BLOGI ON MUUTTANUT / BLOG HAS MOVED

52_logo.jpg

 

Olen hetken aikaa kypsytellyt mielessäni muuttoa Lilystä ja nyt reilun kahden viikon tuunaamisen ja suunnittelun jälkeen blogin uusi koti on valmis. 

Viihdyin Lilyssä reilun vuoden, jona aikana kirjoitin yli 200 postausta, pääasiassa ruoasta. Aikamoinen määrä! niiden jättäminen tuntuu raskaalta ja vaikealta, mutta uusi alku on joskus tarpeen. Jään kaipaamaan Lilyn ihanaa blogiyhteisöä, mutta vaikka en täällä enää itse bloggaa, tulen käymään ja lukemaan suosikkiblogieni postauksia lähes päivittäin. Kiitos ihanille lilyläisille mahtavasta vuodesta, toivottavasti törmäillään blogimaailmassa jatkossakin!

Toivon että kaikki 96 ihanaa Lilyyn rekisteröitynyttä blogin lukijaa, Bloglovin-seuraajat, Facebook-fanit, satunnaiset lukijat, ihan kaikki ihanat löytävät uuteen blogikotiini mahdollisimman vaivattomasti. 

UUSI BLOGI TÄÄLLÄ

Vanha blogi  jää  toistaiseksi elämään omaa elämäänsä Lilyyn, mutta olenkin ottanut mukaani joitain suosikkireseptejäni uuden blogin puolelle, jotta ero vanhasta ei olisi liian rankka. Uutta blogissa on vain ulkonäkö, sisältö pysyy edelleen juuri sellaisena kuin se on tähänkin mennessä ollut 🙂 

Tervetuloa blogin uuteen kotiin!

Koti Ruoka ja juoma

Maailman parhaat vohvelit

Tämä postaus on osa 4 tähden illallinen-sarjaa.

Itse pääsin vapaalle kokkauspuuhista pääruoan tarjoilun jälkeen ja pääsin todistamaan apukokin ilmiömäisiä jälkiruokataitoja! viime illallisillakin hän teki upean jälkiruoan ja sama toistui tänä vuonna. 

Olkaa hyvät: maailman parhaiden vohvelien ohje alla:

img_9451.jpg

Maailman parhaat (belgialaiset) vohvelit

10 hengelle 

hieman vajaa pussi kuivahiivaa

4 dl kädenlämpöistä maitoa

4 kananmunaa eroteltuna

1 tl vanilliinisokeria

5 dl venhäjauhoja

1/2 tl suolaa

2-3 rkl sokeria

1-2 tl kardemummaa

1 dl sulatettua voita

koristeluun ja lisukkeeksi: sulatettua tummaa suklaata, tuoreita marjoja, vaniljajäätelöä ja tomusokeria

Ota iso kulho, sekoita hiiva kädenlämpöisen maitoon ja sekoita hyvin. Vatkaa / vispaa keltuaiset ja lisää ne hiiva-maitoseoksen. Lisää vaniljasokeri.

Ota erillinen kulho ja sekoita kauhot, suola ja tavallinen sokeri. Lisää nämä hiiva-maitoseokseen.

Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi erillisessä kulhossa (voit käyttää juuri käyttämääsi ja tyhjentämääsi kuiva-ainekulhoa).

Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan ja sekoita rauhallisesti.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia tai pidempään. Tarkista että taikina on kohonnut. 

Kaada valmista taikinaa vohveliraudalle ja ryhdy paistopuuhiin. Koristele ja nauti, tämä on unohtumaton makuelämys!

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe