Makea savulohipasta
Jonkun toisen tekemä ruoka on aina jotenkin parempaa. Ruuanlaitto on ihanaa ja hauskaa ajanvietettä, mutta on se vaan kiva katsella vierestä ja odotella vesi kielellä, kun joku muu kokkaa.
Mieheni kokkasi meille tänään (”tän nimi vois olla vaikka..) makeaa savulohipastaa. Sanasta lohipasta tuli (aiemmin olisin sanonut ”tulee”, mutta syötyäni tätä lohipastaa pariin otteeseen, mielleyhtymä on muuttunut!) mieleen kermainen pasta. Mieheni reseptiin ei kerma kuulu eikä sitä kyllä tässä kaipaakaan.
Makea savulohipasta
1 iso keltainen (mielellään makea) sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
aurinkokuivattua tomaattia
n. 300 grammaa lämminsavulohta
oliiviöljyä
luomuvoita
parmesaania
murentuvaa fetajuustoa
mustapippuria & suolaa myllystä
juoksevaa hunajaa
sirtuunan mehua
tuoretta basilikaa
Ohje: kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulit. Revi lämminsavulohen palasta pienempiä palasia valmiiksi. Kuumenna reilu määrä oliiviöljyä pannulla, lisää sipulit ja nokare voita. Kuullota, kunnes sipulit kellertävät. Lisää sekaan aurinkokuivatun tomaatin palasia sekä revitty savulohi. Mausta mustapippurilla, suolalla ja hunajalla. Lisää tilkka sitruunan mehua ja murennettu fetajuustoa. Pyöräytä ainekset sekaisin ja ota pois liedeltä.
Sekoita kastike suoraan hyvin valutetun tuorepastan joukkoon. Tarjoa heti parmesaanin, basilikan ja tuoreen ciabatta -leivän kera.
Tuorepasta tehtiin tällä kertaa Pienen seikkailun amoretton anopin ohjeella ja vehnätön versio samoin kuin viimeksi. Hyviä ohjeita molemmat!
*****************
Pasta oli yhtä herkkua kuin viimeksikin, ja sain siis ihan luvan jakaa reseptin täällä – kun olin jo melkein haarukoimassa pastaa lautaselta suuhuni, mies totesi ”et ottanut kuvaa..”. Johon minä nopeasti kipi-kipi hakemaan kameraa ja *räps räps* ja täällä se nyt on (suosittelen!)!