Suussasulava suklaa-luumukakku
Taas on oltu kädet jauhoissa ja essu päällä kotikeittiössä kun lupauduin leipomaan kakun eräille syntymäpäiville.
En oikein tiedä miten tässä on näin päässyt käymään, että olen viime viikkoina leiponut aivan valtavasti, vatkainkin meni rikki!
Onneksi leipomukset ovat pääasiassa olleet onnistuneita, tämä kakku etenkin.
Voin kertoa, että tämä suli suuhun. Erityisen hyvää jäätelön kanssa kuumana kesäpäivänä.
Alkuperäinen resepti Suun huvitus-blogista, jonne eksyin vähän aikaan sitten surffailemaan. Kiitos inspiraatiosta!
Tein kakun kaksinkertaisena jotta siitä riittäisi muillekin suupala, leipuri itse olisi kyllä voinut ahmia tämän omiin suihin ilman apuja!
Suussasulava suklaa-luumukakku
karamellisoidut luumut:
8 pienehköä luumua
n. 0,5 dl ruokokidesokeria
2 rkl voita
kakkutaikina:
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2/3 dl tummaa kaakaojauhetta
100 g voita
Leikkaa luumut kahtia ja poista kivet ja leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan.
Kuumenna pienessä kattilassa sokeri ja lisää luumut ja voi. Pyörittele kattilassa, kunnes luumut pehmenevät hieman ja saavat väriä.
Siirrä syrjään odottamaan.
Vatkaa muna ja sokeri paksuksi vaahdoksi ja lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen.
Sulata voi ja lisää mukaan taikinaan.
Sekoita ja lisää myös luumut.
Kumoa taikina esim. irtopohjavuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasossa n. 20 min.
Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.
N-A-U-T-I.