tästä.

 

Tillikka pitää sisällään niin paljon historiaa ja tarinoita, että aina vähän jänskättää kun tällaista paikkaa lähdetään uudistamaan, koska siitä historiastahan se persoonallisuus tälläisille paikoille tulee. Anna ois halunnut aistia Tillikan tunnelmassa jotenkin ne taiteilijaporukoiden ravintolassa viettämät tuhannet illat, mutta Annukka ei osannu sellasia kaivata.

Ootteko ehtiny vielä käydä maistelemassa uutta menua?

- Muijat

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Nyt on tullut muijien juoksutreenit pt Joona Valtosen kanssa päätökseen ja voidaan sanoa, että todella antoisa kuukausi on ollut. Ollaan nähty Joonaa neljän viikon ajan kaksi kertaa viikossa aina maanantaisin ja keskiviikkoisin, ja saatu paljon oppia juoksemisen ja kaiken siihen liittyvän suhteen.

Oltais voitu Joonan opastuksella ottaa joku muunkinlainen setti, mutta päätettiin nyt keskittyä treeneissä juoksukunnon ja tekniikan parantamiseen, koska se ei ollut kummankaan muijan vahvimpia puolia. Likkojen lenkin 10 kilometrin juoksulenkki toimisi mukavana päätöksenä kuukauden treeneille ja meillä olikin sen suhteen tavoitteena vähän parantaa viimevuotista juoksuaikaa.

Ekoilla viikoilla käytiin läpi lämmittelyrutiinia, joka pitäisi aina ennen juoksun aloittamista tehdä. Tehtiin juoksijan lihaskuntotreeniä, johon kuului lähinnä keskivartalon ja jalkojen lihaksiin keskittyviä liikkeitä. Paljon staattisia pitoja keskivartalolle ja erilaisia kyykkyjä.

Neljään viikkoon mahtui myös erilaisia koordinaatio- ja tekniikkaharjoituksia, minkä lisäksi Joona kuvasi meidän juoksut analyysiä varten. 

Juoksuryhti, käsien liike ja askellus oli meillä kuulemma hyvä. Vähän vois kiinnittää vielä huomiota varusteisiin ja ostaa paremmat juoksukengät, jotka vois auttaa muun muassa siihen, että penikat ei kipeytyisi niin herkästi.

Saatiin kivat treenikansiot, joihin Joona antoi meille neljän viikon ajaksi noudatettavan ohjelman ja läjäpäin ohjeita ja hyvää infoo kuvien kera.

Treenien aluksi tehtiin kuntotestit, joissa tehtiin 30 sekunnin ajan vatsoja, punnerruksia ja kyykkyjä. Vipana treenikertana nää testattiin jälleen ja muijathan paransi! Annukka tuuletti etenkin punnerruksia, joita tuli 30 sekunnin aikana putkeen 22 kun edellinen puolen minuutin ennätys oli 16. Jes! Annakin tikkas punnerruksia ja vatsoja ennätysmäärät. Kyykyt tais kummallakin pysyy aika samoissa lukemissa.

Vipoissa treeneissä otettiin muutamat kovat lähdöt vielä sprinttien muodossa ja tehtiin jaloille lihaskuntoa.

Joona Valtonen iha itte ja hymy herkäs koska niin hyvää seuraa tietenki!

Tehtiin muuten treenejä alotellessa kolmen kilometrin juoksutesti, joka oli aika hapokas alotus. Aateltiin, että kunhan ei oo cooperia, mutta täähän oli pahempi, koska piti juosta kolme kilometriä niin nopeesti kun pystyttiin. Eka aika 27. huhtikuuta kolmelle kilometrille oli 15 minuuttia 30 sekuntia. 16. huhtikuuta tää otettiin uudelleen ja kolme kilsaa menikin aikaan 14 minuuttia 22 sekuntia! Yli minuutin parannus huhhuh!

Kuukauden jälkeen Anna koki, että juoksu kulki jo paljon paremmin. Suurimman eron huomasi palautumisessa; lenkin jälkeen syke palautui paljon nopeammin kuin ennen ja olo oli mukavan virkeä. Tärkein käteen jäänyt asia on kuitenkin motivaatio ja innostus. Näillä eväillä on hyvä lähtee jatkamaan juoksuharrastusta ja keksimään uusia päämääriä kun tietää miten reenata oikeaoppisesti.

Annukalle jäi myös pieni palo juoksua kohtaan kytemään. Ois hienoa pystyä vaan loikkia sillä tavalla kevyennäköisesti joskus eikä niin, että jo kaukaa huomaa, että toi vetää ihan viimeisiä hengenvetojaan. Näiden treenien ja oppien jälkeen jäi sellanen fiilis, että hei se saattaakin oikeesti joskus olla mahdollista.

