Ladataan...
No Sex and the City

Tänään totesin heti aamusta, että nyt on pakko ryhtyä äärimmäisyyksiin ja imuroida. Taustamusiikin valinta oli tietysti valtava projekti, mutta loppujen lopuksi päädyin The Beatlesiin. Klassista ja mukavan hilpeää kamaa jonka kuuntelusta tulee aina hyvälle tuulelle! Kiva ja turvallinen poikapoppoo jota äitiskin diggaa! Täydellistä siivousmusaa siis.

Mutta kuinkas sitten kävikään. Valkkasin kuunteluun myös harvinaisempia biisejä sisältävän kokoelmalevyn ja painoin playta, mutta imuri ei ollut ehtinyt vielä käyntiinkään kun jokin lyriikoissa sai minut pysähtymään ja höristämään korviani.

Well I'd rather see you dead, little girl
Than to be with another man
You better keep your head, little girl
Or I won't know where I am

You better run for your life if you can, little girl
Hide your head in the sand little girl
Catch you with another man
That's the end ah little girl

Tässä kohtaa imuri oli jo unohtunut lattialle ja leukani oli loksahtanut auki. George, John, Ringo, Paul - mitä täällä oikein tapahtuu?! Hämmennyksestäni piittaamatta biisi vain jatkui eikä missään nimessä osoittanut paranemisen merkkejä.

Well I know that I'm a wicked guy
And I was born with a jealous mind
And I can't spend my whole life
Trying just to make you toe the line

Ja siltä varalta, että viesti ei ollut vielä mennyt perille... kirkas miesääni, iloinen kitaranrämpytys taustallaan, avasi vielä kipaleen perimmäisen pointin oikein selväsanaisesti:

Let this be a sermon
I mean everything I've said
Baby, I'm determined
And I'd rather see you dead

No huh. Seksististen lyriikoiden kirjo ei siis enää yletä vain nykykappaleisiin, vaan klassikoistakin löytyy. Vaihdoin levyä aika äkkiä.

Mutta mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän teki pahaa ja ihan yrjötti. Parisuhdeväkivalta on järkyttävä asia. Lehdissä on säännöllisesti uutisia naisista, jotka entinen kumppani suhteen päätyttyä murhaa. Entinen tai nykyinen kumppani tappaa Suomessa vuosittain parikymmentä naista. Briteissä luku voi olla vuositasolla jopa satakaksikymmentä. Kysynpähän vaan: kenen mieleen tulee ikinä kirjoittaa kepeä popkipale tällaisesta aiheesta?

Nyt taisi käydä niin, että meikän The Beatles-fanitus päättyi kuin seinään. Ja imurointi, sekin taitaa jäädä huomiselle.

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

KUN TAPAAN ÄLYTTÖMÄN HYVÄNNÄKÖISEN JA KARISMAATTISEN MIEHEN...

JOKA KERTOO YLPEÄNÄ ETTEI OLE ELÄESSÄÄN LUKENUT YHTÄKÄÄN KIRJAA.

 

Psst! Huomasitteko muuten, että meikäkin on vähitellen siirtymässä nykyaikaan tägien ihmeelliseen maailmaan? Jos siis klikkaat tämän jutun alla olevaa say it with a gif-tägiä, saat kerralla näkyviin kaikki samaan sarjaan merkkaamani jutut. Tägien lisäily vanhoihin teksteihin käy hitaasti ja epävarmasti, mutta ehkä jo arviolta viiden vuoden kuluttua voitte nähdä tägit jokaisessa tekstissäni. Jipii!

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Tämän viikon päräyttävin dokkari on Anita Sarkeesianin kaksiosainen Women as Background Decoration - Tropes vs Women in Video Games. Sarkeesian kirjoittaa ja bloggaa populaarikulttuurista ja erityisesti populaarikulttuurissa esiintyvästä seksismistä Feminist Frequency-saitilla ja tuntuu tuottavan ainoastaan kiinnostavaa materiaalia. Ja nämä Women as Background Decoration-videot ovat erityisen vaikuttavia.

Mutta ensin varoituksen sana: monet videoilla näytettävät pelipätkät ovat aika brutaaleja. Jopa peleihin tottunutta ja näitä paljon nähnyttä hetkittäin ällöttää. Erityisesti yhteen kasattuna kohtaukset ja niiden edustama maailmankuva ovat aika järkyttäviä. Silti, tai siitä huolimatta, suosittelen ehdottomasti katsomaan filkat!

Ja nyt kun aiheessa ollaan, jatketaan vielä hetki. Sarkeesianista tulisi nimittäin puhua enemmän. Tämä kun on todella pelottava tosielämän esimerkki siitä, miten tietyssä osassa pelimaailmaa yhä suhtaudutaan naisiin. Sarkeesiania uhkailtiin jo joitakin vuosia sitten tämän edellisten, kriittisten ja peliaiheisten videoiden tiimoilta – joku älypää keksi muunmuassa tehdä pelin, jossa pelaaja sai hakata Sarkeesianin naamaa ja nähdä sen mustuvan. Nyt Sarkeesianin lisättyä uusimmat videonsa (siis nämä Women as Background Decoration-pätkät), on uhkailu vain kiihtynyt.  Muutama päivä sitten Sarkeesian joutui lähtemään kodistaan saamiensa tappo-ja raiskausuhkausten vuoksi.

