Ladataan...
rakastan rakastan

Parasta tällä Tammisaaren viikolla ovat olleet kauppareissut läheiseen S-markettiin. Matkaan lähti jo sunnuntai-iltana Oltermannia, karjalanpiirakoita ja meijeritiskiltä kaikki uudet, upeat laktoosittomat vaihtoehdot. Vaikka laktoositon valikoima länsinaapurissa on viimeisen 10 vuoden aikana kasvanut aivan valtavasti, Suomessa ihan peruskaupassa on laktoosittomia maitotuotteita kymmenkertainen määrä. Tai siltä se ainakin tuntuu kun harvoin käy! Olen siis herkutellut koko viikon erilaisilla jugurteilla ja vanukkailla, hyvää mutta makeaa vaikka yritinkin valita niitä vähemmän makeita vaihtoehtoja. Tämän aamuinen laktoositon luomujugurttipuuro oli lievästä ylimakeudesta huolimatta herkkua. Kauran ansiosta suutuntuma oli tosi kiva, riiti pureskeltavaa ja tuli syötyä rauhallisemmin. Vadelma raikasti ja onhan se overnight oats trendijuttu juuri nyt.

 

Lounaaksi koululla kalapuikkoja! Mikä klassikko :) avokadokastikkeesta huolimatta maku oli aivan sama kuin 80-luvun lopun peruskoulussa. Hyvä vai paha, minä sai  tästä nostalgiakiksit. Plussaa itseleivotuista sämpylöistä.

 

Jälkiruoaksi olisin voinut poimia lähipuusta kirsikoita tai luumuja...

...mutta ahneena paskiaisena tassutin viereiselle markkinakojulle ja ostin ison laktoosittoman suklaapehmiksen. Jessus, mitä herkkua, tätä en ole syönyt varmaan vuosikymmeneen!

Ja kotiin lähti leikkauspotilaalle iso pussi namihyllyn uutuuksia. Kohta kotona ja vapaa vklp edessä, ei parempaa :)

Share

Ladataan...
rakastan rakastan

Tämä viikko on kulunut pääasiallisesti virolais-ruotsalais-suomalaisen opiskelijaryhmän kanssa Novian kampuksella Tammisaaressa sekä "kentällä" Snappertunan vanhassa puukirkossa. Tämän viikon Nordplus-rahoitetun kurssin tavoitteena on kuvata kirkko sisältä laserskannaajalla ja ulkopuolelta drone-lennokilla ja luoda näistä erityisella tietokoneohjelmalla 3D-mallinnokset. Näitä voi käydä sitten vapaasti ihailemassa projektin nettisivuilla http://www.sustainableheritage.eu/ mistä löytyvät myös aikaisempien vuosien projektit. Täältä löydät mm. täydelliset ohjeet maakellarin rakentamiseen (vinkki, vinkki jos kalenteristasi löytyy runsaasti tyhjiä päiviä).

Yövymme kampuksella, erittäin simppeleissä mutta riittävissä kämpissä. Minä onnistuin kinuamaan itselleni "yksiön" ja oman rauhan, joten unet ovat olleet hyvät ja mieliala pitkistä päivistä huolimatta pysynyt korkeana. Kouluruoka maistuu muuten erinomaiselta! ja hinta 2,60 euroa aivanuskomattomalta. Mitä luksusta! Visbyn kampuksella ruoka on samaa tasoa tai hiukan heikompaa, mutta hinta normaalin lounaan tasolla eli 80 kruunua = 8,50 euroa. Suomalainen valtion komppaama kouluruokailu aina yliopistotasolle saakka on kyllä niitä asioita, joita ei osannut peruskoulussa tarpeeksi arvostaa.

Tänä iltana ryhmämme suunnistaa Raaseporin vanhan linnan raunioille tutustumiskierrokselle sekä illalliselle. Tulee kuulemma kylmä ilta, en tainnut muistaa pakata pitkiä kalsareita mukaan... O-ou. Tähän saakka olen pärjännyt hyvin leggareilla ja tennareilla, paksuun villikseen kääriytyen. 

