Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Käytiin pitämässä vähän muijien pikkujouluja Tallinnassa koska miksipä ei. Hotelliksi valikoitui vähän puoliksi sijainnin perusteella ja puoliksi arvalla heitettynä vanhassa kaupungissa sijaitseva pieni ja tunnelmallinen Merchant's House Hotel, joka olikin meille aivan nappivalinta.

Viimeksi kun oltiin Tallinnassa niin oltiin vaan yksi yö ja reissu tuntui loppuvan harmillisesti aivan kesken. Siitä viisastuneena päätettiin alottaa tää pikkujoulureissu jo perjantaina suuntaamalla iltalautalle heti töiden jälkeen.

Yövyttiin ihanassa Hansa Sviitissä, joka oli meidän perjantai-illan viettoon aivan paras paikka. Oltiin Tallinnassa vasta kymmenen aikaan illalla, ja seuraava päivä sekä sunnuntai oli jo suunniteltu ohjelmaa täyteen, minkä vuoksi saapumisilta oli muutenkin ollut ajatuksissa viettää vaan huoneessa ja mennä ajoissa nukkumaan. Meidän ylläriksi huoneessa oli kuitenkin sauna ja kahden muijan istuttava kylpyamme niin tulihan siinä tosin vähän valvottua kun laitettiin sauna päälle, vaahtokylpy ammeeseen ja tilattiin huoneeseen kuohari.

Lauantaina käytiin aamiaisen jälkeen ostoksilla, lounaalla, viinimaistelussa, illallisella, keitolla... ihanista ruokapaikoista tulossa ihan omat juttunsa koska kaikki paikat, joihin saatiin suositus mennä, oli kyllä oman juttunsa arvoisia täysin.

Aamiaisesta Merchant's Housessa täytyy sanoa muuten vielä se (vaikka ei kuvia tullukaan otettua sieltä), että se oli meidän mieleen. Kylmät salaatit, leikkeleet, croissantit, sämpylät, murot, myslit ja niin edelleen oli seisovassa pöydässä valmiina. Ruokalistasta sai sitten valita oman lämpimän annoksen. Listalla oli englantilaisen aamiaisen lisäksi muun muassa eggs benedict, pannukakkuja ja munakasta. Jos sopivaa kokonaisuutta ei listasta löytynyt, sen pystyi tilaamaan ottamalla oman sekoituksen listalla olevia asioita yhdeksi annokseksi valiten muutaman elementin siihen. Esimerkkiannoksena vaikkapa pannukakkuja, pekonia, papuja ja uppomuna. Sunnuntaina lämpimätkin ruoat oli kaikki seisovassa pöydässä. Kahvia sai kahvikoneesta ihan perus mustasta kahvista erikoiskahveihin, ja kahvikoneesta huolimatta ne oli kyllä tosi hyviä. 

Illalla me mentiin ihanaan Manna La Roosa -nimiseen yökerhoon, johon ihastuttiin edellisellä reissulla. Persoonallinen drinkkibaari, jossa on herkut juomat, ihanan sekopäinen sisustus, hyvä musiikki, rentoa porukkaa ja aivan mahtavan ystävällinen ja hauska henkilökunta.

Vanhassa kaupungissa oli joulutori. Hotelli sijaitsi muuten aivan tämän Raatihuoneentorin vieressä eli sijainti ei olisi voinut olla juuri tunnelmallisempi.

Tässä otos vielä Manna La Roosasta ulkoa. Tämä baari on helppo löytää ja kuka vaan osaa tänne neuvoakin. Tätä ei vaan voi olla näkemättä ainakaan hämärällä. Joku mies halusi kuvaan ja otti oikein tollasen pönötysasennon kun näki, että Anna ottaa kuvaa. No ei se ny oo niin justiinsa kato. Kyllä meidän kuviin saa tulla.

