Ladataan...
No Sex and the City

Vuoden alussa on hyvä pohtia syvällisesti paitsi uudenvuodenlupauksia, myös Google Analyticsin toimintaa. Monien muiden tavoin minäkin olen nyt sukeltanut syvälle sen syövereihin ja pulpahtanut sitten pintaan mukanani tietoa tämän blogin luetuimmista postauksista viime vuoden ajalta. Arvelin etukäteen, että vahvoilla olisivat erilaiset meuhkauspostaukset (genre, jota Pumpui-Lotta omassa vuosikatsauksessaan kuvasi oikein osuvasti sanoilla vouhkausta ja nillitystä) ja oikeassa olin – paria poikkeusta lukuunottamatta kaikki kärkisijojen tekstit olivat sellaisia, joita kirjoittaessani muistan olleeni kiukkuinen kuin pieni perkele. Jos siis kaipaat elämääsi vähän feministiragea, kannattaa lukea nämä viime vuoden huippujutut vaikka vielä uuteen kertaan:

1. Miehellä ei ole oikeutta naiseen

A.k.a. se postaus, jostain sain eniten käppäpalautetta ikinä, ja jota ruodittiin tuohtuneesti kaikenlaisilla keskustelupalstoilla. Taisi muuten olla meikän eka kerta minkään keskustelupalstan aiheena - score!

2. Mistä puhumme kun puhumme abortista

Tämä teksti syntyi, kun tajusin yhtäkkiä miesten roolin loistavan poissaolollaan abortista ja erityisesti abortista rankaisemisesta keskusteltaessa. Ottaen huomioon, että raskauden alkamiseen tarvitaan miehen sukusoluja, tämä on ns. jännä juttu.

3. Yhdessä asuminen on kivikautinen parisuhdenormi

Miksi ihmeessä hynttyyt pitäisi aina lyödä yhteen? Mitä tekemistä yhteisellä lusikkalaatikolla muka on parisuhteen laadun tai tulevaisuuden kanssa?

4. Kupeiden hedelmä: Naiset tahtovat aina lapsia

Niin, koska lapsettomat naisethan kokevat aina epäonnistuneensa naisina ja ihmisinä. Öööö ei?

5. Naisen ei tarvitse olla äiti tai naimisissa ollakseen kokonainen

Tämä teksti toimii oikeastaan oikein hyvänä jatkona tuolle edelliselle. Lisäksi en olisi osannut koskaan kuvitella siteeraavani Jennifer Anistonin esseetä, mutta nyt on sitten sekin tullut tehtyä, Aniston meinaan puhuu täyttä asiaa.

6. Kumppanin kanssa ei ole pakko harrastaa seksiä

Se postaus, joka tunnetaan myös nimellä Meistä kukaan ei todellakaan ole joku vitun korvapuusti.

7. #lääppijä: Seksuaalisen naisen stigma

Siis voitteko kuvitella, että yhä edelleen on olemassa ihmisiä, joiden mielestä seksuaalinen nainen on jotenkin vapaata riistaa kenen tahansa käpälöitäväksi? En tiedä teistä, mutta minun pieniä aivojani alkaa kivistää kun yritän ymmärtää miten moinen voi mahtua jonkun maailmankuvaan.

8. Siviilisääty määrittää naista edelleen

Naimisissa tai ei, herra on aina herra. Nainen taas muuttuu neidistä rouvaksi. What's up with that?

9. Rintojen pienennysleikkaus: Ensimmäinen viikko

Tässäpä vuoden top-listan ainoa postaus, johon ei liittynyt minkäänlaista nillitystä, väninää, vittuuntumista tai yleistä hampaiden kiristelyä! Lienee siis lukemisen arvoinen rykäisy ihan vain jo tuosta syystä.

