Ladataan...
rakastan rakastan

Kävin joskus kultaisella 90-luvulla värianalyysissa ja osoittauduin hempeäksi kevääksi. Minulle osoiteltiin pastellisia unelmavärejä, joita en tuntenutlainkaan omikseni. Tuolloin tukassani oli iso häivähdys aitoa punaista ja naama täynnä pisamia. Vuosien mittaan tukka on tummunut mutta pisamat pysyneet ja värianalyysin ohjeet olen unohtanut tyystin.

Kasvoilla pidän värit nykyään aika neutraaleina punaista huulipunaa lukuunottamatta. Minä ja punahuulet emme ole vielä ihan sinut keskenämme mutta opettelemme yhteiseloa sillä tässä asiassa olen täysin lehtien, blogien ja kanssasisarieni aivopesemä. Kirkkaan punaiset huulet näyttävät aina upeilta kaikille, siispä myös minulla, kuuluu uusi mantrani asian suhteen. Instant facelift, you know. Tukka on omanvärisensä, hurjasti tekisi kyllä mieli vaalentaa ja sitten värjätä pastelleilla, tai siis oikeastaan tummansiniseksi tai metsänvihreäksi. Viimeistään kun vaihdan kampausta (eli alan kasvatella siilistä uutta pitkää) toteutan tämän ainakin vähäksi aikaa. Syöpäriskistä viis.

Vaatteet... Usein yksivärisiä ja simppeleitä. Yhtä usein kukallisia tai raidallisia. Vahvoja värejä ja joskus puuterisia pastelleja. Minusta minulle sopii mikä vain, vaatteet totelkoon kantajaansa eikä päinvastoin. Turvavaate lienee juurikin se superraidakas villatakki tai musta mekko villin värisillä sukkiksilla. Parina viime vuotena olen vähentänyt vaatteiden ostamisen minimiin mutta saanut niitä runsaasti lahjaksi tai kierrätyksen kautta (kiitos, äiti) joten en ole oikein voinut hallita tai hillitä värien ja kuosien tulvaa. Vihreä eri sävyissään kiehtoo erityisesti, jos lähtisin ajatuksella ostoksille niin yrittäisin ehkä löytää tummanvihreän neulemekon.

Sisustuksessa: kausittelija, ihan täysin. Meillä oli monta vuotta ihan valkoista ja beessiä, eri sävyissä. Massiivinen määrä kirjoja ja viherkasveja riitti mielestäni hyvin antamaan väriä kotiin. Viime aikoina väriläiskien määrä on lisääntynyt, makuuhuoneessa on rauhoittavia vihreän sävyjä ja olohuone/keittiössä sinistä, petroolia ja harmaata. Uudet matot koko huusholliin odottavat noutajaansa, eripituisia kaksinkertaisia käsinkudottuja mattoja onkin ilo sommitella lattioille juuri ennen joulua. Väriskaala on makuuhuoneen valkoisesta olohuoneen harmaa-musta-beessi-petrooliin, hehheh. Joulun iloksi levitän kyllä lattialle myös oman rakkaan perintömattoni, massiivisen värikkään räsymaton. Kauniimpaa ei ole. Valkoiset, pitkät verhot a´la Ikea tasapainottavat kokonaisuutta. Ruotsissa fonditapetit- ja värit seinillä ovat tdella suosittuja, mutta minä en ole innostunut cafe latte-keittiönnurkkausta räväkkäämpään menoon. Mökillä, vanhassa torpassa meillä on tosin marjapuuronvärinen keittiö, klassinen ja torppaan kuuluva väri sinällään. Pari vuotta kesti silmän tottua ja nyt en enää haluaisi väriä vaihtaa.

Mitkä ovat sinun omat värisi? Ja miksi?

Share

Ladataan...
rakastan rakastan

Viikko on mennyt salamaa nopeammin opiskelun merkeissä Visbyssä. Lisäksi minulla on ollut pikkumökissäni seuraa, ystävä vierailulla joten tekemistä on riittänyt. Tämä viikko on ollut täynnä perinteisiä värejä, olen seissyt laboratoriossa sekoittelemassa milloin minkinlaisia aineita erilaisiksi väreiksi. Liimaväriä, muna-öljytemperaa (alla kuvassa), pellaöljyväriä, punamultaa. Sekoittanut ja maalannut, lopputulokset ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia. Rapsutin myös esimerkillisen värirapun esiin vanhasta kaapista (12 värikerrosta! argh) ja valoin pienen maalipalan epoxiin, hioin ja sitten analysoin tulosta mikroskoopin alla (seuraava kuva). Seuraava vaihe onkin ensiviikon "loma", jolloin tarkoituksena on kirjoittaa muutamakin eri raportti tämän viikon aktiviteeteista (suck ja blääh).

