Kalaseljanka
Joudun myöntämään, että en ole koskaan tehnyt kalakeittoa itse enkä ihan kauheasti kalakeittoja syönytkään.
Eilen siihen tuli muutos, kun pöytään tupsahti ihan omin kätösin tehty kalaseljanka.
Olin päättänyt, kun uutta keittiötä remontoitiin ja kun pidimme vain pienen pakastimen, että sinne ei osteta mitään pitkäaikaissäilytykseen. Muistin, että pakastimessa oli paketti seifileitä ja niistä halusin keksiä jotain kivaa.
Alkuperäinen resepti täällä. Alla hieman muokattu:
Kalaseljanka
1 rkl öljyä
2 sipulia
4 porkkanaa
pala palsternakkaa
3 rkl tomaattisosetta
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g seitä fileinä, paloiteltuna
2 maustekurkkua
2-3 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria
tilliä hienonnettuna
Valmistus
Hienonna sipulit, suikaloi porkkanat ja palsternakka.
Kuullota kasviksia öljyssä.
Lisää tomaattisose, vesi ja kasvisliemikuutio.
Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.
Lisää keittoon kalapalat ja suikaloitu maustekurkku.
Keitä kypsäksi.
Mausta etikalla, tillillä ja tarvittaessa suolalla.
Tarjoa keiton kanssa halutessasi smetanaa tai ranskankermaa (kuka voisi vastustaa kumpaakaan?!)
Meillä keiton kanssa syötiin Fazerin ruispuikuloita mausteisella juustolla ja oman maan sipulinvarsilla.
Nam nam!