Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Ravintola Hella ja Huone on kuulkaas vaihtanut omistajaa. Kymmenen vuotta sitten ravintolan ostanut Arto Rastas on nimittäin myynyt paikan Humberto Pulido Garcésille ja Ilmari Saarikoskelle, jotka työskentelivät Rastaan ravintolassa. Käytiin kuulemassa ja maistelemassa millaisia muutoksia tulee tapahtumaan.

Uudet omistajat kertoivat, että uudistuneesta Hella ja Huoneesta olisi tarkoitus tehdä entistä lähestyttävämpi. Ruokia aiotaan viedä klassisempaa fine diningia päin. Paikallisia raaka-aineita ja tuottajia tullaan suosimaan, mutta tärkeintä tulee olemaan ruoan laatu ja maku. Joskus se saattaa tarkoittaa, että on pakko käyttää esimerkiksi norjalaista kalaa, jolloin kotimaisuudesta tingitään. 

Ravintola on nykyisin auki tiistaista lauantaihin saakka, ja uutuutena siellä aletaan tarjoilla kolmen ruokalajin lounasta. Lounaalla voi käydä nopeasti tai viettää aikaa ja nautiskella sen kyljessä lasin viiniä tai hyvää samppanjaa.

Siinä uudet yrittäjät, ravintolan salia hallinnoiva sommelier Humberto Pulido Garcés ja keittiömestari Ilmari Saarikoski.

Tässä muijat harvinaisessa yhteiskuvassa, joka on jotain muuta ku vessaselfie.

Hurmaava tarjoilija kaatoi vieraille maistiaisia talon erilaisista samppanjavaihtoehdoista.

Kaikkea täytyy maistaa!

Tarjolla oli keittiön loihtimia ihanan kesäisiä herkkuja, joiden mukana oli myös ravintolan itse valmistamaa leikkelettä kasslerista ja mausteista makkaraa, jotka vei muijilta kielen mennessään. Myös taidokkaasti valmistetut ruusukaalit ja tryffeliöljyllä maustettu omena-sellerisalaatti oli todella hyviä!

Muutoksen tuulien mukana ravintolaan tuli myös suosittujen menukokonaisuuksien lisäksi ála carte -lista, joten nyt Hella ja Huoneeseen voi mennä vähän lyhyemmänkin kaavan mukaan syömään vain esimerkiksi yksi pääruoka monen ruokalajin kattavan menun sijaan.

Iso suositus meiltä Hella ja Huoneelle! Täytyykin pikaisesti mennä maistelemaan myös noi menujen sisällöt.

Näkyy!

- Muijat

 

 

 

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

 

Se olisi taas se aika vuodesta kun parsa on parhaimmillaan ja Riesling-viikot päällä.

Saksan Viinitiedotus järjestää nyt kahdeksatta kertaa teemaviikot, joiden aikana mukana olevat ravintolat tarjoilevat erikoismenuja. Menut rakentuvat saksalaisen Rieslingin sekä punaisen Spätburgunderin eli saksalaisen pinot noirin ympärille.  Tänä vuonna 14 paikkakunnalta on mukana yli 50 ravintolaa. Tampereelta ravintoloita löytyy 11. Eli ei ihan heti lopu kesken, jos aikoo kaikki kiertää. Riesling-viikot järjestetään 14.-26.5.2018.

Tampere Food Clubin bloggaajat lähtivät jo perinteeksi muodostuneeseen tyyliin kiertämään Tampereella mukana olevia ravintoloita. Anna kävi tutustumassa Ravintola Näsinneulan ja Ravintola Henriksin teemamenuihin.

Tuntuu, että Riesling-viikkojen kierroksella on aina hyvä sää. Tai sitten se on vaan se viini. 

Ensimmäisenä käytiin Ravintola Näsinneulassa, jossa vietetään Riesling-viikkoja hieman pidemmällä kaavalla eli neljä viikkoa 14.5.-10.6.2018.

Alkuun valkoista parsaa ja korvasientä. 

Viininä Riesling Brut 2014, Weingut Dautel, Württemberg

Porotartar ja punajuurta.

Viinnä punainen Unplugged 2016, Weingut Kreutzberg, Ahr

Haudutettua kuhaa ja voikastiketta.

Viininä Illusion Eins 2017, Weingut Meyer-Näkel, Ahr

Näsinneulan kala-annokset eivät kyllä koskaan petä! Kuha ja parsa valmistettu aivan täydellisesti. 

