Ladataan...
No Sex and the City

Maanantaisin on lupa olla tuottamatta mitään omaa ja jakaa sen sijaan vain kiinnostavia linkkejä.

- No, Carrie Bradshaw Was Not "Such a Whore" (The Atlantic)

Siis oikeesti. Vuosi on 2014 ja yhä vieläkö tästä aiheesta pitää jauhaa. Haistakaa nyt äijät jo pitkä paska. (Ja nyt olen oikein erityisen iloinen, ettei Chris Northin Mr. Big voittanut taannoista poikaystävägalluppiamme. Se on kovin huono poikaystävä joka huorittelee.)

- Moni sanoo parisuhteelle ei kiitos (HS)

Ilmeisesti parisuhteettomuuskyselyn perustella tehty juttu aiheesta josta puhutaan vain vähän. Paikoittain olin haistavinani jutusta vähän asenteellisuutta, mutta noin yleisesti tämä oli oikein kiinnostava.

- To The Men Who Try To Have Condom-Free Sex (Role/Reboot)

Tämä teksti on erittäin tärkeä - ja viime aikaisten ehkäisyidiootti-keskustelujen valossa myös valitettavan tarpeellinen. Suosittelen levittämään viestiä kaikin tavoin, niin että se tavoittaisi ihan jokaisen kundin joka kuvittelee voivansa joskus luvatta painaa paljalla, "silleen ihan vähän vaan, hei mitä sä nyt raivoot, älä nyt tosta suutu, skitso ämmä."

- Blood, stalker, sex, tragic: Maroon 5's Animals video insults every woman (The Guardian)

Sankarini Jessica Valentin osuva teksti siitä mikä kaikki tässä kyseisessä musavideossa mättää. "There is nothing 'alternative' about showing women being stalked, hunted, raped or killed because it’s something that happens every damn day." Buu, Maroon 5, buu!

- The Hawkeye Initiative

Tässä projektissa miessupersankareita piirretään kuten heidän naispuolisia vastineitaan: "deformed, hyper-sexualized, and impossibly contorted". Saitti piirtää seksismin niin päivänselvästi esille että ihan kauhistuttaa, mutta samalla onneksi onnistuu myös naurattamaan.

 

Oletko törmännyt mielenkiintoisiin linkkeihin viime aikoina? Jaa ne kommenttiboksissa!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Mutta toisaalta sitten-blogissa pohdittiin pari viikkoa sitten suurta kysymystä: saako mies kieltäytyä seksistä? Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä siitä, että miehiin kohdistuu tietynlainen jatkuvan seksuaalisuuden tai halukkuuden paine – samalla tavalla kuin naisiin kohdistuu paine olla olematta liian seksuaalinen, tai ainakaan väärällä tavalla. Kyseessä onkin mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten sukupuolittaminen ja sukupuoliin liitetyt stereotypiat ovat haitallisia ihan kaikille.

On myös totta, että siinä missä naisen seksuaalisuuden monimuotoisuudesta on alettu viime vuosina puhua yhä enemmän, käsitellään miesten seksuaalisuutta yhä edelleen lähinnä vain laasasmaiselta haluun-mutten-saa-yhyy-voi-mua -kantilta. Ehkä tässä olisikin siis seuraava seksimyytti ravisteltavaksi?

Sukupuoliin liitettävät seksuaalisuusodotukset ovaat valitettavasti elossa minunkin korvieni välissä. Otetaan esimerkki: useita vuosia sitten seurustelin miehen kanssa, joka ei lievän masennuksen takia aina kokenut oloaan kovin seksuaaliseksi eikä tämän siten tehnyt jatkuvasti mieli petipuuhiin. Koin asian aika vaikeaksi: oman kumppanin kieltäytyessä seksistä olo oli ei-haluttava ja pieni ääni nalkutti takaraivossa, että ehkäpä vika oli oikeasti minussa. Kun eivätkös miehet halua aina! Niillähän kuuluisi suunnilleen seisoa jos vain samassa huoneessa on nainen! Ja tässä mä nyt oon, tarjoamassa itseäni, eikä kelpaa – oon siis selkeästi susiruma ja muutenkin naisena täysin epäonnistunut!

