Kesäinen arki-ilta
Yleensä koko arkiviikko perustuu viikonlopun malttamattomalle odottamiselle. Tällä viikolla oli tiistai-ilta jo niin ihana, että arki tuntui luksukselta ja energiaa loppuviikon rutistukseen sain ämpärikaupalla.
Pääosassa olivat ihana ihmiset ja mieletön ruoka.
Grillissa paistuivat superkanat, joiden tarkkaa reseptiä en valitettavasti tiedä. Mutta sen voin kertoa, että niissä maistuu ihana sitruuna ja valkosipuli.
Kanojen kaverina grillissä pyörivät herkkusienet maukkaalla Manouri-juustolla täytettyinä.
Nippu parsaa pekoniin käärittynä maistui taivaalliselta pitkän päivän päätteeksi.
Alkupalaksi oli grillattuja kampasimpukoita avokadokastikkeella.
Avokadokastike
1 avokado
1 prk ranskankermaa
sitruunamehua
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
Anna levätä jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua
Ihania papuja oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettuna.
En ole mikään papujen ystävä, mutta nämä olivat erinomaisia!
Herkkupavut saat kun keität raakoja papuja muutaman minuutin kattilassa, jonka jälkeen ne maustetaan oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sitten grilliin ja antaa paistua rapeiksi.
Mmmm..
Kuvaan ei valitettavasti päässyt upea takapihalla savustettu lohi, joka olisi ansainnut ainakin kymmenen kuvaa tällä palstalla.
Suurin osa herkuista katosi niin sukkelaan suihin, että kuvaaminen jäi vähän puolitiehen.. ymmärrätte varmaan ;)