Cannellonit
Yksi parhaista ideoista keittiössä Italian talolla olivat cannellonit.
Cannelloneihin paistettiin sisälle pekonia ja kesäkurpitsaa.
Pekonin ja kesäkurpitsan kanssa sekoitettiin maukas tahna:
1 pkt fetaa
1 pkt ricottaa
muutama desi maustamatonta jogurttia
sitruunamehua
suolaa
pippuria
valkosipulia
loraus oliiviöljyä
Murskaa feta ja sekoita se jogurttiin ja ricottaan. Mausta oman maun mukaan ja anna mielellään maustua edes 30min ennen cannelonien täyttöä.
Kun cannelonit on täytetty, lisää päälle purkki tomaattimurskaa. Paista uunissa pakkauksen ohjeen mukaan, meillä cannelonit viihtyivät uunissa n. 30 minuutta 180C:ssä.
Cannelonien täyttö on sotkuista puuhaa, mutta ovat kyllä kaiken sotkun arvoisia. Suosittelen kokeilemaan jos tämä herkku on uusi tuttavuus, täytteeksi voi laittaa lähes mitä vain!
Cannelonit tarjoiltiin tomaatti-mozzarellasalaatin ja aivan ihanan carpaccion kanssa.
Carpaccio rucolalla, valkosipulimajoneesilla ja parmesanjuustolla.
(pahoittelen heikohkoa kuvanlaatua osassa Italian kuvia, pimeässä valokuvaaminen ei ilmeisesti ole vahvuuteni…)