Lienee sanomattakin selvää, ettei moisista keloista ollut hankalassa tilanteessa hirveästi apua meistä kummallekaan.

Tässä yhteiskunnassa kasvaneina kannamme kaikki näitä stereotypioita mukanamme ja niistä eroon päästäkseen niitä on tietoisesti työstettävä. Omalla kohdallani naisten seksuaalisuus on luonnollisesti tietyllä tapaa helpompi lähestyä, minulla kun on siihen ns. kouriintuntuvaa tuntumaa – näen miten siitä yleensä puhutaan ja tiedän omasta kokemuksesta etteivät stereotypiat ole totta. Miesten seksuaalisuuden suhteen olin kuitenkin vuosia vähän kujalla, kuulopuheiden ja Cosmon kaltaisten lehtien varassa. (Ja mehän kaikki tiedämme millaista sotkua moisten hienojen lähteiden perusteella syntyy, etenkin jos lähdekritiikkiä ei kykene harjoittamaan.) Kesti vuosia ennen kuin löysin itseni sellaisesta vaiheesta ja sellaisesta parisuhteesta, jossa saatoin puhua kumppanini kanssa avoimesti aiheesta – ja ennen kaikkea kysellä kaikenlaisia vähän hölmöjä kysymyksiä. Nykyään tiedän toivoakseni aiheesta jo vähän enemmän, ja olen sen myötä yoivottavasti myös ymmärtäväisempi miesten(kin) seksuaalisuuden monimuotoisuuden suhteen kuin nuorempana olin.

Mutta nämä stereotypiat siis elävät yhä edelleen, niin mediassa kuin meissäkin. Yhä edelleen saan itseni hetkittäin kiinni moisesta laatikkoajattelusta – jos kumppania kiinnostaa vaikkapa koisaaminen enemmän kuin kiksauttaminen, saattaa tämän muka-ikuisten seksihalujen puute saada minut hetkellisesti huolestumaan omasta haluttavuudestani. Pyrin kuitenkin aktiivisesti pääsemään moisista ajatuksista eroon. Miesten ainainen valmius on yhtä haitallinen myytti kuin naisten seksuaalinen passiivisuuskin. Molemmat antavat meille polarisoidun ja mustavalkoisen, kertakaikkisen epätodellisen kuvan seksuaalisuudesta, ja molemmista olisi jo ihan ehdottomasti aika päästä eroon.

Ja sitäpaitsi, jos jotain olen oppinut, on se tämä fakta: kaikkia yli kakskytvuotiaita kiinnostavat joskus unet seksiä enemmän. Stressikilareita siitä ei siis kannata kenenekään vetää.

 

Millaisia ajatuksia aihe teissä herättää?

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Ehkäisy on ystäväpiirissäni säännöllisesti jauhettava aihe - harvemmin taitaa kulua päivällistä tai baari-iltaa ilman että puhuisimme siitä millaista pilleriä tai kierukkaa kukakin käyttää. Viimeisin tällainen keskustelu järkytti minua snadisti, sillä ehkäisyn hinnasta puhuessamme kävi ilmi, että vaikka kaikkien mielestä ehkäisyn kustannukset tulisi parisuhteessa ollessa periaatteessa pistää puoliksi... Suurin osa keskusteluun osallistuneista naisista maksoi ehkäisyn yksin.