Nyt huomio obs attention! Kaikki, jotka kokee piston sydämessään ja miettii, että hitto kun pääsis vähän liikkeelle niin meillä on teille idis! Joona on kasaamassa kesäksi paria kesätreeniryhmää, jotka ovat kestoltaan viisi viikkoa ja erittäin hyvä startti tai vaikkapa vaihtelua omien treenien lomaan.

Joonan sanoin:

Kesätreeniryhmä sopii kaikille monipuolisesta harjoittelusta ja liikunnasta kiinnostuneille. Treeniryhmissämme on aina mahtava yhteishenki ja vaikka tosissaan tehdäänkin, niin huumoria ja hauskaa fiilistä emme ikinä unohda. Treeneihin sisällytämme kehonpainoharjoittelua, liikkuvuutta, kuntopiirejä, voimaharjoittelua, räjähtävyys-, nopeus- ja kimmoisuusharjoitteita, juoksua sekä akrobatiaa. Harjoituksien sisältö on rakennettu niin, että jokainen osallistuja voi tehdä ne aina oman kuntotason ja päivän fiiliksen mukaan. Ei viikko-ohjelmaa, ainoastaan tehokkaita treenejä!

Hinta: 69€ Mansen Muijat -blogin lukijoille (mainitse ilmoittautumisen yhteydessä)

Ensimmäinen kesätreeniryhmä aloittaa 6.6.!

Lisätietoa kesätreeniryhmästä ja ilmoittautumiset: Joona Valtonen / joona.valtonen@revo.fi tai 040 841 7510

 

Voidaan suositella Joonaa lämmöllä <3

Tästä on hyvä jatkaa.

- Muijat

 

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Ne olis kuulkaa Riesling & Spätburgunder -teemaviikot nyt käynnissä 22.5. asti ympäri Suomea! Käytiin Tampere Food Clubin bloggaajien kanssa kiertelemässä ja maistelemassa Tampereen kohteet läpi. Jakaudutiin kahteen ryhmään, koska yhdeksän ravintolan testaaminen saman illan aikana ei ehkä olis ollut niin nautinnollinen kokemus. Toisen ryhmän reissusta voitte käydä lukasemassa Sivumaku-, Kipparinmorsian- ja Pullonhenki -blogeista. Meidän ryhmäämme kuuluivat Savusuolaa-blogin Janica, Emmi sekä Ripaus tryffeliä -bloggaaja Merja. Molemmat ryhmät kiersi neljä paikkaa erikseen ja lopuksi yhdistettiin voimamme Hella&Huoneessa. Tapahtuman ideanahan on, että mukana olevissa ravintoloissa pääsee maistelemaan erilaisia saksalaisia rieslingejä ja pinot noireja niihin suunnitellun menun tai annoksen yhteydessä. Lasilliselle voi poiketa myös tilaamatta ruokaa. Mansen ravintoloista on tänä vuonna edellä mainitun lisäksi mukana Ravintola Näsinneula, Gastropub Tuulensuu, Ravintola Henriks, Kitchen & Bar Dabbal, Champagne Bar Shanté, Ball Room & Masuuni, Ravintola C ja Finlaysonin Palatsi. Meidän ryhmä suuntasi näistä neljään ensimmäiseen. Ekana kohteena Näsinneula.

Alkuun keitto valkoisesta parsasta. Tää oli taivaallista!

Hirvipastramia ja punaherukkaa.

Haudutettua kuhaa ja vihreää parsaa.

Kuhan kanssa viininä oli Borell-Diehl Riesling Kabinett 2015, Weingut Borell-Diehl, Pfalz, johon koko porukka taisi rakastua.

Jälkkäriksi valkosuklaa Crème Brûlée ja mansikkaa.

Ravintola Näsinneulan menun hinta on 52€ ja viinipaketin saa kylkeen 38€.

Tuulensuu edusti ainoana pubina ravintoloiden seurassa, joten ruokia on aika mahdotonta mennä liiakseen vertailemaan toisiinsa. Meidän suosikki oli ehdottomasti carpaccio. Tuulensuuhun kannattaa suunnata jos kiinnostaa maistella viinejä hieman rempseämmässä tunnelmassa. Ja niissä viineissähän on sitten mistä valita! 

Muijat pääskin tämän kierroksen tiimoilta tutustumaann Henriksiin ihan ekaa kertaa. Ja oli sen verran hyvä kokemus, että täytyy mennä pian uudestaankin! Menun hinta täällä oli 39€ ja viinipaketin 26€ eli ei todellakaan paha.

