Naiset, jotka puolustavat ahdistelevia miehiä

 

IMG_1727.JPG

 

Metoo, metoo, meeetoo…. Memyös, memyös, memyös.

Jossain vaiheessa oli pakko lopettaa tarinoiden lukeminen, niin paljon alkoi ahdistaa. Ja jatkaa sitten seuraavana päivänä, koska yksi tärkeä pointti: ahdistavia juttuja ei voi vaan lakaista maton alle ja ajatella että voi ei, oispa asiat paremmin. Asiat muuttuvat yleensä paremmaksi vain siten, että ne muutetaan.

Koko metoo-keskustelun ärsyttävin osa ovat olleet miehet, jotka kitisevät että nyt kun ei uskalla enää edes puhua naisille. Just joo. Ärsyttävyys on yksi asia, mutta sitten järkyttävin osa (itselleni ainakin) ovat olleet ahdistelijoita puolustavat NAISET. Tässäpä ihmisryhmä, jota kertakaikkiaan emme tarvitse.

Ja sitten se, että Helsingin Sanomat voi julkaista vielä tällaisen mielipidekirjoituksen.

Vaaditaan uusia tiukkoja rajoja: vieraalle ei saa puhua eikä häntä saa tuijottaa tai koskettaa ilman lupaa. Miten nuorten seurustelu on silloin mahdollista?

Nuoret ujot miehet joutuvat opettelemaan uudet säännöt vuorovaikutuspeliin ilman että he ovat päässet niistä sopimaan

Kouluampumisten aikaan nuoria naisia syyllistettiin siitä, että jos näillekin miehenaluille olisi riittänyt tyttöystäviä ja ennenkaikkea seksiä, olisi tällaisilta tapauksilta vältytty. Yllättäen, TAAS syyllistetään naisia: nyt on heidän vikansa, että ujot miehet joutuvat opettelemaan nämä uudet säännöt vuorovaikutuspeliin ilman että he ovat päässet niistä sopimaan.

Mites nämä entiset ”säännöt”, joissa oli kai sitten ihan ok huudella asiattomuuksia ja kosketella ilman lupaa? Olivatko naiset jossain vaiheessa olleet tällaisista säännösitä sopimassa? Anna mun kaikki kestää.

Monet päätyvät tai ovat jo päätyneet siihen, että tosimaailman vuorovaikutus on niin vaikeaa, että on turvallisempaa pelata tietokoneella, tuijottaa kuvaruutua ja kosketella kosketusnäyttöä.

Vielä kerran: Jos mies ei osaa flirttailla eikä ”saa naista”, on vika miehessä, ei naisissa. Kaikkea voi opetella, jopa niitä ”uusia sääntöjä” ja kanssakäymisen taitoja.

 

IMG_2397.JPG

 

Tässä blogisiskoni Julia avaa aihetta vielä enemmän:
Flirttailun ja ahdistelun välinen ero niin yksinkertaisesti, että kuka tahansa voi sen ymmärtää.

Suosittelen myös allekirjoittamaan tämän tärkeän adressin.

 

 

Suhteet Oma elämä Rakkaus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.