Ladataan...
Mansen Muijat


Moro!

Syksyn mittaan ollaan saatu ja ollaan saamassa mukavia ravintolauutuuksia Tampereelle. Tässä pari sanaa viidestä mielenkiintoisesta uutuudesta.
 

RAVINTOLA ANNA

Ahlmanilla sijaitseva Ravintola Anna ei varsinaisesti ole uusi, mutta nykyisin se on joka arkipäivä avoinna klo 11-13 lounastajille.  Ruoka valmistetaan suurimmilta osin lähi- ja luomutuotteista. Kivuttomaan 13,50€ hintaan saa pöytiintarjoiltavien pää- ja jälkiruoan lisäksi nauttia salaattipöydästä, alkukeitosta ja paikan päällä leivotusta tuoreesta leivästä.  Kannattaa käydä herkuttelemassa ja pyörähtää samalla Ahlmanin Tilapuodissa ostoksilla!
 

PUISTO: RAVINTOLA, KAHVILA  JA KAUPPA

Tämän keskemmälle Tamperetta on muuten vaikea päästä! Entisen Rosson tiloihin Koskipuistoon on nimittäin loihdittu 100m² lisää tilaa, jota täyttävät uusi kahvila, kauppa ja ravintola. Tämän kolminaisuuden nimi on luonnollisesti Puisto

Lähiruoka ja tuoreet raaka-aineet ovat Puistossa pääosassa. Pizza paistetaan vasta ostohetkellä ja smoothiet valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaan jogurttiin, kookosmaitoon tai ananasmehuun. Leivät ja i-ha-nat jäätelötkin valmistetaan paikanpäällä.

Tarjolla on makeita ja suolaisia kahvilatuotteita, lounasta noutopöydästä sekä italialaishenkisiä annoksia a la carte –listalta. Ravintola käyttää samoja tuotteita joita Puiston kaupan puolelta löytyy myynnistä. Eli jos kiinnostaa kokeilla kotona jonkun maistamansa annoksen tekoa voi henkilökunnalta kysellä mistä hyllystä ainekset löytyisivät.

Puistolla on paljon nimikkotuotteita: Hyllystä löytyy Pirkanmaan Paahtimossa tehtyä Puisto-kahvia, Dammenbergin Puisto-suklaata ja Fiskarsin panimon tuottamaa Puisto-olutta. 

Puisto on auki viikon jokaisena päivänä ja tarkemmat aukiolot ja menun voitte tarkistaa nettisivuilta tästä.

 

VIINIKUPPILA

Christina Suominen avaa Armas Kuppilan tiloihin Tuomiokirkonkadulle pop up –henkisesti Viinikuppilan, joka on avoinna 17.10.-14.12. klo 16-22 maanantaista torstaihin. Tarjolla on meidän muijien fanittamia natural-viinejä ja vaihtelevaa pientä purtavaa. Christina tekee kaiken itse ja listalta löytyy esimerkiksi tartaria, paahdettuja cashewpähkinöitä, pateita, lehtikaalia, haudutettua selleriä, juustoja ja Sorsapuiston silakoita. Idea Viinikuppilaan on lähtöisin Nizzan viinibaareista. Erittäin hyvältä kuulostaa!


GURU’S KITCHEN & BAR

Kesällä Laukontorilla sijainnut Guru’s Kitchen avasi ympärivuotisen ravintolan Aleksis Kiven kadulle. Lähi-idän ja Välimeren makuja täynnä olevaa listaa voi käydä vakoilemassa ravintolan nettisivuilla tästä. Pitää käydä testailemassa entisen Rokkibaari Bändärin tiloissa.
 

PURPUR

Kuulostaako Purpur-nimi tutulta? Se johtuu siitä, että Helsingistä kyseinen ravintola jo löytyykin. Tampereen Purpur tulee sijaitsemaan The Grill –ravintolan tilalla Frenckellin aukiolla. Kyseessä on siis Ville Haapasalon luotsaama georgialainen ravintola. Ruokalista tulee olemaan kutakuinkin sama kuin Helsingissä ja sen voi käydä katselemassa tästä.

Haapasalo kertoo, että georgialaisen keittiön kolme tärkeintä raaka-ainetta ovat korianteri, saksanpähkinä ja granaattiomena. Annosten pääjuttu on liha, joka ravintolassa usein kokataan autenttisesti hiiligrillissä. Mausteet ja viinit ravintolaan tuodaan Georgiasta. Mikään fine dining –ravintola ei ole nyt kyseessä vaan Haapasalo toivoo ravintolaan rentoa tunnelmaa ja sitä, että paikalle tultaisiin viettämään kiireettömiä iltoja hauskaa pitäen.

Saatiin maistaa hatsapuria eli juustoleipää vehnätaikinasta ja suluguni-juustosta. Mukana papukastiketta korianterilla tietty. Tampereen Purpur aukeaa loka-marraskuun vaihteessa.

 

 

Oikein tervetulleita kaikki!