Kylmäsavustettua nieriää, grillattua uutta perunaa, limeä ja rucolaa.

Kevätkananpoikaa, parsarisottoa ja pekonicrumblea. Oli muuten todella hyvää!

Sitten suunnattiin Lapland Hotel Tampere -hotellissa sijaitsevaan Dabbaliin.

Ankan rintaa, ankkarillette, palsternakkapyreetä ja savustettua omenaa. Tämä oli kyllä yksi parhaista pääruoista ja tämän kanssa tarjoiltu Dittelsheim Spätburgunder -punaviini vielä kruunasi annoksen.

Jälkkärinä jäädykettä, raparperia ja valkosuklaata sekä mukavan rapsakka sokeroitu herukanlehti.

Vipat vinetot vielä Dabbalissa ja nokka kohti Hella ja Huonetta.

Arto Rastas otti meidät hymyssä suin vastaan.

Alkuruoaksi saatiin siika-annos, jossa oli myös raparperia, fenkolia ja ranskankermaa.

Tämä Hella ja Huoneen leipä oli ihanaa!

Karitsanniskaa ja paljon punajuuriasioita pyreen, lastujen ja liemen muodossa. Tämä oli herkku ja sopi täydellisesti sen kanssa paritetun Meyer-Näkel "S" Spätburgunder -punaviinin kanssa.

Hella ja Huone yllätti tälläisellä välipiirakalla. Suolainen ja samalla makea kurpitsakakku oli koostumukseltaan mukavan pehmoista ja suussasulavaa.

Jälkiruoka oli koko illan paras täällä! Muijat lumoutui täysin noista suklaajutuista ja jaksaa jauhaa tästä edelleen. Annoksessa siis valkosuklaavanukasta, raparperisorbettia ja -vaahtoa, paahdettua valkosuklaakristallia, suklaalastuja ja korianteria. Kyllä, näköjään korianteri sopii oikeasti kaikkeen koska se toimi myös tässä jälkiruoassa.

Kannattaa tarkkailla noita ravintoloiden kotisivuja sillä näyttäisi siltä, että jotkut menut ovat tarjolla pidempäänkin kuin tuohon 22.5. asti.

Menkäähän maistelemaan viinejä ja kokeilemaan niiden kanssa yhteen soviteltuja ruoka-annoksia!

-Muijat

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

No  morjensta!

Mikäpä parempi piristys tälleen maanantaihin kuin julkaista South Park –kisan voittajat! 

Tampereen Eteläpuistossa 10.–11.6.2016. järkättäville festareille oli siis tällä kertaa kolme erilaista lippua jaossa ja arpaonni suosi tänään………….

 

Perjantain lippu meni Ruuhi-nimimerkille, lauantain lippu Vierailijalle (Petteri), ja pe+la lippu meni Lisebeth-nimimerkille. Järjestäjätaho ottaa teihin lippujen tiimoilta yhteyttä, joten tarkkailkaahan sähköpostianne!

Muijat onnittelee voittajia aivan törkeen paljon! Tulee käsittämättömän kovat festarit nimittäin!

Rock on!

- Muijat

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Taas on viikonloppuna vaikka mitä tapahtumaa tiedossa! Niin paljon jopa, että ehkä joutuu valinnanvaikeuden edessä vaan käpertymään sikiöasentoon kotona pöydän alle.

 

Kaikkihan tietää, että Freedom Festivalia juhlitaan heinäkuussa, mutta esimakua voi hankkia jo perjantaina ja lauantaina (13-14.5.2016) Yo-talolta. Silloin siis luvassa Freedom Festival –ennakkoklubi! Mahtavia esiintyjiä ja festarilippujen myyntiä luvassa.

 

Museoiden yötä vietetään taas Tampereella lauantaina 14.5. 10€ rannekkeella pääsee kiertelemään kaikki mukana olevat 23 kohdetta, elikkä ihan hyvä diili. 

 

Jos museot ei lähde, niin Varjobaarissa olisi luvassa musiikkia! Muijat suosittelee tutustumaan erityisesti Laulu-ja soitinyhtye Huoraan. Löytyy esim. Spotifystä.

 

Desingn On Tampereen Designtorin keväässä on tänä vuonna mukana 68 muotoilualan yritystä ympäri Suomea. Pakkahuoneelle on sunnuntaina ilmainen sisäänpääsy hypistelemään kaikkia niitä ihania tuotteita. Designtori on myös kutsunut Street Food Carnivalin paikalle lauantaiksi ja sunnuntaiksi Tullikamarin aukiolle. Että nam! 

 

Kädentaitoa on tarjolla myös sunnuntaina 15.5. Tallipihan Kevätriehassa.

Muijat kuittaa!

Share

Pages