Helmet-lukuhaaste, kohta 9

Ladataan...

Kohta 9: Toisen taideteoksen inspiroima kirja.
Eppu Nuotio ja Pirkko Soininen: Nainen Parvekkeella

Nainen parvekkeella on virallisen tulkinnan mukaan Edelfeltin, Pariisin kevättä henkivä, maalaus nuoresta Thérèse Lainvillestä, mutta Nuotion & Soinisen kirja avaa toisenlaisenkin tulkinnan.
Kirja etenee vuoroin nykypäivässä, missä...

Share

Pinnallisimmat ajatukseni käännöksen merkityksestä

Ladataan...
Tuija Sorjanen Kirjakirja

Kuvassa ennakkoperintönnöksi ottamani Sieppari ruispellossa pskaisella keittokomeroni matolla.

Olin lukiossa vakosamettihousuissa ja minihameissa kävelevä klisee ja Sieppari ruispellossa oli yksi lempikirjoistani. Pakkomielteistä suhtautumistani ruokki se, että Arto Schroderus laati teokseen uuden käännöksen joskus 2000-luvun ensivuosikymmenellä....

Share

Chimamanda Ngozi Adichie: Kotiinpalaajat

Ladataan...

 

"Jotkin romaanit kertovat upean tarinan, toiset muuttavat tapasi katsoa maailmaa. Kotiinpalaajat onnistuu tekemään molemmat."

Harvoin kirjan on takakansiteksteihin luottaminen, mutta Chimamanda Ngozi Adichien...

Share

Helmi Kekkonen: Vieraat

Ladataan...
saarah visual diary

 

 

Sinä keskiviikkona minulla on kamala päänsärky. Kuvittelen että siihen auttaisi ruoka ja kahvi, ei auta. Pyörittelen monisteita, joita minun pitäisi lukea ja tuijottelen kahvilan ikkunasta ulos. Auringonpaiste sattuu silmiin. 

Sitten luovutan: ...

Share

Plutarkhos: The Rise and Fall of Athens

Ladataan...
Lukumato Lukumato

Erkki Toivasen jälkeen toinen suosikkijulkisuudenhenkilöni on Yalen antiikinproffa Donald Kagan. Kuuntelin youtubesta hänen Antiikin Kreikan historia 101-luentosarjansa viime keväänä ja nyt jälleen nousseissa antiikkifiiliksissä aloitin luentosarjan uudestaan. Nämä luennot eivät ainoastaan ole itsessään huippukiinnostavia ja suorastaan viisaita, vaan ne auttavat huomattavasti Plutarkhoksen...

Share

7/4/1164

Ladataan...
Zaida Vielä yksi sivu...

Moikka!

Nyt on lomat lusittu ja ensimmäinen työviikko kolmen viikon loman jälkeen takana. Kuvittelin, että lomalla olisi ollut kunnolla aikaa lukea. Ja siis luinkin, mutta kun 3,5 vuotias häärii jaloissa, ei sitä lukurauhaa sen suuremmin suotu. Varmaan siksi otinkin jonkinmoisen lukuspurtin, ja luin viikossa neljä kirjaa, 1164 sivua.

Ensimmäiseksi luin kirjan, joka sopi kohtaan 22. Kuvitettu kirja. Laura Frimanin "JVG - etenee" oli...

Share

Kaikki se valo jota emme näe - mitä täydellisin lukukokemus

Ladataan...
Liina-Liina Lights & Music

Kirjavuosi alkoi upeasti. Sain viimein kirjastosta käsiini Anthony Doerrin kehutun Kaikki se valo jota emme näe –romaanin, ja kerrankin kehut eivät olleet turhia. Monikerroksinen tarina kulkee (valtaosan kirjaa) kahdessa eri aikatasossa ja kertojiakin on useita. Olen useasti todennut, että tämänkaltainen kikkailu ei yleensä miellytä, mutta lyhyet...

Share

Helmet-lukuhaaste, kohdat 6 ja24

Ladataan...

Tylsä ratkaisu valita kahteen haastekohtaan sama kirjailija, mutta kun nyt putkeen luin nuo Ahosen tuotokset, niin niputetaan ne nyt sitten tähän. Kolmas ja Neljäskin osa sarjaa löytyy ja niillekin olisi omat kohtansa löytynyt, mutta haasteeseen liittyen tyydyn näihin kahteen :D Veikkaisin, että Helsingin tuntevalle kirjoista saa lisäkicksejä tutuista paikoista.

24. Kirjassa selvitetään rikos
Markus Ahonen: Meduusa...

Share

Raivokkaasti, läheltä, oman rytmini mukaan

Ladataan...
irvistys sitruunamaailma
Avaan suuni ja annan todistuksen
likeisistä asioista jotka olen nähnyt
kiihkoa täynnä koska asiat ovat täynnä kiihkoa
annan objektiivisen todistuksen itseni läpi
koska asiat kulkevat minun lävitseni
se on ainoa pätevä todistus
raivokkaasti, läheltä, oman...
Share

Pages