Oma tilanteeni on siitä kätevä, että minä ja kumppanini käytämme kondomia emmekä asu yhdessä. Tämän johdosta molempien kämpiltä löytyy aina kortsupaketti ja kustannukset jakaantuvat nätisti tasan kuin itsestään. Olen jo jonkin aikaa harkinnut muunlaiseen ehkäisymuotoon siirtymistä ja jos moiseen joskus päädyn, olettaisin automaattisesti että kumppanini tarjoutuisi maksamaan kustannuksista puolet. (Kuten perjantain r&b-biisissä niin romanttisesti laulaa luikautettiin: I wish I could share responsibility for that / But until they invent male birth control / Let me pay for half) Ja jos tyyppi ei jostain syystä itse moiseen tarjoutuisi, niin sitten vaatisin sitä. Samalla veneessähän tässä ollaan, eikö niin?

Tai niin minä ainakin luulin. Vaan ilmeisesti monien mielestä raskaudenehkäisy on yhä edelleen jotenkin naisten vastuulla oleva juttu. Se maksaa jonka kohdusta on kyse?

 

Mitä mieltä te olette – miten ehkäisyn kustannukset jaetaan?

 

Kuva: Selbe B / Flickr (Creative Commons)

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Kiireisen viikon vuoksi minusta ei näköjään irtoa teidän viihdykkeeksenne mitään muuta kuin linkkejä ja videoita. Mutta ehkä se ei haittaa, ainakaan niin pitkään kuin pätkät ovat yhtä loistavia kuin tämä CollegeHumorin sexually enlightened r&b-musavideo.

I'll go down on you

You'll go down on me

We can do each other with

reciprocity

 

Damn!

You really do it like a pro

But your experience

don't make you a ho

 

Voi kunpa R&B olisi aina, aina tällaista! Minä en mitään muuta kuuntelisikaan!
 

Mikä teitä ilahduttaa tänään? Spread the love - postatkaa kommenttiboksiin kaikki hyvät linkit, biisit, kirjat ja kissanpentukuvat!

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

"I have come to believe there are three sorts of women, when it comes to questions of maternity. There are women who are born to be mothers, women who are born to be aunties, and women who should not be allowed within ten feet of a child. It's really important to know which category you belong to ... Now, listen — if you put a baby in front of me, rest assured: that baby is going to get cuddled, spoiled and adored. But even as I'm loving on that beautiful infant, I know in my heart: This is not my destiny. It never was. And there is a curious rush of joy that I feel, knowing this to be true—for it is every bit as important in life to understand who you are NOT, as to understand who you ARE. Me, I'm just not a mom ... Having reached a contented and productive middle age, I can say without a blink of hesitation that wouldn't trade my choices for anything."

- Elizabeth Gilbert

Olen kirjoittanut vapaaehtoisesta lapsettomuudesta ennenkin, sekä siitä miten yhteiskunnassamme ei oikein vieläkään tavata sietää naisia jotka eivät tahdo lapsia. Aihe on ollut taas mielessäni viime päivinä ja kuin tilauksesta tielleni osui tämä New York Magazinen juttu 25 Famous Women on Childlessness. Napakoita, osuvia, hyvin ilmaistuja mielipiteitä. Suosittelen kaikille omaan lapsikantaan katsomatta!

 

Kuva: Sean Bonner / Flickr (Creative Commons)

Share
Ladataan...

Ladataan...
No Sex and the City

Niin noloa kuin se onkin, tunnustin taannoin ensirakkauteni kohteen olleen Disney-prinssi. (Ja nyt kun asiaa tarkemmin ajattelee, en ihan käsitä miksi a) koskaan kerroin asiasta, ja b) toistan sen vielä uudelleen.) Mutta siinä missä prinssit ovat oikein hyviä haaveilun kohteita kymmenvuotiaille pikkuplikoille... Olisiko heistä kunnon kumppaneiksi?

Ai mikäkö on tuo helisevä, särkyvän lasin ääni? Älkää huolestuko. Minun lapsuudenaikaiset unelmani ne siellä vain murtuvat ja varisevat paloina lattialle.

 

Share
Ladataan...

Pages