Keskiviikkoaamuna pääsin yltäkylläisen aamiaispöydän ääreen kun ystäväni tarjosi köyhälle opiskelijalle luksusaamiaisen St. Ckemens-hotellissa. Pieni hotelli mutta runsas aamiaistarjonta, laitettu kauniisti esille niin että kaikkea oli ilo kokeilla. Aamiaistila oli ihanan rauhallinen ja tunnelmallinen, voin suositella lämpimästi. Vanhempani yöpyivät samaisessa hotellissa vuosi sitten, hinta/laatu-suhde on kohdallaan ja hotellihan sijaitsee aivan Visbyn keski-aikaisessa keskustassa, muurien sisällä.

Miten pimeä voi tulla jo neljältä?! Tuntuu siltä, että nukuin kuukauden ja nyt ollaankin ykskaks pahimman pimeyden keskellä. En enää ehdi luennolta kotiin iltapäivällä ulkoiluttamaan pientä koiraa valoisan aikaan, ainoa vaihtoehto on siis kiirehtiä kotiin lounaalla.

Pienestä koirasta puheenollen... Eilen juhlittiin isolla jauhelihakakulla ja hip-hei-hurraa-laululla 11-vuotiasta neitiä.

Hyvän viikon kruunasi juuri äsken ovella käynyt UPS-kuski, joka toi mukanaan pikkujouluyllätyksen mieheltäni, Johan Bülowin lakritsijoulukalenterin. Mukana seurasi vielä pieni bonuslakritsipurkkikin. Ah ihanuutta!

 

Share

Ladataan...
rakastan rakastan

Viikko on aina kiva potkaista käyntiin muistelemalla edellistä viikkoa. Siksipä tarkoan teille laiskan naisen outfit-kuvat :)

Kaikki alkaa kynsilakasta. Äidiltä pihistetty viileän vihreä "Fraicheur" täydentää Chanel-kokoelmiani.

Ratsasin Kylmäkosken Tokmannin naistenvaatevalikoiman ollessani taannoin äitin luona kyläilemässä ja ilokseni löysin sieltä jonkin verran keväistä Nordic Tricot by Ivana Helsinki-roipetta. Kokoja tosin ei paljon ollut mutta kokeilin kuitenkin allaolevaa tunikamekkoa ja ilokseni se istui loistavasti. Tangolla vaate näyttää lähinnä laatikolta, mutta päällä se myötäilee mukavasti vartaloa vaikka löysä onkin. Yhdistin tämän sinisen ihanuuden verkkosukkiksiin ja mustiin korkonilkkureihin kun kävimme date nightilla leffassa toissaviikonloppuna. Succe!

Varsinaisia kuviahan tästä outfitistä ei tietenkään ole ja ainoassa löytämässäni kasvokuvassakin olen ah niin väsyneen näköinen, kuinka masentavaa. Olin kyllä ihan pirteä ja ilta oli kiva, vaikka leffavalinta olikin hiukan epäonnistunut. Halusimme molemmat ehdottomasti nähdä uuden Blade Runnerin, jumaloin nimittäin sitä alkuperäistä ja diggailen scifistä muutenkin. Leffa oli hyvä, hieno mutta liian pitkä ja hidas. En myöskään tykännyt sen äänimaailmasta, varmastikin leffaan sopiva mutta liian ruman kirskuva minulle. Ja liian kovalla. Piti ihan välillä laittaa kädet korville. Lohdutukseksi leffan jälkeen tarjottiin onneksi pitsaillallinen kuohuviineineen.

Olen Visbyssä ja hotelliaamiainen odottaa. Minulla on bestis täällä vieraana ja hän tarjoaa aamiaista. Koskapa luennot alkavat vasta iltapäivällä, en keksi mitään parempaa tapaa aloittaa tämä viikko! Cheerio, toivottavasti teidänkin maanantainne on lähtenyt käyntiin yhtä oivasti.

Share

Pages