10. Katso kohukuvat: 900 miestä pukeutui samanlaiseen asuun!

Vuoden lopuksi minä ihan muina muotipoliiseina bongasin järkyttävän tyylivirheen, josta kansakunta on tähän asti vaiennut. Nyt jään odottelemaan, että a) ulkonäön ruotimisessa ryhdyttäisiin tasa-arvoisemmiksi tai että siitä mieluusti luovuttaisiin kokonaan, ja b) että joku kutsuu minut pitämään tyyliblogia.

 

Jos tästä listasta jotakin voi päätellä, niin sen, että nuorille vihaisille naisille meuhkauspostauksineen on näköjään yhä tilausta. Ja se on hieno juttu, se! Tytöt kasvatetaan edelleen pitkälti siihen, että aina ollaan kilttejä ja hiljaa, ei sanota juuri mitään, eikä ainakaan poikkipuolista sanaa kenellekään. Siksi minusta on ollut upeaa nähdä feministien ja kaikenlaisten muidenkin ihmisryhmien raivaavan itselleen tilaa netissä ja muualla maailmassa sekä tekevän samalla selväksi, että kaikki tämä ei todellakaan automaattisesti kuulu vain valkoisille, keski-ikäisille miehille.

Jos tilaa vaatiessa siis pitää vähän pitää meuhkata, niin siinähän ei ole kerrassaan mitään vikaa.

Pidetään ääntä myös tänä vuonna!

 

Jos haluat antaa palautetta viime vuoden teksteistä tai toiveita uuden vuoden aiheille, kommenttiboksi on auki!
Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Läppärikoteloni ratkesi saumoistaan pari kuukautta sitten (epäilen, että tavallani tunkea sinne kaikkea läppäriin liittymätöntä, kuten esimerkiksi miljoona kirjaa kerrallaan, saattaa liittyä asiaan jotenkin) ja olen siitä lähtien suunnitellut uuden hankkimista. En ole kuitenkaan törmännyt missään sopivaan – en ennen kuin nyt. Ottaen huomioon, että Look At This Pussy on lempitilini Instagramissa, ei liene kovin yllättävää, että tämä saksalaisen einhornin Muschis-niminen kuosi niin sanotusti puhuttelee minua.

Tämän kerrassaan vulvavoimaisen kuosin takaa löytyvä Einhorn on itse asiassa berliiniläinen startup-yritys, joka valmistaa reiluja, vegaanisia ja eläimillä testaamattomia design-kondomeja. Heidän suunnitelmanaan on tehdä kondomituotannosta kestävää myös sanan toisessa merkityksessä, ja firma suunnitteleekin investoivansa tulevaisuudessa puolet tuotoistaan erilaisiin hyvää tekeviin projekteihin, kuten seksuaalikasvatukseen ja kumiviljelijöiden kunnollisiin palkkoihin. Tässä on siis todellakin startup meikän makuun!

Ihanan Muschis-kuosin lisäksi sarjaan kuuluu tottakai myös Pimmel-kuosi, ja näistä voi sitten kukin valita itselleen paremmin kolahtavan. Minun tekee vähän mieli molempia, mutta en ole vielä keksinyt yhtään järkevää syytä ostaa kahta läppärikoteloa. Näitä Saksassa valmistettuja koteloita ja kuoria voi ostaa ainakin caseable-nettikaupan kautta, ja niitä on saatavina muun muassa MacBook Prolle, Kindlelle ja iPhonelle.

Lopuksi vielä ns. pro-tip: jos kaipaat elämääsi väriä, kannattaa seurata einhornia Instagramissa. Tämän tyylikkäämpää ja houkuttelevampaa ei kondomeista yksinkertaisesti voi tehdä!
 

Kuvat: Einhorn Designs / caseable
Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Aina toisinaan ajattelen, että mitä kulttuurissamme kaikkialla läsnä olevaan yliseksualisointiin tulee, kaikki on jo nähty - ladatkaa eteeni mitä tahansa, meikä ei järkyty enää mistään! Mutta elämä osaa aina yllättää, ja pari päivää sitten meinasin saada slaagin kun kirpparilla kierrellessäni törmäsin tällaiseen ilmestykseen. Kyseessä on selvästi ihan pientä lasta esittävä nukke... mutta MIKSI sillä on napapaita, minihame ja meikkiä?

