Kantarelli-pekoni-kevätsipulipasta
Tein isäni syntymäpäiväillalliselle kantarelli-pekoni-kevätisipulipastaa, johon inspiraation sain HS:n reseptistä.
Noudatin alkuperäistä reseptiä muuten, mutta lisäsin joukkoon pekonia.
Kantarellipasta kevätsipulilla ja pekonilla
reilu litra kantarelleja
2 kevätsipulia
1–2 valkosipulinkynttä
250–300 g spagettia
merisuolaa
1 dl pastan keitinvettä
75 g voita
pari oksaa timjamia
mustapippuria
kylmäpuristettua oliiviöljyä
raastettua parmesanjuustoa
1/2 pkt pekonia rapeaksi paistettuna
Puhdista sienet ja revi ne tarvittaessa pienemmiksi. Pienikokoiset sienet voit käyttää kokonaisina. Viipaloi kevätsipulit varsineen päivineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Pane pastan keitinvesi kiehumaan, lisää sekaan tilkka öljyä ja reilusti merisuolaa. Keitä kiehuvassa vedessä pastaa, kunnes se on ”al dente”, ja ota desi keitinvettä talteen.
Pastan kiehuessa kuumenna pannu ja laita sienet kuumalle pannulle. Pyörittele sieniä pannulla, kunnes neste sienistä puskee ulos, anna porista niin kauan, että neste on haihtunut. Laita toiselle pannulle pekonit ja paista kunnes pekoni on saanut väriä ja näyttää rapealta.
Yhdistä sieni- ja pekonipannu. Lisää voi ja sipulit, hauduta keskilämmöllä noin vartti.
Mausta timjaminlehdillä ja jauha myllystä mustapippuria ja merisuolaa sekaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Sekoita spagetin sekaan pieni loraus oliiviöljyä ja reilu puolet sieni-sipuliseoksesta. Lisää tarvittaessa joukkoon myös talteen otettua keitinvettä. Ripottele jokaisen annoksen päälle sieniseosta ja raastettua parmesaania.