En kertakaikkiaan voi ymmärtää, että yhä vieläkin elää väkeä joiden mielestä pelimaailma on heidän oma “miehinen” hiekkalaatikkonsa (käytän sanaa lainausmerkeissä, sillä en pidä miehiä tai miehisyyttä automaattisesti pahana asiana, mutta näiden kyseisten tyyppien edustama maskuliinisuus kyllä yrjöttää minua) ja johon liittyviin asioihin akoilla ei ole nokan koputtamista. Ja että he tuntevat niin raivokasta halua puolustaa tätä hiekkalaatikkoa, että kun kanssapelaaja koettaa keskustella pelien seksismistä ja siitä miten parantamisen varaa vielä löytyisi, he kokevat tarpeelliseksi huoritella ja uhkailla raiskauksella. Siis ihan vitun surullista touhua.

Mutta toivoakin on. Sarkeesian ja monet muut tekevät tärkeää työtä saadakseen naisetkin mukaan pelimaailmaan sen tasa-arvoisiksi jäseniksi ja luodakseen ympäristön jossa niin naispelaajia kuin naishahmojakin kunnioitettaisiin. Viimeisimpänä Games.on.net-saitin päätoimittaja Tim Colwill otti kantaa asiaan otsikolla Readers who feel threatened by equality are no longer welcome ja käytännössä toivotti naisia vihaavat pelaajat helvettiin sivustoltaan.

“If you really think feminism, or women, are destroying games, or that LGBT people and LGBT relationships have no place in games, or that games in any way belong to you or are “under attack” from political correctness or “social justice warriors”: please leave this website. I don’t want your clicks, I don’t want your hits, I don’t want your traffic. Leave now and please don’t come back.”

Asiaa!

Toivon todella, että sekä Anita Sarkeesian kuin kaikki muutkin maailman Anita Sarkeesianit jatkavat tärkeää työtään. Tukekaamme me heitä sillä matkalla ja tehkäämme mekin mahdollisuuksiemme mukaan kaikille selväksi, että maailma muuttuu, Eskoseni - ja pelimaailma siinä mukana.

 

 

Psst! Tsekkaa myös aiemmat viikon videot:

Mitä tehdä sohvalle sammuneelle naiselle

Undress me

F-sana

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Yksi eniten inhoamistani asioista (heti hämähäkkien ja kylpyammeesta löytyvien pitkien karvojen jälkeen) on kortsuista valittaminen ja aivan erityisesti siihen usein liittyvä kortsuttomuuden perään vonkaus. Siis eiks me voitais ilman? Tän kerran vaan? Pliis?

NO EI, EI ME VOITAIS.

Kortsuja ei tarvitse rakastaa, mutta ovathan ne ihan helvetin hyvä juttu. Jostain syystä tällainen vonkaus on kuitenkin todella yleistä. Valitettavan yleistä on myös se, ettei vonkausta kuunteleva oikein tiedä että miten moiseen volinaan vastaisi. Mutta nytpä sekin helpottuu! Bongasin nimittäin Sex+-tumblrista tämän nimettömäksi jääneestä kirjasta löytyneen hienon kuvan, joka listaa erilaisia condom comebacks-lauseita - siis heittoja joilla vastata kortsuvalituksen yleisiin "argumentteihin".

Nämä kannattaa painaa muistiin. Ja kun joku seuraavan kerran yrittää vongata että eiksvoitaisilman kun kumi pilaa tunnelman, vastaat vain: samoin tekee sun asentees.

 

Kuva: Sex+

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Maanantaisin on lupa olla tuottamatta mitään omaa ja jakaa sen sijaan vain kiinnostavia linkkejä.

- 52 Powerful Photos Of Women Who Changed History Forever (Distractify)

Todella vaikuttavia kuvia rohkeista, erilaisista naisista. Joistakin näistä tuli ihan tippa linssiin!

- The secrets of long-term love (The Guardian)

Pitkään yhdessä olleet pariskunnat kertovat liitoistaan. "If you've got problems, you sort them out."

- I Dressed as a Goth, a Party Girl, and a Manic Pixie Dream Girl — Here's How My Friends, Partner, and OKCupid Reacted (Bustle)

Mielenkiintoinen kokeilu ja teksti siitä, miten eri tavalla naisiin suhtaudutaan heidän ulkonäöstään riippuen. Tätä tekisi mieli testata itse!

- Beauty companies now want women to feel insecure about our insecurities (Jessica Valenti / The Guardian)

Feministisuperstara Jessica Valenti artikuloi täydellisesti sen, mikä minua vituttaa Doven ja muiden valtavien firmojen olet-mukamas-kaunis-sellaisenasi-kampanjoissa. "Maybe – just maybe – telling women that they're making a mistake by not personally dealing better with public and social problems is just another way of selling – and materially benefiting from – our supposed shortcomings." BOOM!

- 50 Essential Feminist Films (Flavorwire)

Listan nimi kertoon kaiken tarpeellisen. Nyt minun ei enää tarvitse miettiä, että mitä tehdä kaikki tulevat pitkät ja pimeät syysillat. Tässä riittää meinaan katsottavaa ainakin ensi kesään asti!

 

Oletko törmännyt mielenkiintoisiin linkkeihin viime aikoina? Jaa ne kommenttiboksissa!


 

Kuva: The New Yorker

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Enpä olisi uskonut näkeväni tätä päivää: meikä linkkaamassa johonkin Playboyn nettisivulla julkaistuun. Mutta menköön nyt tämän kerran. Tämä Shea Straussin Should you catcall her?-flowchart on meinaan niin hyvä.

Tässäpä siis ajattelemisen aihetta kaikille kadulla kanssaihmisilleen sopimattomia huuteleville miehille ihmisille. Is she literally a cat?

 

Kuva: Shea Strauss / Playboy

Share
Ladataan...

Pages