-Muijat

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

EDIT: Skumppis halusi lahjoittaa voittonsa eteenpäin! Uusi arvontanumero suosi kommenttia 11, eli yunie voitit toisen lipun! Onnea!

Noniin!
 

Arvontapäivä muuttuikin sunnuntaista maanantaihin, mutta nyt se on tehty! Tällä kertaa voitokkaat numerot osui kommenteille 6 ja 10, eli Skumppis ja Siltsu seuratkaahan sähköpostianne!

Onnee!

Loppuviikosta juhlitaan <3 

-Muijat

Share

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Meidät kutsuttiin tutustumaan Aleksanterinkadulle Barmacian (R.I.P.) lopetettua samalle paikalle avattuun ROKA Sushi & Robata –ravintolaan. Tuo tuttu sushi-sana tuossa nimessä paljastaakin kyseessä olevan japanilainen ravintola. Robata puolestaan tarkoittaa periaatteessa japanilaista grilliä, jossa valmistetaan mereneläviä ja muitakin varrasherkkuja. Roka-sanakin voisi hyvinkin mennä japanista (jos kieltä ei nimittäin osaa), mutta sepä onkin espanjaa ja tarkoittaa kiveä. Eli monesta kulttuurista tulevia osaajia on tämän ravintolan taustalla mikä näkyy myös ruokalistassa. Huhtikuussa avattua ravintolaa pyörittävätkin Pablo Manuel Hernandez Loera Chavez, Diego Manuel Gallardo Jodar ja Alejandro Jaremczuk Ramos.

Ruokalistaa selaillessamme oltiinkin positiivisesti yllättyneitä siitä mitä kaikkea ravintolassa on tarjolla; ei pelkkää sushia vaan poke-kulhoja, grillin herkkuja ja tacoja. Monesti on käynyt niin, että kun lähtee porukalla syömään ja mietitään minne mennään on joukossa se yksi, jonka ei tee mieli sushia vaan jotain lämmintä. Tältä listalta löytyy nimittäin aivan varmasti jotain jokaiseen makuun ja mielitekoon. Valinnanvaraa on myös sakeissa, viineissä ja japanilaisissa oluissa. Saket täällä ovat sitä sorttia mitkä kuuluu juoda kylmänä ja viinien tapaan niistä löytyy hyvät parit eri ruokalajeille.

Ja sitten maistelemaan!

Ensimmäisenä alkuruokana Yaki chicken gyoza eli ihanan maukkaalla kastikkeella ja salaattipedillä tarjoiltuja kanalla täytettyjä pehmoisia ”mykyjä”. Hyvin vahva aloitus tälle illalliselle eikä yhtään liian raskasta tuoreiden aineksien kera.

Sitten pieni muistutus Barmacian ajoilta. Nimittäin toiseksi alkuruuaksi saimme japanilaisia tacoja tonnikalasalsalla. Tämä oli niin hyvää ja raikasta ja tonnikala aivan suussasulavaa!

Vaikka maku onkin tärkein oli jokaisen annoksen kaunis esillepano jo itsessään nautinto. Jos ei syö kalaa löytyy listalta mahtavia kasvisvaihtoehtoja, joiden maku on mietitty niin kohdilleen, että ei sitä kalaa tai lihaa edes osaa kaivata.

Jaksettiin vaan syödä kaikki vaikka vaikutti aluksi aika kovalta urakalta. Mistään hinnasta ei oltaisi kyllä mitään jätetty. Ekaa kertaa oli vähän semmonen olo jopa, että nyt ei voi kyllä enää mitään jälkkäriä ottaa. Mutta kas kummaa! Kun tarjoilijalta pääsi taikasanat, että maistuuko jälkiruoka, niin jotenkin sieltä suusta taas pääsi, että tottakai. 

Jälkkärinä oli aivan täydellinen amerikkalaistyylinen juustokakku kinuskilla. Juustokakku vuorottelee ravintolassa suklaabrownien kanssa, ja jäätelöäkin on aina tarjolla. Kivaa, että tälläsessä japanilaisessa ravintolassa on kerrankin vähän tuhdimpia jälkiruokia.

ROKA Sushi & Robata on avoinna maanantaista perjantaihin kello 14-22 ja lauantaisin kello 12–22. Lounasta on tarjolla arkisin klo 14-17 eli jos haluaa late lunchille niin tämä on erinomainen paikka siihen. Opiskelijoille tiedoksi, että opiskelijakorttia vilauttamalla saa keskiviikkoisin A’la carte –listan sushilajitelmista -15% alennusta. Koska tila on suhteellisen pieni kannattaa ravintolaan tehdä aina pöytävaraus. Jos tekee mieli herkutella kotona voi ruokaa tilata myös Foodoran ja Woltin kautta kätevästi suoraan kotiovelle.

Ihanaa, että Tampereelle on auennut taas näin hyvä japanilainen ravintola. Kyllä meidän kelpaa!

Testatkaa hyvät ihmiset, jos että ole jo käyneet <3

-Muijat

Share

Pages