Jälkkäriksi palsternakkaa ja raparperia. Todellinen loppuhuipennus! Kinuskisen palsternakan ja hieman happaman raparperin ansiosta annos ei ollut liian makea. Täydellinen yhdistelmä pariksi valitun makean jälkkäriviinin kanssa.

Viininä Norheimer Dellchen Riesling Auslese, LUISA 2007, Weingut Mathern, Nahe.

Meidän porukka! 

Ja tässä itse tähdet.

Näsinneulan Riesling-menun hinta on 56€ ja viinipaketti kustantaa 42€. Menu on tarjolla aina arkisin klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin koko päivän.

Sitten eikun taksi alle ja Ravintola Henriksiin, johon koko porukka kerääntyi kierrosten lopuksi. Henriksissä on Riesling-viikkojen ajan tarjolla kolmen ruokalajin menu.

Alkuun savustettua haukea ja parsakeittoa. Tämä oli ehdottomasti minun suosikkini tässä menussa. Kevyt parsakeitto ja savuinen hauki ovat aivan täydellinen yhdistelmä.

Viininä Mohr Riesling Trocken, joka on vegaaninen luomuviini. Mukavan raikas valinta annokseen.

Hiillostettua siikaa, varhaisperunaa ja korvasientä. Mukavan rustiikkinen annos, mutta ehkä asteen liian suolainen minun suuhuni.

Viininä Haus Klosterbergin Riesling 2016.

Jälkiruuaksi jugurttimoussea, raparperisorbettia ja mansikoita. 

Viininä Schmitgesin Treppchen Auslese 2016. Aivan ihana jälkkäriviini huumaavalla päärynän tuoksulla.

Henriksin menun hinta on 39€ ja viinipaketin 36€.

Riesling & Spätburgunder –viikot ovat siis vielä käynnissä viikon. Yllä olevasta kuvasta näkyy Tampereella mukana olevat paikat. Hyvää säätäkin lupaa niin eikun maistelemaan rieslingiä!

 

Terkkuja,

Anna

Ladataan...
Mansen Muijat

Moro!

Nyt se vihdoin aukesi! Tampereen uusi kauppakeskus Ratina nimittäin. Myönnettäköön heti tähän alkuun, että olin aika skeptinen uutta kauppakeskusta kohtaan kuultuani siitä ensimmäistä kertaa. Tarvitaanko keskustaan toinenkin ostoskeskus? Tuleeko sinne taas vain samat liikkeet mitkä Tampereelta jo löytyy?

Nyt kun olen tutustunut Ratinan tarjontaan olen aivan innoissani. Me saatiin Manseen Sandro! Ja Monki! Ja kesäkuussa avattava Muumi-kahvila ja ja… Näin jälkeenpäin tämä uutukainen tuntuu olevan looginen osa kasvavaa ja kehittyvää Tamperetta. Vielä kun saataisiin se pinkki ratikkakin. Eheheh.

Käytiin bloggaajaporukalla tutustumassa yhteen Ratinan kauppakeskuksen mielenkiintoisimpaan osaan eli Arto Rastaan uuteen ravintola Periscopeen. Kyseinen ravintola sijaitsee Ratinan ylimmissä kerroksissa.

Ravintolan alemmasta kerroksesta löytyy ruokaravintola ja toisesta kerroksesta lounge-henkinen baari. Oli mahtavaa kuulla, että listalta löytyy makuja eri puolilta maailmaa eikä ole lähdetty keskittymään vain yhteen ruokakulttuuriin. Rohkeimmille löytyy ihan hyönteisiäkin maisteltavaksi! Tarkoitus on tilata annoksia jaettavaksi seurueelle. Sosiaalista syömistä!

Baarin puolelta löytyy mahtavien, tuoreista raa-aineista tehtyjen drinkkien seuraksi pintxoja, jos alkaa kesken nestemäisten nautintojen hiukomaan. 

Ja tämä maisema!

Päästiin tiskin toiselle puolelle kokeilemaan drinkkien tekoa Toni Syrjän opastuksella.

Tässä syntyi ehkä maailman paras mojito!

Eikä kuulkaas tässä vielä kaikki! Periscopeen kuuluu myös jättikokoinen kattoterassi, jonne meikä aikoo ainaskin parkkeerata tulevana kesänä nauttimaan maisemista (ja ehkä mojitostakin). Terassille voi tilata myös ravintolan annoksia.

Ja eikun syömään ja shoppaamaan!

Pages