Sunnuntaina kun lähdettiin lounaalle niin huomattiin, että oltiin ehkä vähän pikkujouluissa edelleen... Meidän puolustukseksi niin lähdettiin yökerhosta pois vähän ennen kuutta ja sielä oli silloin vielä porukkaa baaritiskillä. Ei siis vaan tajuttu, että on jo aamu kun kukaan ei ollu lähdössä sieltä pois eikä tullu valomerkkiä tai mitää!

Anna pousaa Neitsyttornilla.

Oli niin mahtava viikonloppu ettäh! Tästä reissusta vielä lisää myöhemmin ravintolasuositusten kera. Asiaa myös myöhemmin viinikauppa Vino Nostrumista ja sen luonnonviineistä, joita päästiin maistelemaan.

Palataan hei!

- Muijat

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Tän vuoden maaliskuussa 03Crew pamautti ja järkkäsi ensimmäistä kertaa mahtavat 03Festit Klubilla ja Pakkahuoneella. Koko ilta eli sellaiset kevyet 9h oli täyttä tykitystä mahtavaa musiikkia ja muijat jäi vaan toivomaan, että ensi vuonna olisi samanlaista tapahtumaa luvassa.

Vaan ei tarvinnut vuotta odottaa sillä 03Fest 2.0 järkätään 16. ja 26. joulukuuta!

Kyseltiin 03Crew:lta vähän tapahtumasta ja kuulumisista.

Miten tää tapahtuma eroaa viime kerrasta tai eroaako mitenkään?

Meiningiltään ei varmastikaan hirveästi. Artistien puolesta tottakai. Koitimme artisteja kiinnittäessä saadaan kasaan jotain erityistä. Jotain sellaista kokonaisuutta mitä ihmiset eivät ole aiemmin kokeneet. Mielestäni onnistuimme hyvin siinä.

 

Miten tuli päätös jakaa tapahtuma kahteen päivään?

Meille tuli mahdollisuus tehdä Kemmurun ”Kehumatta paras" 10 vuotta juhlakeikka ja tartuimme siihen. Tämä oli iso syy miksi tuli toinen päivä. Halusimme myös hieman väljyyttä aikatauluihin, koska viime kerralla riitti hommia, että pysyimme aikatauluissa.

 

Kerro meille sun parhaat tärpit kummaltakin illalta pienten perustelujen kanssa.

16.12.2016: Itse en voi tähän muuta laittaa kun Masta Ace. Kaveri on legenda. Yksi hienoimmista artisteista, jonka olen tavannut. Vaikka kyseessä esimerkiksi Eminemin yksi esikuvista, kohtelee tää kaveri kaikkia todella hyvin. Masta Ace vieraili Tampereella syksyllä 2015 ja veti yli 2 tuntisen keikan. Viimeisen 45 minuuttia legenda kyseli yleisöltä mitä biisejä ihmiset halusi kuulla ja esitti sitten niitä siinä järjestyksessä kun pyyntö tuli. Harvoin näkee niin hyväntuulisia ihmisiä klo 04:00 Yo-talon edessä kuin tuona syksyisenä yönä. Ihmiset jäivät tunniksi vaan fiilistelemään keikkaa. Kaikki olivat aivan liekeissä.

26.12.2016 Kemmuru. Tähän nyt ei tarvitsisi hirveemmin mitään lisäillä. Yksi kaikkien aikojen kovimmista kotimaisen räpin kokoonpanoista esittää alusta loppuun kaikkien aikojen kovimman suomirap levyn.

Onko jotain villiä korttia esiintyjissä?

On. 26.12 esiintyvä JxO:sta tuttu Jere. Jerellä on erittäin kova live-presenssi ja selkeä artikulaatio. Harvoin näkee tälläistä lahjakkuutta suomalaisessa rap kentässä.  Lisäksi ainakin tuore sinkku #rockwell on todella kova. Se kannattaa ottaa jo ennakkoon haltuun. Lisäksi mainittakoon Tre Funk III jota nyt ei villiksi kortiksi voi enää laskea, mutta on kyllä sellainen kokoonpano jota ei kannata missata!

Mitä 03crewlle muuten kuuluu ja millanen tää vuosi on ollut? Mitäs ens vuonna on luvassa?

03Crewille kuuluu pelkkää hyvää. Ollaan nyt laajennettu toimintaa Helsinkiin. Ensimmäinen tapahtuma on 5.12. Se näyttäisi menevän todella hyvin. Meille tulee tänä vuonna yhteensä 57 tapahtumaa, joten tekemisen puutteesta ei voi ainakaan valittaa. Päästään tekeen sitä mistä tykkää. Ei voi olla kun kiitollinen. Ensi vuoden hommista ei osaa vielä hirveesti sanoa muuta kun, että pyritään elävöittämään kaupunkikulttuuria ja siinä samassa nauttiin itsekkin keikoista.

----

Muijat suosittelee näiden mahtavien tärppien lisäksi olemaan erityisen hereillä varsinkin Pyhimyksen, Lyömättömien, Krison ja ehdottomasti tutustumisen arvoisen Matta K. & nancy.:n keikkojen aikaan.

Ja sitten siihen lippuskabaan! Käy tsekkaamassa koko esiintyjäkaarti (vaikka tästä) ja kommentoi alle mitä esiintyjää odotat eniten näillä festeillä. Voittaja saa itselleen ja kaverilleen sisäänpääsyn partyihin molempina päivinä. Muistakaa laittaa sähköpostiosoitteenne mukaan niin saadaan voittaja kiinnikin eikä tuu itku. Voittaja julkaistaan torstaina 8.12.

 

03Fest 2.0

Ikäraja: K-18

Liput: Yhden päivän liput alk. 33 € & kahden päivän liput alk. 50 € (Tiketti)

Aika: 16. & 26.12.2016

Paikka: Klubi & Pakkahuone

 

Ei hevosii, ei ongelmii,

-Muijat

 

 

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

 

Hellou!

Suunnattiin Tampere Food Club Bloggers -ryhmän kanssa pienelle ekskursiolle Helsinkiin (valitettavasti matkasta puuttu mun ihana vaalea rikoskumppanini Annukka! Byhyyy!).

Kohteena oli kesän lopulla Katajanokalle avattu ravintola Shelter.

Vanhan makasiinirakennuksen alakerrassa sijaitseva ravintola on tunnelmaltaan tosiaan kuin turvapaikka meren vierellä. Sisustus on lämmin ja tumma ja asiakaskuntaa oli laidasta laitaan, lapsista vaareihin.

Harvemmin on tullut maisteltua bulgarialaista kuohuvaa, mutta tämä maukas yksilö kyllä karisti kaikki ennakkoluulot ja varmaan tulen maistelemaan useamminkin.

Terriini Huttulan kukosta, linnunmaksamousse, hillottua rusinaa ja saksanpähkinää.

Paahdettua Grönlannin pallasta, punajuurta, savustettua smetanaa ja katajanmarja beurre blanc-kastike.

Keittiömestari Teemu Laurell kävi moikkaamassa meitä.

Kurpitsansiemen jäätelö, kurpitsakreemiä ja lakulla maustettua kinuskia. Nam!

Shelterissä tuli kyllä selkeä tunne siitä, että sen taustalla häärivä joukko tekee hommaansa intohimolla ja persoonallisesti. Ehkä sen takia on vaikea kiteyttää ravintolaa yhteen lauseeseen; se tuntuu olevan monen persoonan summa. Joka ei missään tapauksessa ole huono asia! Rehellisiä ja selkeitä, kauteen sopivia makuja.

Poikettiin vielä ruokailun jälkeen yläkerran Rusty Barissa maistelemassa mahtavat cocktailit. Huikea drinkkipaikka tämä ja kätevällä paikalla ravintolan yläkerrassa. Oikein hyvä yhdistelmä rennolle illalle hyvän ruuan ja juoman parissa yhdessä rakennuksessa.

 

<3:lla

-Anna

 

Share

Pages