Tofua inkivääri-osterikastikkessa

Tänään ajattelin kertoa teille parin päivän reissusta Tallinnaan sekä tämän aamupäivän työrupeamasta naapurin sahalla, mutta..

20130730_202614_resized.jpg

..sain iltapalaksi niin herkullista ruokaa etten malta jättää reseptin jakamista yhtään myöhemmäksi! Ja mikä parasta – itse pilkoin ja paistoin vain tofun ja murskasin pari valkosipulinkynttä, muu tuli valmiina toisen puoliskoni kokkaamana.

Paistettua tofua inkivääri-osterikastikkeessa

1 pkt tofua (esim. Jalotofun maustamatonta, joka oli oikein mukava ja toimiva uusi tuttavuus ihan vaan lähimarketista)

1 rasiallinen siitakesieniä (tai portobellosieniä)

1 pieni vihreä paprika

2 pientä sipulia (tänään käytettiin uusia sipuleita, joiden pilkotuilla varsilla voi myös koristella annoksen)

2-3 rkl tuoretta raastettua inkivääriä

2 murskattua valkosipulinkynttä

1 punainen chili

1-1 1/2 dl kasvislientä (esim. luomukasvisliemijauheesta tehtyä)

2-3 rkl soijakastiketta

2-3 rkl osterikastiketta

1/2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl seesamiöljyä

rypsiöljyä

suolaa & mustapippuria myllystä maun mukaan

Ohje: kuutioi tofu ja ruskista kuumassa kasarissa pienessä määrässä soijakastiketta ja öljyä. Siirrä paistetut tofut lautaselle odottamaan.

Pilko sipuli ja paprika, viipaloi sienet ja kuullota pienessä määrässä öljyä. Nosta odottamaan tofun kanssa.

Lisää tyhjään kasariin ripaus öljyä, pilkottu chili ja muut mausteet (inkivääri, valkosipuli, kasvisliemi, soijakastike, osterikastike, riisiviinietikka, seesamiöljy, suola ja pippuri). Anna hautua hetki, maista ja mausta tarvittaessa lisää. 

Nosta kastikkeen joukkoon tofu sekä kasvikset, sekoita hyvin ja hauduta hetki.

Tarjoa kastike thai- tai basmatiriisin kera ja koristele annos sipulinvarsilla. (Ja jatka kuolaamista vielä ainakin tunti ruuan nauttimisen jälkeen..nam!)

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.