Suklaatikkarit
Kävin penkomassa Anttilan alekoreja ja löysin kippo/kuppi/sisustusosastolta kaikenlaisia hauskoja leipomistarvikkeita pilkkahinnalla.
Mukaan lähti tikkarimuotti, jota piti heti samana päivänä päästä kokeilemaan!
Tikkareihin tarvitset:
tummaa suklaata
valkoista suklaata
yhteensä 100-150gr
Koristeluun:
kookoshiutaleita
nonparelleja
Sulata suurin osa suklaasta vesihauteessa ja kun suklaa on sulanut ja olet saanut massan tasaiseksi, lisää loput suklaat paloina. Ota hauteesta ja sekoita kulhossa.
Kaada massa muottiin, mutta varo täyttämästä sitä yli reunojen. Koristele ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 20minuuttia ennen tarjoilua.
Suosittelen syömään vauhdikkaasti, ainakin kuumana kesäpäivänä nämä sulivat melkein sormiin!
Toinen tikkariyritykseni oli sokeri/hunajatikkarit kuivatuilla karpaloilla, mutta ne eivät aivan onnistuneet niin kuin toivoin, jatkan siis tuotekehittelyä…