 

Share

Ladataan...
rakastan rakastan

9.00 Herätys.

9.30 Snuussaus.

10.13 Mies tulee herättämään (kääk).

10.15 Pisu ja hampaanpesu.

10.17 Kahvia ja yleistä orientoitumista.

10.18 Hirveää panikointia koska koulujutut ovat edelleen osin levällään, matkalaukku yläkerrassa ja kahvimaito on lopuillaan.

10.30 Meikkausta ja tukka kiinni.

10.50 Laukku auki ja pakkaustoimiin: mekko joka päivälle ja yksi ylimääräinen. Kaksi paksua ja kaksi ohutta villatakkia, hanskat ja paksu huivi. Järkyttävä kasa alusvaatteita ja melko paljon yleistä kiroilua kun puolet alusvaatteista on 1) pyykissä 2) Visbyssä 3) maalla. Perkele. Toiset kengät, meikit ja kauneudenhoitoaineet. Korut ja muut asusteet. Valmista.

11.20 Paniikki osa 2 kun tajuan etteivät sukkahousut ole mukana. Ei ole enää varsinaisesti mikään paljaskoipi-ilma, ei. Hermostunutta nuuskuttelua sukkahousulaatikolla, ovatko nämä puhtaita vaiko eivät? Jos ovat, ovatko ne ehjiä tai edes riittävän ehjiä = reiät ei-strategisissa paikoissa.

11.40 Matkavaatteiden silitystä ja asunnon ympäri juoksentelua jonkinlaisen äkillisen hysterian vallassa. Kukkien kastelua, pölyjen pyyhkimistä, vessanpöntön pesua. Koiran paijaamista.

12.10 Vaatteet vihdoin päälle. Repun pakkaus ja käsilaukun valinta, passin metsästys ja check-in kännyllä.

12.30 Eilisillan pitsan syöntiä lounaaksi.

12.50 Matkaan.

13.15 Perillä. Pusuttelua ja kuhertelua lentokentän parkkipaikalla.

13.30 Check-in uudemman kerran, bagage drop. Räjähdetarkistus, ei löytynyt mitään (ihme, aamun räjähtelyt huomioonottaen).

14.10 Nyt mennään.

16.20 Suomi syömmessäin, Helsinki-Vantaa I'm back!

17.11 Junassa. Aika näppärä tämää uusi junayhteys kaupunkiin.

17.35 Helvetti, miksi tällä tilapäisasemalla Pasilassa ei ole rullaportaita?

17.43 IC kohti Karjaata. Tunnelmointia kun IC hurauttaa ohi vanhojen huudien (Kilo & Tuomarila syömmessäin).

18.31 Mistä kuusesta se Hangon juna oikein lähtee???

18.39 Hikisenä kaikkien sadantuhannen suomenruottalaisen solttupojan väliin sulloutuneena.

18.51 Vihdoin perillä, Ekenäs-city, here I come!

18.52 YES! S-marketti on auki, sinne heti ja sipsihyllylle.

19.30 Perillä majoituksessa Novian AMK:lla. Ruikutin itselleni oman huoneen, home sweet home - liioittelin ihan hirveästi kuorsaamistani (mutta ihan hyvällä, sillä jännitän nukkumista vieraiden ihmisten kanssa aivan hulluna ja siksi kuorsaan kuin korsteeni).

20.00 Rentoutumista sipsien, ananas lightin ja Lyxfällanin seurassa.

21.00 LinkedIn-profiiin päivitystä.

22.00 Työhakemuksen jättämistä. Ei pitäisi, eikä kannattaisi kun saumat ovat suurinpiirtein samat kuin jos haluaisin Englannin kuningattareksi, mutta kun sydän sanoo että on pakko  ja se olisi niin täydellistä ja kukaan ei taatusti tule minua kotoa hakemaan, niin...

23.39 Hakemus valmis, lähetetty. Deadlineenkin on vielä 21 minuuttia. Puhelu kotiin ja vähän vielä koulutehtävän raapustamista, siinä kun oli se deadline viime joulukuun 5.pvä.

Ja aamulla odottaisi - toivon mukaan - puuroaamiainen Novian ruokalassa ja sen jälkeen viikon mittainen kurssi nimeltä "Instruments for monitoring old structures". Nordplus-yhteistyö Suomen, Ruotsin ja Viron oppilaitoisten välillä, 3D-kuvantamista Snappertunan kirkossa. Stay tuned!

Share

Pages