Pienellä googlailulla selvisi, että nämä ovat Bratz-tuoteperheeseen kuuluvia Bratz Babyz -nukkeja. Normaalit Bratz-nuket ovat mielestäni aina olleet aika pelottavia, ja esimerkiksi se, että ilman kenkiä nukeilla ei ole jalkoja, on mielestäni täysin käsittämätöntä. Mutta tässä mennään kyllä jo niin sanotusti nextillä levelillä. Kuka mahtaa olla se lelusuunnittelija, joka jonakin harmaana maanantaiaamuna työpöytänsä ääressä on herännyt pohtimaan, että hitto, nämä meidän vauvanukkemmehan eivät ole lainkaan seksikkäitä! Pakko valmistaa sellainen viekoittelevampi versio! Ja sit nää taaperot vois lähteä vaikka klubbailemaan!

Ja mikä hämmentävintä: jonkun mielestä tämä oli oikeasti niin hyvä idea, että kyseiset lelut päätyivät tuotantoon asti. Klubbailufiilis ei myöskään jää ainoastaan vaatteisiin, vaan esimerkiksi tässä ihan helkkarin hämmentävässä Bratz Babyz -musiikkivideossa nuket meikkaavat, sheikkaavat pebaa ja laulavat, että Gotta look hotter than hot / Gotta show what you've got. En ole ihan varma, että millaisessa päiväkodissa nämä tytöt ovat olleet, mutta ainakin minun aikanani niissä opittiin hoilaamaan aika erilaista materiaalia.

Google tiesi myös kertoa minulle, että nämä nuket ovat itse asiassa olleet olemassa jo vuosikausia. Vapaaehtoinen lapsettomuuteni on siis pitänyt minut onnellisessa tietämättömyyden tilassa mitä tällaisten lelujen olemassaoloon tulee enkä ole juuri joutunut pohtimaan yliseksualisoitujen lelujen vaikutusta lapsiin. Minun ei myöskään ole tarvinnut keskustella oman jälkikasvun kanssa siitä, miksi he eivät voi saada pientä lasta esittävää mutta jostain syystä seksinukkea muistuttavaa lelua. (Tästä universumille suuri kiitos.) Mutta vaikka asia ei minua omakohtaisesti kosketakaan, minua ahdistaa ihan valtavasti ajatus se, että tämä nykyinen hottismeininki on jo saavuttanut lelutkin ja siten alkaa vaikuttaa meihin yhä nuoremmalla ja nuoremmalla iällä; että nykysukupolvet kasvavat maailmassa, jossa lapsille suunnatut nettisivut ohjastavat vierailijoita sellaisin elämänohjein kuin "Take care. Keep It Real. And above all else BE BEAUTIFUL!", kuten Bratzien nettisivut joitakin vuosia sitten tekivät.

Pienten lasten kriittinen ajattelukyky ei yksinkertaisesti riitä heitä ympäröivän maailmankuvan tehokkaaseen kyseenalaistamiseen. Ja siksi, silläkin uhalla että kuulostan hieman ylidramaattiselta, en voi olla pohtimatta: jos meille opetetaan aivan lapsesta lähtien, että naisessa kaikkein tärkeintä on tämän kauneus ja haluttavuus, mitä se tekee näkemyksillemme ihmisyydestä, yhteiskunnasta, sukupuolten tasa-arvosta? Kuinka suurella todennäköisyydellä klubbailunukkemaailmassa kasvavat lapset osaavat ajatella tyttöjä myös tulevina presidentteinä ja pääministereinä, poliiseina ja palopelastajina, astronautteina ja alan kuin alan asiantuntijoina?

 

Mitä mieltä te olette - ylireagoinko minä? Ovatko tällaisissa leluissa jotakin vialla, vai ovatko ne sittenkin ihan viattomia?

Share
Ladataan...

Pages